reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć, ja mam wyniki z wczoraj. TSH mi ładnie spadło do 1.1. 3 tygodnie temu po ozytywie podskoczyło do ponad 3 i endokrynolog mi zwiększyła od razu dawkę euthyroxu. Glukoza 83, morfo ok - lekko 2 parametry obniżone, ale jest ok.
W moczu za to mi ketony wyszły:/ Wyczytałam, że to prawdopodobnie przez niezjedzenie kolacji, jak na złość dzien przed badaniem miałam wieczorem 0 apetytu...

reklama
O to od razu dowiesz się o ten mocz. Mój rodzinny rodzinny mówi że skoro nie ma na wynikach ani słowa o bakteriach to znaczy że ich nie znaleźli. Czyli pierwszą próbkę skopałam. Może u ciebie też tak było

Chciałam zrobić posiew ale w labo do którego zawiozłam drugą probkę już nie robią 🙄 a jak zaniosłabym dzisiaj trzecią próbkę to już z wynikami na wizytę nie zdążą... Bo czrka się tydzień, prawda?
Czeka się długo jak ci coś wyhodują, a jak nie znajdą bakterii to szybciej jest wynik :)

Cześć, ja mam wyniki z wczoraj. TSH mi ładnie spadło do 1.1. 3 tygodnie temu po ozytywie podskoczyło do ponad 3 i endokrynolog mi zwiększyła od razu dawkę euthyroxu. Glukoza 83, morfo ok - lekko 2 parametry obniżone, ale jest ok.
W moczu za to mi ketony wyszły:/ Wyczytałam, że to prawdopodobnie przez niezjedzenie kolacji, jak na złość dzien przed badaniem miałam wieczorem 0 apetytu...
ogolnie przed badaniem nie powinno sie jesc minimum 12 h, tez mialam te ketony w moczu i po prostu organizm nie mial weglowodanow i pobieral energie z tluszczy, u mnie mysle ze to przez to ze malo ogolnie jadlam no i odstawilam wtedy slodycze

jeszcze dodam ze nic lekarz nie mowil na te wyniki zeby bylo cos zle 🙂

Dziewczyny a grupa zamknieta to gdsie to bedzie ? Jak to odnajde?
Dostaniesz linka/powiadomienie. Plus na głównej stronie będziesz miała sekcje fora zamknięte- tam będzie to nasze.
ogolnie przed badaniem nie powinno sie jesc minimum 12 h, tez mialam te ketony w moczu i po prostu organizm nie mial weglowodanow i pobieral energie z tluszczy, u mnie mysle ze to przez to ze malo ogolnie jadlam no i odstawilam wtedy slodycze
U mnie to chyba było dłużej niż 12h 🙈 bo po obiedzie zasnelam, jak się obudziłam zjadłam że 2 rzodkiewki i ogórka i koniec.
Ale tylko to było podwyższone, glukozy w moczu ie było wiec sie nie martwię mocno.

Co do bakterii w moczu, to u mnie wyszły obecne bakterie + azotyny.
Powtórzyłam po kilku dniach badanie moczu i dalej to samo było. Zero objawów.
Lekarze polecili by zrobić posiew moczu, tam wyszło jaka to bakteria + proponowane antybiotyki. I każdy mówił, że w ciąży leczy się wynik.
Dostałam więc jedną dawkę bezpiecznego antybiotyku do wypicia na wieczór. I w połowie sierpnia jeszcze raz badanie moczu z posiewem.
Teraz piję codziennie duuużo soku z żurawiny, którego mam już dość 😅
Oby to dziadostwo zniknęło, pierwszy raz w życiu mi powychodziły takie dziwności i to akurat teraz 😅
Ja czekam na posiew czy coś wyjdzie...A wczoraj lekarz zalecił mi vit c 1000 na noc i muszę powiedzieć że dziś mi lepiej

reklama
Do góry