reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
A dlaczego nie chcesz brać wit a ?
bo jest to jedna z tych witamin, które można przedawkować i zrobić sobie nią krzywdę, a ja nie znam swojego poziomu wit. A, więc bez badania nie chce brać. Tak samo wit. D - najpierw zbadałam, później brałam jak wyszedł niedobór. Dodatkowo nadmiar wit. A ma działanie teratogenne, więc dlatego też nie chcę w siebie ładować nie mając pewności, że potrzebuję. Ja jestem z tych mocno dmuchających na zimne jeśli chodzi o suplementacje, pewnie też dlatego, że muszę bardzo uważać na męża, bo jego np. Wit A mogłaby zabić

IMG_20230307_164912.jpg
dziewczynki, mam już wyniki. Proszę o interpretację 👀

bo jest to jedna z tych witamin, które można przedawkować i zrobić sobie nią krzywdę, a ja nie znam swojego poziomu wit. A, więc bez badania nie chce brać. Tak samo wit. D - najpierw zbadałam, później brałam jak wyszedł niedobór. Dodatkowo nadmiar wit. A ma działanie teratogenne, więc dlatego też nie chcę w siebie ładować nie mając pewności, że potrzebuję. Ja jestem z tych mocno dmuchających na zimne jeśli chodzi o suplementacje, pewnie też dlatego, że muszę bardzo uważać na męża, bo jego np. Wit A mogłaby zabić
Tak to wiem , że można przedawkować . Ale chyba jakby była az tak bardzo szkodliwa nie dodawali by jej do produktów który ma poprawić i odżywić organizm tak jak w przypadku tego SmartMe 🤷‍♀️
Muszę chyba doczytać dobrze co piszą o tym suplemencie
Ja jestem taka trochę lekomanka 🤭

Edit . Pisze tylko że zaleca się zbadac poziom wit D przed stosowaniem . Nic o wit a nie pisze

reklama
W sumie może też sobie najpierw zbadam poziom. Co do D wiem, że mam niedobór i dlatego biorę.

Do góry