reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Tak to czujesz, jasna sprawa.
Dla mnie to była spinka, był określony timing w ten i ten dzień, jeszcze w sumie większa presja dla mojego męża, bo chyba woli działać "na zawołanie" w domowych pieleszach niż w labo ;-), że już nie powiem o stresie zgrania laboratorium i lekarza i przewożenia nasienia w termosie ;-) Dla mnie osobiście oczekiwania były o wiele większe niż w czasie naturalnych starań, bo trudu trzeba było sobie zadać o wiele więcej, a rozczarowania również były proporcjonalnie większe. Poronienie po IVF boli równie lub jeszcze bardziej...
Ja za to mam całkiem inne odczucia- wreszcie ktoś przejął odpowiedzialność i zaczął podejmować konkretne decyzje. Lekarz, który robił mi inseminację zrobił to wszystko jakoś tak, że poczułam, że mogę puścić. Pierwszy raz w tych całych „staraniach” nie mam poczucia odpowiedzialności za cały proces. Mąż wiedział, jak wszystko będzie przebiegać, podszedł do tematu zadaniowo i tyle- bez dram, trudnych rozmów, zawiedzionych nadziei.
Moja wypowiedź miała na celu podniesienie na duchu choć trochę Pandy91, bo mam poczucie, że mamy zbliżone doświadczenia.
Wiem, że inseminacja jest postrzegana często jako trudne doświadczenie. Ale tak nie musi być. Może się tak to wszystko ułożyć, że przyniesie ulgę, chociaż w jakimś aspekcie, chociaż na parę dni.
Ja nie wiem, czy mam jakieś oczekiwania- boli mnie brzuch na okres już od kilku dni. Modliłam się, żeby tym razem nie dostać okresu w 21 dc. Jedna modlitwa została wysłuchana i chyba wyczerpałam swój limit. Mam nadzieję, że ten spokój, który mam w środku, zostanie ze mną gdy pojawi się okres.

Myslicie ze po zastrzyku, ogólnie przed owu (albo w trakcie) moge sobie wypic cos ? Np aperolka (ogolnie nie pijąca jestem ale, ze taty uro to chcialam)

Myslicie ze po zastrzyku, ogólnie przed owu (albo w trakcie) moge sobie wypic cos ? Np aperolka (ogolnie nie pijąca jestem ale, ze taty uro to chcialam)
Wydaje mi się, że można. Jeśli dostałaś Ovitrelle to na ulotce jest napisane, że nie ma przeciwskazań. Wiadomo, nie chodzi o to, żeby się upijać. Ja dzisiaj sobie coś wypiję w ramach łamania diety, a na jutro w lodówce chłodzi się ovi :D

Wydaje mi się, że można. Jeśli dostałaś Ovitrelle to na ulotce jest napisane, że nie ma przeciwskazań. Wiadomo, nie chodzi o to, żeby się upijać. Ja dzisiaj sobie coś wypiję w ramach łamania diety, a na jutro w lodówce chłodzi się ovi :D

Zivafert dostalam akurat 😀

Najlepiej zrób dzisiaj i jutro :D Ruchańsko też dzisiaj i jutro :D I pojutrze w razie coś :D
Ten wykład wyskoczył mi w podpowiadajce na yt, wysłuchałam i wydał mi się spoko, ale nie szukałam innych wykładów doktorka.
U mnie tez taki plan. Bożena gotowa🤣😁 gładka i wypachniona, czeka 🤣🤣🤣
Dziś i jutro, a moze i pojutrze 🔥🔥🔥☄ a 24.03 bedzie wynik proga i będę oczekiwać 3 dni na efekt ✨🎊🎉
Ogolnie ujowo się sklada, ale wyskoczyła mi opryszczka na ustach a ja przecież teraz jem tyle owoców i warzyw🤬😡

Ostatnia edycja:
U mnie tez taki plan. Bożena gotowa🤣😁 gładka i wypachniona, czeka 🤣🤣🤣
Dziś i jutro, a moze i pojutrze 🔥🔥🔥☄ a 24.03 bedzie wynik proga i będę oczekiwać 3 dni na efekt ✨🎊🎉
Ogolnie ujowo się sklada, ale wyskoczyła mi opryszczka na ustach a ja przecież teraz jem tyle owoców i warzyw🤬😡
Marnie z tą opryszczką... Ja nigdy nie miałam. Na szczęście seksić się można bez całowania :D

reklama
Powiem wam że wyczailam w sklepie korzeń maca w proszku i stwierdziłam ze będę go dodawać codziennie rano do siemienia lnianego i będę to razem pić. No nie ma opcji. To jest tak ochydne, że nie umiem tego przełknąć. Próbuje wychaczyc kapsułki z wysoką dawką ale koszt ich jest nie mały a i tak wydaje już majątek na całe suple 🤦‍♀️

Edit: znalazłam już w normalnej cenie i zamówiłam 😅

Ostatnia edycja:
Do góry