reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Gratuluje udanych wizyt i serduszek ❤🙂

Co do prenatalnych ja mialam tylko w ciazy z synem samo usg, bylo dopochwowe. Teraz tez bym chciala samo usg ale zobacze co powie na to lekarz, dla mnie to badanie z krwi to statystyka, biora tez pod uwage wiek i cala historie, czesto jest tak ze wychodzi duze ryzyko a np po amnio albo jak ktos zrobi nifty okazuje sie ze wszystko jest wporzadku i stres byl nie potrzebny 🙂
Jeśli dotrzymam do tego etapu też planuje zrobić samo USG. Jeśli wyszło by coś nie tak wtedy zrobię któreś z tych płatnych. Na pewno nie bed robić pappa bo to więcej stresu niż wyniku zbliżonego do prawdy

Hej
Dziewczyny, od kilku dni obserwuje Wasze posty, ale nie miałam odwagi napisać...generalnie historia dość skomplikowana i dluga:)
W każdym razie w poniedziałek zupełnym przypadkiem dowiedziałam się że jestem w ciąży, co jest ogromnym zaskoczeniem ( kiedyś opiszę Wam moją historię, bo może być ona dla niektórych wielką nadzieją).
W każdym razie...chciałam Was podpytać, bo szaleje z obaw, a wizyta dopiero w poniedziałek..
Wiec:
17.07- 4t2d od pierwszego dnia ostatniej miesiączki...beta 2550, na usg nie widać było nic konkretnego..no może jakaś ciemniejsza plamka sugerująca że może to będzie pęcherzyk
19.07 -4t4d...beta 5800...
Myślicie, że w poniedziałek już coś będzie widać? Czy nie powinno już coś być widać tego 17.07?
Oszaleje do tego poniedziałku...A ten stres też dobrze nie robi :(
Na pewno pęcherzyk ciążowy. Ale żółtkowy czy zarodek to z pewnością nie :)

reklama
Wiem, mam tego świadomość i uważam że nie powinno tak być 😔 Jeśli w tym kraju ma się rodzić więcej dzieci to kwestia porządnych badań prenatalnych i ich pełnej refundacji nie powinna nawet podlegać dyskusji. Mam nadzieję, że Pappa wyjdzie Ci bardzo dobrze i nie będziesz się zastanawiać nad innymi opcjami 🤍
Masz rację i dziękuję 🙂

Do góry