reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
myślę, że chodzi o zawarty w winie resweratrol :)
resweratlor owszem, jak najbardziej. Ale według mojej poprzedniej gin picie wina na endometrium może przynieść odwrotny skutek, ponieważ alkohol negatywnie oddziaływuje na organizm, w tym na endo. Powiedziała, że najnowsze badania obalają te wszystkie twierdzenia i zbawiennym wpływie przysłowiowego kieliszka wina na zdrowie :) powiedziała, że jeżeli ktoś chce wprowadzić do diety resweratlor to są jego dużo bezpieczniejsze źródła albo suple :)

Od razu dopowiem, że nie chodzi o pełna abstynencje podczas starań, bo tak się "nie da żyć" (wiecie o co chodzi), ale specjalne picie wina na poprawę endometrium jest jej zdaniem szkodliwe - mi kazała ograniczyć w każdym razie :)

Bo to chyba się powinno pić jak we Francji! Czyli troszkę, do obiadu rozcieńczone, wytrawne a nie od razu butelka :D

Red Wine GIF

I zaczynałaś od takiej dawki czy od mniejszej?
A ja się bałam co to się stanie teraz jak biorę 2x1 :d
W ogóle bardzo ciekawe, że cała stymulacja potrwa od 2 do 9dc. Ech że też nie trafiłam jeszcze na lekarza który ma takie mniej "standardowe" podejście do stymulacji. Zaraz mi minie 6 cykli stymulowanych i już nie zdążę spróbować różnych kombinacji... (Teraz czwarty cykl).
Zła jestem też na poprzednią gin że mi zleciła stymulację mimo że miałam robić przerwę od starań. Tzn to był mój pomysł, ale mogła to wybić z głowy. A tak to jeden cykl z tych 6 przepadł.
A pomysł był dlatego, że zleciła zrobić biopsję endometrium, przy czym mówi że to trzeba w drugiej połowie cyklu a przy moich cyklach to nie wiadomo kiedy jest połowa. Ja na to "może zróbmy stymulację i przyspieszmy cykl?". A ta że w sumie można tak zrobić, dała receptę i po poronieniu kazała od razu stymulować. Potem poszlam w 7dc do mojej obecnej gin i nie dość że powiedziała że po poronieniu się nie powinno od razu robić stymulacji, trzeba dać organizmowi dojść do siebie, to też mówiła że na tym etapie biopsja nie jest jeszcze niezbędna. Później i immunolog i gin z kliniki mówili że biopsja raczej po trzecim biochemie, teraz jeszcze nie trzeba, biorąc pod uwagę że mam już dziecko.

A co myslisz pozniej robic po tych stymulacjach lamettą?

Bo to chyba się powinno pić jak we Francji! Czyli troszkę, do obiadu rozcieńczone, wytrawne a nie od razu butelka :D

Red Wine GIF
To zdecydowanie nie w moim regionie :-D . Żadnego rozcieńczania i co najmniej 2 kieliszki do obiadu. Plus aperitif. Ale tutejsze wina nie są mocne, to nie jest 15-16' jak w niektórych miejscach ;-)

reklama
Do góry