reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Hej kochana, miałam kiedyś koleżankę, która nie mogła zajść w ciążę z powodu tego, że miała za mało tkanki tłuszczowej. Tak mi powiedziała, że taką przeszkodę jej wskazali lekarze. Może to był duży myślowy skrót, może faktycznie taki powód. Ostatecznie dziewczyna ma już dziecko :)
Ja sobie zdaję sprawę, że to może być powód, niedostateczny poziom może blokować przysadkę, która z kolei odpowiada za produkcję hormonów, tylko za nic nie rozumiem dlaczego przy niższym poziomie były w normie, a teraz nie są :-(.

Hej kochana, miałam kiedyś koleżankę, która nie mogła zajść w ciążę z powodu tego, że miała za mało tkanki tłuszczowej. Tak mi powiedziała, że taką przeszkodę jej wskazali lekarze. Może to był duży myślowy skrót, może faktycznie taki powód. Ostatecznie dziewczyna ma już dziecko :)
ooo to ja się też może wypowiem. Nie wiem jaką miałam tkankę tłuszczową w 2005 i 2008 kiedy zachodziłam w ciążę, ale zawsze byłam chudzielcem z niedowagą (tylko w ciążach ważyłam w normie, a pomiędzy moja waga to ciągłe 45kg) i nie miałam problemu z zajściem. Dopiero przy 30 zaczęłam tyć i aktualnie mam prawidłowe BMI w wieku (już w maju) 35 lat

ooo to ja się też może wypowiem. Nie wiem jaką miałam tkankę tłuszczową w 2005 i 2008 kiedy zachodziłam w ciążę, ale zawsze byłam chudzielcem z niedowagą (tylko w ciążach ważyłam w normie, a pomiędzy moja waga to ciągłe 45kg) i nie miałam problemu z zajściem. Dopiero przy 30 zaczęłam tyć i aktualnie mam prawidłowe BMI w wieku (już w maju) 35 lat
Ale cykle miałaś regularne? Przy jakim wzroście taka waga? Ja mam za sobą lata anoreksji i myślę, że to też swoje zrobiło.

reklama
W ogóle te Wasze kreski spowodowały że z przeczuć że na pewno się nie udało przeszłam w fazę że na pewno jestem w ciąży dopóki mi ktoś nie udowodni że nie jestem 😂 tak śmiesznie, ale w sumie co tam, trzeba się cieszyć, na smutek zawsze się znajdzie czas jak będzie taka potrzeba :p

Do góry