reklama
Nasturtium
Fanka BB :)
aurii_orelii
Jak większość supli dla kobiet planujących ma w swoim składzie metyle+ fokianyJa też biorę prenatal, jak się dowiedziałam o mutacji to kupiłam z Aliness kompleks witamin b który miał w składzie też kwas foliowy ale potem gin mi powiedziała że to za dużo, dopiero w ciąży mam brać 800mg (bo 400 w prenatal i 400 w aliness bodajże).
Ciekawe bo na jednej grupie staraczkowo-poronieniowej na FB jedna babeczka szerzy teorię jakiejś dietetyk klinicznej, że właśnie nie wolno mieszać formy syntetycznej z metylowaną bo ta pierwsza utrudnia wchłanianie. Ale przeszukałam pół internetu żeby znaleźć naukowe potwierdzenie i nic nie znalazłam.
aurii_orelii
Chyba 800ug nie mg ja mam 5 mg i to jest kosmiczna dawkaJa też biorę prenatal, jak się dowiedziałam o mutacji to kupiłam z Aliness kompleks witamin b który miał w składzie też kwas foliowy ale potem gin mi powiedziała że to za dużo, dopiero w ciąży mam brać 800mg (bo 400 w prenatal i 400 w aliness bodajże).
Ciekawe bo na jednej grupie staraczkowo-poronieniowej na FB jedna babeczka szerzy teorię jakiejś dietetyk klinicznej, że właśnie nie wolno mieszać formy syntetycznej z metylowaną bo ta pierwsza utrudnia wchłanianie. Ale przeszukałam pół internetu żeby znaleźć naukowe potwierdzenie i nic nie znalazłam.
aurii_orelii
Uwielbiam babskie wyjścia. Szkoda tylko, że mam mało koleżanek a te które mam albo w ciąży albo mają dzieci i zero życia towarzyskiegoMam to samo
Mam to samo jeszcze jutro babskie wyjście i zawsze pierwsza byłam.zeby dawać w szyję
Alexz89
@Lady With Cats gratuluję jeszcze raz - grzej tam miejsca, aczkolwiek ja zamierzam rozpocząć mamuśki grudniowe z wielkim pierdolnięciem przypomnij mi tylko - w którym dniu cyklu takie wyniki bety ci wyszły?
aurii_orelii
My z mężem mamy ustalone, że zamiast kwiatów, które zwiędną ma wpłacać te pieniądze na chore dzieci czy to Walentynki czy rocznica....A ja nie dostaje kwiatów. Raz ze nie lubię, zawsze mówię staremu że wolę żeby mi kebaba kupił a dwa że i tak kwiatka by mi kot zezarł
Elph
No właśnie, ponoć są suple które mają tylko metyle albo polecają brać osobno. Ale i tak najwięcej tajemnej wiedzy na ten temat jest podobno w płatnym ebooku tej dietetyczki :d więc mi się do końca nie chce w to wierzyć, a tu widzisz druga teoria od lekarza jest wprost przeciwna...Jak większość supli dla kobiet planujących ma w swoim składzie metyle+ fokiany
Tzn jest jeden aspekt który się trzyma kupy, czyli u niektórych osób z mutacją ten syntetyczny kwas foliowy się kumuluje i rośnie do wręcz toksycznych wartości. I to jest realny problem ale wtedy wystarczy zbadać już nie pamiętam czy po prostu kwas foliowy, czy homocysteinę. I takie osoby mogą brać tylko metyle.
A możliwe, nie chciało mi się sprawdzać jaka tam jest jednostkaChyba 800ug nie mg ja mam 5 mg i to jest kosmiczna dawka
aurii_orelii
No i jak tu żyć jak tyle teorii? Zglupieć możnaNo właśnie, ponoć są suple które mają tylko metyle albo polecają brać osobno. Ale i tak najwięcej tajemnej wiedzy na ten temat jest podobno w płatnym ebooku tej dietetyczki :d więc mi się do końca nie chce w to wierzyć, a tu widzisz druga teoria od lekarza jest wprost przeciwna...
Tzn jest jeden aspekt który się trzyma kupy, czyli u niektórych osób z mutacją ten syntetyczny kwas foliowy się kumuluje i rośnie do wręcz toksycznych wartości. I to jest realny problem ale wtedy wystarczy zbadać już nie pamiętam czy po prostu kwas foliowy, czy homocysteinę. I takie osoby mogą brać tylko metyle.
A możliwe, nie chciało mi się sprawdzać jaka tam jest jednostka
reklama
Test postanowiłam zrobić dzień po spodziewanej miesiączce- 30 dc.@Lady With Cats gratuluję jeszcze raz - grzej tam miejsca, aczkolwiek ja zamierzam rozpocząć mamuśki grudniowe z wielkim pierdolnięciem przypomnij mi tylko - w którym dniu cyklu takie wyniki bety ci wyszły?
Pierwszą betę zbadałam w 31 dc ( jakieś 14-15 dpo), a dziś mam 33 dc.