reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Bo to chyba się powinno pić jak we Francji! Czyli troszkę, do obiadu rozcieńczone, wytrawne a nie od razu butelka :D

Red Wine GIF
Jakkolwiek żle to zabrzmi- jak mam tak pić, to wolę nie pić wcale :D.

Moje trzy znajome akurat chodziły na NFZ i nawet były zadowolone, w ciążę zaszły, ale też miały prace, która pozwalała im chodzić na badania, wizyty w mało dogodnych godzinach, czyli do maksymalnie 12.
Chociaż jakaś korzyść z tego NFZu.
Ja akurat przypadkiem trafiłam do kliniki (to raz), na tym moim wygwizdowiu wszyscy się znają, więc jeżdżenie 100km do miasta wojewódzkiego mi pasuje (to dwa). A trzy: jak zaczęłam chodzić do kliniki to nawet nie wiedziałam, że można na fundusz.
Także wszystkie te okoliczności sprawiły, że jednak chodzę prywatnie 😉

Ja prawie w ogóle nie piję - polecam :)
Czym przekonasz? :D
Ja ogólnie prawie całe życie nie piłam, zaczęłam dokładnie w 2019, potem trochę weszło to w taki wolnoczasowy nawyk, a teraz jak mam ochotę to się napiję, na wyjazdach nie lubię sobie odmawiać, ale też nie mamy już w zwyczaju na każdą sobotę planować jakie będą drineczki.

Chociaż jakaś korzyść z tego NFZu.
Ja akurat przypadkiem trafiłam do kliniki (to raz), na tym moim wygwizdowiu wszyscy się znają, więc jeżdżenie 100km do miasta wojewódzkiego mi pasuje (to dwa). A trzy: jak zaczęłam chodzić do kliniki to nawet nie wiedziałam, że można na fundusz.
Także wszystkie te okoliczności sprawiły, że jednak chodzę prywatnie 😉
Myślę, że tamta klinika do, której one chodziły jest o tyle dobra, że nie pchają wszystkich jak leci od razu na in vitro (jak to często bywa w komercyjnych), bo u nich zwyczajnie tego in vitro się nie robi. Także nawet jeśli się nie uda zajść to chociaż porządnie przebadają. Z tym, że akurat kadra lekarska jest tam teraz średniawa- przyjmuje trzech lekarzy, w tym dwóch miałam wątpliwą przyjemność spotkać w luxbiedzie, ten trzeci opinie ma słabe, więc obawiam się, że teraz leczenie może tam być wątpliwej jakości.

reklama
Dziewczyny co myślicie, okres spóźnia się już tydzień🥲 test z porannego moczu z wczoraj. Nie wiem co myśleć, jutro powtórzę. Mam bóle miesiączkowe od kilku dni. Myślałam że okres przyjdzie.

Załączniki

• 3b74a06d-aa0d-47b1-9525-64a45f714723.jpeg
    3b74a06d-aa0d-47b1-9525-64a45f714723.jpeg
    36,8 KB · Wyświetleń: 127
Do góry