reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny
W maju byłam w ciąży biochemicznej pęta nie przekroczyła 100
Od czerwca zastrzyki
Test pozytywny
Beta 12.07 wynosiła 2704,23
Beta dziś 19.07 wynosi 8910
Czy przyrost nie jest z niski ginekolog na usg widzi wszystko ok widać pulsujący zarodek
Ale tak się boje ze go stracę
Sprawdź sobie tym kalkulatorem, tu ważny jest też dzień po owulacji, w którym było badanie robione.
https://******************/kalkulator-hcg.html

reklama
Cześć dziewczyny
W maju byłam w ciąży biochemicznej pęta nie przekroczyła 100
Od czerwca zastrzyki
Test pozytywny
Beta 12.07 wynosiła 2704,23
Beta dziś 19.07 wynosi 8910
Czy przyrost nie jest z niski ginekolog na usg widzi wszystko ok widać pulsujący zarodek
Ale tak się boje ze go stracę
Przy takiej becie nie sprawdza się juz przyrostów, bo beta zwalnia. Ciążę ocenia się po usg. Skoro jest zarodek to - chociaż wiem jak to trudne - trzeba zachować spokój do następnej wizyty.

Trzymam 🤞🤞

Ja mam za 10 dni a już bym chciała przyspieszyć czas 🙈
Zleci szybko☺️
Badania prenatalbe miałam 4 w sumie i raz przez brzuch a tak dopochwowo
Do dziś żyłam w przekonaniu, że prenatalne już przez brzuch robią normalnie a tu o. Jeśli dotrwam do prenatalnych to pójdę tam gdzie w poprzedniej ciąży, żeby mieć przez brzuch 🙈 bo nie widzę siebie dopochwowo przy mężu🙈
A robicie badania prenatalne na nfz czy prywatnie ?
Jeśli się uda to chciałabym na nfz 😊
Ja mam dokładnie tak samo 😵‍💫 Przeleżałam cały dzień na tarasie z książką i czereśniami 👀 Nie pamiętam takiego spadku sił od dawna 😴
Wczoraj miałam taki spadek, okrutne uczucie nie mocy i braku chęci na cokolwiek😐

Ja też tak myślałam, żeby nie stresować się właśnie tą Pappą i mieć już wyniki Nifty 🙂 Do Nifty musi być skończony 10 tc. Być może będę musiała tą Pappę zrobić szybciej (zaraz po Nifty), bo na 13 -14 tc mam już od dawna wykupione wakacje (w Grecji). Zobaczymy co powie lekarz o locie samolotem, bo jak nie będzie zgody, to na pewno nie będę ryzykować z wyjazdem. Tak czy siak, nie chciałabym odbierać wyników prenatalnych pod palmami 😵‍💫
Zobaczę co mi powiedzą w miejscu, w którym się będę umawiać, ale właśnie ostatnio rozmawiałam ze znajomymi które właśnie robiły w 10+… :) jak będzie trzeba robić tydzień później to zrobię :)

Latanie samolotem w ciąży co do zasady nie jest zakazane, zwłaszcza przy krótkim locie :) A na dłuższe loty wiem ze lekarze przepisują heparyne.

Hej
Dziewczyny, od kilku dni obserwuje Wasze posty, ale nie miałam odwagi napisać...generalnie historia dość skomplikowana i dluga:)
W każdym razie w poniedziałek zupełnym przypadkiem dowiedziałam się że jestem w ciąży, co jest ogromnym zaskoczeniem ( kiedyś opiszę Wam moją historię, bo może być ona dla niektórych wielką nadzieją).
W każdym razie...chciałam Was podpytać, bo szaleje z obaw, a wizyta dopiero w poniedziałek..
Wiec:
17.07- 4t2d od pierwszego dnia ostatniej miesiączki...beta 2550, na usg nie widać było nic konkretnego..no może jakaś ciemniejsza plamka sugerująca że może to będzie pęcherzyk
19.07 -4t4d...beta 5800...
Myślicie, że w poniedziałek już coś będzie widać? Czy nie powinno już coś być widać tego 17.07?
Oszaleje do tego poniedziałku...A ten stres też dobrze nie robi :(

reklama
Do góry