reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

To akurat kazal, ale właśnie w te inne rzeczy nie wierzą. Juz dwoch lekarzy z tej samej kliniki pytalam. A mówię wszystko co biorę aby nie miec wyrzutów sumienia :😀
ja właśnie też na pierwszą wizytę w klinice przygotowałam cała listę supli i dawek. Żeby było śmieszniej przyczepiła się tylko do dwóch pozycji na liście mówiąc, że lepiej to oddać mężowi, a akurat te dwie miałam od ginekolog na endometrium (koenzym Q10 200mg i L-karnityna 2g) i pytała o acard, ale jak jej powiedziałam szczerze na co zaczęłam brać i że skutkiem ubocznym zdaje się być brak migren, to powiedziała, że mogę ten acard brać 😅

reklama
Pierwsza nasza wizyta ever w klinice odbyła się 20.01, stymulację rozpoczęłam 13.02, punkcja 25.02 i transfer 02.03, wiec u mnie poszło piorunem, ale ja nie mam jakichś poważnych schorzeń i przeszkód. Na pomoc immunologa liczyłam w staraniach naturalnych, nie udało się, dostałam nowe wytyczne do transferu ale nie zdążyłam ich wcielić w życie bo spłynęły już po całej procedurze :) do endo poszłam, bo mam hashi i tsh skoczyło mi do ponad 5, lekarka wtedy zabroniła się starać i podchodzić do transferu, zbiła mi lekami w miesiąc do wyniku 1 i powiedziała, ze daje zielone światło, to był 22.02 wiec trzy dni później podeszłam do transferu (w przeciwnym razie mógłby się odroczyć na moje żądanie do czasu unormowania tsh). Wiec nie są to lekarze konieczni jeśli nie masz wskazań w tym kierunku :)
W skład kwoty weszły wszystkie nasze wydatki bez kosztów dojazdów, tego nie liczyłam. Tak wiec: wszystkie wizyty, badania moje, badania męża, suplementy, leki, punkcja, transfer i mrożenie. Najwiecej jednorazowo zapłaciliśmy na pierwszej wizycie (kupa badań moich i męża) bo niecałe 2 tys i później już po punkcji jakoś około 7 tys, tak to wszystko tak na bieżąco jakieś kilka stówek za wizytę i kilka stówek za leki. Jakbyś chciała bardziej szczegółowo to mogę podesłać Ci na priv kalkulację bo mam wszystko rozpisane w excelu 😛😛😛
A ja też mogę poprosić? 🙏

Ale jazda u mnie na wykresie, czekalam na 3 skok a tu zjazd totalny... o co chodzi? I śniło mi się, ze mam wszy..🙈😱🤔

Załączniki

• Screenshot_20230320-063258_Flo.jpg
    Screenshot_20230320-063258_Flo.jpg
    97 KB · Wyświetleń: 72
17 niby wyszedl pik, ale 2 skoki i az taki spadek. Pewnie tak będzie... nic tylko czekać na okres.🤔😡
mi też raz wyszedł pik, a owulacji po temperaturach nie było widać (to było po pierwszym biochemie) pik chyba 12dc, a owulację miałam dopiero 20dc (i to poparte temperaturą i progiem badanym 7dpo i przesuniętym okresem dokładnie o tyle dni co przesunięta owulacja), więc testy mogą trochę kłamać. Mógł być wyrzut LH i test to wyłapał, ale nie doszło do pęknięcia co widać na wykresie

A oto mój wykres 😂 Czekanie jest najgorsze… Najpierw musiałam czekać do operacji, potem do powrotu do starań i teraz znowu, żeby zobaczyć jak się to wszystko rozwinie 🫣
Temp się ładnie utrzymuje! Ściskam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze

reklama
Do góry