reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ciąża, ciąża ale nie boisz się że to może być np. rak szyjki macicy? I późna diagnoza sprawi, że osierocisz te dzieci, które już masz?
Gdyby to mial być rak szyjki macicy, to chyba cytologia wskazywałaby, że coś nie jest w normie. Skoro to badanie wyszło bardzo dobrze, lekarze z pobranego materialu cp, tez niczego nie doszukali się, obraz macicy i jajników jest ok, rak w rodzinie tego rodzaju nie występuje. To nie wiem, mam isc do lekarza, powiedzieć, ze od 1 dnia @ do 12 dni mam brązowy śluz zamiast białego po zakonczeniu krwawienia 6 dnia , dzień lub 2 nie a potem znowu i ze podejrzewam raka szyjki macicy? Czy zrobić badanie na komórki rakowe, jest takie badanie?

reklama
Dziewczyny, mam niski estradiol,
na razie lekarka nie zaleciła nic brać, ale już sama nie wiem, myślę, że dlatego mam mało śluzu, co mi przeszkadza. Polecicie może jakieś suple, leki? O diecie już poczytałam, ale to chyba za mało jednak.

pewnie tak :D ale już rekreacyjny, prokreacyjny był chyba w weekend, bo wygląda na to, że owu była wczoraj :)
no właśnie u mnie był w piątek wieczorem, w niedzielę rano i wieczorem, a wczoraj seks bez finiszu (tzn. ja miałam 😎), bo starego jednak pokonało fizyczne zmęczenie po noszeniu mebli i lodówek ze szwagrem z mieszkania do mieszkania. Dzisiaj już skok temperatury, więc też będzie rekreacyjnie 😉 Najwyżej będzie grudniowe dziecko 😝

Dziewczyny, mam niski estradiol,
na razie lekarka nie zaleciła nic brać, ale już sama nie wiem, myślę, że dlatego mam mało śluzu, co mi przeszkadza. Polecicie może jakieś suple, leki? O diecie już poczytałam, ale to chyba za mało jednak.
Na śluz fajnie działa siemię lniane. Odgapilam od lady Caro, mielilam i jadłam jedna łyżeczkę tego proszku dziennie i widziałam sporą poprawę, mąż tez 😛

Gdyby to mial być rak szyjki macicy, to chyba cytologia wskazywałaby, że coś nie jest w normie. Skoro to badanie wyszło bardzo dobrze, lekarze z pobranego materialu cp, tez niczego nie doszukali się, obraz macicy i jajników jest ok, rak w rodzinie tego rodzaju nie występuje. To nie wiem, mam isc do lekarza, powiedzieć, ze od 1 dnia @ do 12 dni mam brązowy śluz zamiast białego, dzień lub 2 nie a potem znowu i ze podejrzewam raka szyjki macicy? Czy zrobić badanie na komórki rakowe, jest takie badanie?

Tak, ja bym poszła do lekarza i powiedziała wprost że mam wieczne plamienia. Według mojej wiedzy to nie jest normalne. Jak dla mnie powinnaś już dawno mieć to co @LadyCaro czyli histeroskopia z biopsją.
Wybacz, ale nikt mi nie wmówi, że takie co miesięczne plamienia są normalne i taki Twój urok. Cytologia raczej wykryje już bardzo zaawansowany stan rakowy. Jeszcze kolposkopie można zrobić
Ja nie wiem co masz w wypisie, ale dla mnie cała ta akcja z Twoją CP też jest dziwna - bo po pierwsze to usuniecie jajnika, czego się praktycznie nie robi i wręcz patrząc na ustawy jest zakazane, plus niby Cię przebadali - mi akurat nic nie usunęli, ale np. dziewczyna ode mnie z sali miała usuwany jajowód i np. drugiego nikt jej nie sprawdzał bo "nie ma czasu, ratujemy Pani życie, a nie robimy diagnostykę"

no właśnie u mnie był w piątek wieczorem, w niedzielę rano i wieczorem, a wczoraj seks bez finiszu (tzn. ja miałam 😎), bo starego jednak pokonało fizyczne zmęczenie po noszeniu mebli i lodówek ze szwagrem z mieszkania do mieszkania. Dzisiaj już skok temperatury, więc też będzie rekreacyjnie 😉 Najwyżej będzie grudniowe dziecko 😝
wszędzie piszą, że najważniejszy jest seks w dzień przed (ew. dwa dni przed) owu :D że seks w samą owu wcale nie jest taki skuteczny, jak się wydaje i że to podstawowy błąd przy staraniach, że niektórzy "oszczędzają plemniki" i dopiero w dzień owu jadą 😁

reklama
wszędzie piszą, że najważniejszy jest seks w dzień przed (ew. dwa dni przed) owu :D że seks w samą owu wcale nie jest taki skuteczny, jak się wydaje i że to podstawowy błąd przy staraniach, że niektórzy "oszczędzają plemniki" i dopiero w dzień owu jadą 😁
ja tam jak zaszłam to maratony ciągnęłam, więc nie wiem z którego się udało - nasienia nigdy za mało 😂

Do góry