reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny, mam niski estradiol,
na razie lekarka nie zaleciła nic brać, ale już sama nie wiem, myślę, że dlatego mam mało śluzu, co mi przeszkadza. Polecicie może jakieś suple, leki? O diecie już poczytałam, ale to chyba za mało jednak.
Ja polecam ten SmartMe z Health Labs care.
Ma wszystko oleje + witamina a i e

reklama
Ja za to chyba już jestem zdecydowana na wizytę w kierunku IVF. Zastanawiam się jeszcze czy przedtem wskazane jest właśnie badanie drożności czy w sumie do IVF drożne jajowody nie są tak naprawdę potrzebne bo jakby omija je udział w tym przedsięwzięciu?🤔 jak myślicie?
Do ivf droznośc nie jest wymagana.

Ja za to chyba już jestem zdecydowana na wizytę w kierunku IVF. Zastanawiam się jeszcze czy przedtem wskazane jest właśnie badanie drożności czy w sumie do IVF drożne jajowody nie są tak naprawdę potrzebne bo jakby omija je udział w tym przedsięwzięciu?🤔 jak myślicie?
Ale jesli nie miałasnigdy drozności robionej to to jest pierwsza pozycja do zrobienia obowiązkowo ;)

Podeślesz mi link gdzie kupujesz?
Tam gdzie najtaniej . Aktualnie tu. Mi się po tym mega poprawiło , mokro jak nie wiem.

wszędzie piszą, że najważniejszy jest seks w dzień przed (ew. dwa dni przed) owu :D że seks w samą owu wcale nie jest taki skuteczny, jak się wydaje i że to podstawowy błąd przy staraniach, że niektórzy "oszczędzają plemniki" i dopiero w dzień owu jadą 😁
owu mam dziś wieczór lub maksymalnie jutro rano. Od 1 marca uprawiamy seks codziennie i liczę, że ten maraton coś zaowocuje 😂

reklama
Teraz mam nadzieję wszystko będzie ok że będzie coraz bardziej ciemna krecha
No to popatrz jak wylapalas mega cień po rozebraniu testu! Gratki :) czekamy na betę
Betka zrobiona ale u mnie jest zawsze późno wynik proga też zrobiłam. Ale wkurzają mnie baby już w tym labo kiedyś były takie że poszłam mówię co chce i że z Compensa a teraz skierowanie skierowanie kuwa! Pokazałam stare z lutego na betę a za progesteron skasowała mnie 41 zł 🤯 ma któraś może pakiet compensy?
Ja mam compensę od 1,5 roku i zawsze muszę mieć skierowanie 🤔 ale to robię sobie teleporadę od nich, zwykle jest w ten sam dzień, dostaję skierowanie i się umawiam przez infolinię do laboratorium.
Gdyby to mial być rak szyjki macicy, to chyba cytologia wskazywałaby, że coś nie jest w normie. Skoro to badanie wyszło bardzo dobrze, lekarze z pobranego materialu cp, tez niczego nie doszukali się, obraz macicy i jajników jest ok, rak w rodzinie tego rodzaju nie występuje. To nie wiem, mam isc do lekarza, powiedzieć, ze od 1 dnia @ do 12 dni mam brązowy śluz zamiast białego po zakonczeniu krwawienia 6 dnia , dzień lub 2 nie a potem znowu i ze podejrzewam raka szyjki macicy? Czy zrobić badanie na komórki rakowe, jest takie badanie?
Może markery nowotworowe? Ja robiłam dwa, już nie pamiętam nazw, randomowa gin kiedyś na USG powiedziała że mam za dużo płynu w zatoce Douglasa i mogło być tak że mi jakiś guz pękł. Na szczęście markery wyszły w normie.
Tez mi się wydaje, ze skoro owulacje są, seksy też gęsto w tym czasie, u mnie moze być problem z zagniezdzeniem z powodu 3 cc i blizn. Jak będę u lekarza zapytam o to, o plamienia, skąd mogą wynikać...i co warto zbadac by wykluczyc problemy zdrowotne.
Hmm moja bratowa po 2 CC miała jakieś zagłębienie w okolicy blizny, nie wiem czy to nie ta nisza co @pluto_nova pisze? No i ponoć po okresie jeszcze nieraz tydzień plamiła, w końcu ktoś jej to znalazł i skierował na operację. Ogólnie w tym zagłębieniu zbierała się krew z miesiączki i dlatego później jeszcze przez tydzień wylatywała.

Do góry