reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

@Lady With Cats zadowolona z wagi?
Pomyślałam o Tobie jak na nią weszłam.
Takiej wagi jak teraz nie miałam nigdy, nawet załączę Wam screeny.
Tylko co z tego skoro organizm nie działa jak powinien😞. Przykro mi, że się starałam, a chooy z tego wyszło w istocie.
Eee, jeśli mam być szczera, to już ją odesłałam🤭.

To ta moja stara, na którą narzekałam, jest dokładniejsza.
Ta ważyła, jak chciała- jednego dnia 2 kg więcej, następnego 2 kg mniej, potem trzeciego znowu kilogram więcej.

No wariatka😅.

reklama
Tylko co z tego skoro organizm nie działa jak powinien😞. Przykro mi, że się starałam, a chooy z tego wyszło w istocie.
ja się wpierdziele i powiem że mam nadzieję że Lady niezadowolona bo nie używa! Gdzieś chyba czytałam że w ciąży nie powinno się używać takich wag bo puszczają jakieś sygnały

Do sprawdzenia oczywiście ale dla spokoju ducha wolalam wspomnieć że gdzieś tak widziałam 😉

Wiem, że masz racje. U nas na początku to było tak, że on dziecka absolutnie nie chciał.
Właściwie nie wiem dlaczego zmienił zdanie. Potem żadnych badań, bo za wcześnie, żadnego seksu na gwizdek. Stopniowo zaczęło się to zmieniać, wiem, że na pewno nigdy nie będzie tak zaangażowany jak ja, ale i tak jest dzień do nocy w stosunku do tego co było na początku.
Nasza droga też była kręta, ale ostatecznie jest to człowiek, z którym lubię być, wiem, że on lubi być ze mną, jesteśmy dla siebie w stanie z wielu rzeczy zrezygnować i po prostu się kochamy, chociaż wiem, że do idealnej relacji nam daleko(są takie?).
Reasumując- wiem, że w staraniach będzie dyskomfort, ale nadal chcę w to brnąć, nie próbuję na siłę zmieniać jego podejścia.
Mam też znajomych, którzy byli wspaniałą relacją zawsze, w ciąże udało się zajść po dwóch latach od rozpoczęcia starań, były one bardzo trudne, ale naprawdę popieprzyło się jak mały skończył dwa lata i wiecie co usłyszała? Powiedział, że to wina jej parcia na dziecko, a potem maksymalnego skoncentrowania na nim. Po części miał racje, ale sam też bardzo chciał dziecka, ale swojej winy w rozpadzie związku nie widział. Także różnie bywa. Podałam ten przykład, bo dla mnie to był przykład związku co do, którego miałam pewność, że nic ich nie złamie, a jednak.
Sama się zdziwiłam jak parę miesięcy po porodzie usłyszałam że teraz dla mnie najważniejsze jest dziecko a mąż zszedł na drugi plan. Trochę mnie to otrzeźwiło, ale z drugiej strony to w sumie nie jest bardzo dziwne. Kobieta pierwsze parę miesięcy jest prawie 24/dobę przyklejona do dziecka, przynajmniej ja byłam. Facetom trudno się z tym pogodzić, mój wprost powiedział że czuje że rywalizuje z dzieckiem... Ba, nawet że czuje jakby nasz syn był jego wrogiem. Ale wyszliśmy z tego i już jest ok :)
Dziękuję ale niestety to dopiero początek mojej drogi... 9 ciąża, 0 dzieci więc statystyki nie są zbyt optymistyczne. 🙂
Dzielna kobieto, tyle razy się podnosić... Mocno wierzę że w końcu będzie już wszystko dobrze ❤️
Czwarty dzień pod rząd mamy pozytywne testy, bez presji ale trzeba by utrzymać ta dobra passę 🙈
Właśnie na to utrzymanie passy zwalam moje białe testy, przecież nie możemy się wszystkie wysikać w jeden dzień, musimy dozować, nie?
Aczkolwiek jak jutro będzie biało to zacznę pomału gasić mój entuzjazm :d (będzie 10-12dpo)
A robią problemy żeby np dało skierowanie na betę czy progesyeron na czacie?
Nigdy mi problemu nie robili z żadnym skierowaniem, co najwyżej jak receptę chciałam na euthyrox to musiałam wstawić skan papieru że mam niedoczynność tarczycy.
A co tam tyle tego mam że będę 😁😁😁
Jaka różnica między płytkowym a strumieniowym :o
A ta mega blada pierwsza kreska wyszła Ci ile dpo, przypomnisz proszę?

A ja przed porodem polecam zmierzyć sobie miednicę. I to serio - wiele kobiet jest zmuszanych do SN bo przecież da radę i często kończy się to cesarką i potem okazuje się, że miednica ma po prostu za małe wymiary choć na to nie wygląda. Wbrew pozorom, nawet te kobiety, które przed ciążą miały troszkę więcej kg mogą mieć ją mniejszą 😕
Pierwsze słyszę takie coś 😶 byłam w ciąży na Fejsie na grupie mam z całej Polski, nie było tam takiego tematu w ogóle. W trakcie ciąży leżałam w dwóch różnych szpitalach: nikt nigdy nie wspomniał o tym 😶

Hej kochana, miałam kiedyś koleżankę, która nie mogła zajść w ciążę z powodu tego, że miała za mało tkanki tłuszczowej. Tak mi powiedziała, że taką przeszkodę jej wskazali lekarze. Może to był duży myślowy skrót, może faktycznie taki powód. Ostatecznie dziewczyna ma już dziecko :)

reklama
Do góry