Nasturtium
Fanka BB :)
@Lady With Cats już mi się podoba, chyba obejrzę wszystkie z Twojej listy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
słuchaj, jesteś dorosła kobietą, starającą się o dziecko, a może i już w cionszu, to stresujący dzień, były cienie, nie ma bety, chcesz w spokoju nasikac na pinka i odpocząć: nie rób aferek, nie wychodź do drugiego pokoju, a weź normalnie chłopa na bok i powiedz mu, że masz dość gości, że potrzebujesz czasu tylko z nim i powiedzcie gościom, że pora do domu, bo chcecie odpocząćDopiero usiedli do alko, ale od godziny 14 ona siedziała ze mną a oni robili auto na garażu
w sumie to jest mój kuzyn z dziewczyna
I ta dziewczyna tam siedzi i tez nie pomyśli żeby go wziąć do domu
Tylko domyślam się, że czasem jest taki problem, że chłop może już średnio komunikatywny.słuchaj, jesteś dorosła kobietą, starającą się o dziecko, a może i już w cionszu, to stresujący dzień, były cienie, nie ma bety, chcesz w spokoju nasikac na pinka i odpocząć: nie rób aferek, nie wychodź do drugiego pokoju, a weź normalnie chłopa na bok i powiedz mu, że masz dość gości, że potrzebujesz czasu tylko z nim i powiedzcie gościom, że pora do domu, bo chcecie odpocząć
no to tym bardziej. Dziewczyny dbajmy o siebie, komunikajmy się wprost, wyrażajmy nasze potrzeby, stawiajmy graniceTylko domyślam się, że czasem jest taki problem, że chłop może już średnio komunikatywny.
Szkoda ze mam takiego chłopa który chyba tego nie ogarniano to tym bardziej. Dziewczyny dbajmy o siebie, komunikajmy się wprost, wyrażajmy nasze potrzeby, stawiajmy granice
To jest właśnie to o czym pisałam wyżej. Ja kiedyś w takich sytuacjach bawiłam się w fochy, obrażanie, teraz po prostu mówię do gości wprost, że uważam, że już czas żeby zakończyć tę wizytę, bez pretensji w tonie, ale stanowczo.Szkoda ze mam takiego chłopa który chyba tego nie ogarnia
czyli on pomimo tego, że powiedziałaś mu wprost, że go potrzebujesz sam na sam, że jesteś zestresowana, potrzebujesz spokoju i masz dość gości dalej siedzi z nimi i pije?Szkoda ze mam takiego chłopa który chyba tego nie ogarnia
Nie nie powiedziałam mu tego.czyli on pomimo tego, że powiedziałaś mu wprost, że go potrzebujesz sam na sam, że jesteś zestresowana, potrzebujesz spokoju i masz dość gości dalej siedzi z nimi i pije?
no to powiedz mu to teraz: ale spokojnie, jasno i przejrzyście, bez focha, bez pretensji, bez złości. Weź go na bok i powiedz mu tak od serducha jak się czujesz i czego potrzebujesz, czego oczekujesz. I daj mu szansę się zrozumiećNie nie powiedziałam mu tego.
Jeszcze przed dzisiejsza wizyta po akcji z testami i czekaniem na bete powiedziałam mu. Ze nie chce dzisiaj siedzieć z gośćmi wolałabym sama z nim