reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ja po wizycie, wcale mnie nie uspokoiła 🙈 ale wiedziałam,że nic nie zobaczę... Pęcherzyk wielkości GS 1.37 pęcherzyk żółtkowy YS 0.33. ciąża wychodzi 5+2... Ja sobie liczyłam 5+3, więc teoretycznie dzień obsuwy. Mam teraz kolejną wizytę do niej na 21 lipca.
Jutro idę prywatnie, może coś więcej się dowiem. Zarodka póki co brak... :<
Tak na prawdę to jest jeszcze bardzo wcześnie i brak zarodka jeszcze o niczym złym nie świadczy, głowa do góry!

reklama
cześć, rozgość się na nudnych 8 miesięcy 🩷
A masz możliwość zdradzić się z ciąża jakiemuś bliskiemu współpracownikowi który w najbliższym czasie mógłby Ci pomóc w pracy?
Na stu podopiecznych jest nas 2 opiekunki przy dobrych wiatrach 3 :/ więc nikt na pewno mi nie pomoże bo praktycznie sam na swoją pracę ma za mało czasu :/

cześć, rozgość się na nudnych 8 miesięcy 🩷
A masz możliwość zdradzić się z ciąża jakiemuś bliskiemu współpracownikowi który w najbliższym czasie mógłby Ci pomóc w pracy?
Ja po wizycie, wcale mnie nie uspokoiła 🙈 ale wiedziałam,że nic nie zobaczę... Pęcherzyk wielkości GS 1.37 pęcherzyk żółtkowy YS 0.33. ciąża wychodzi 5+2... Ja sobie liczyłam 5+3, więc teoretycznie dzień obsuwy. Mam teraz kolejną wizytę do niej na 21 lipca.
Jutro idę prywatnie, może coś więcej się dowiem. Zarodka póki co brak... :<
Jak już jest pęcherzyk żółciowy to naprawdę kwestia dwóch dni i pojawia się zarodek 😊 pęcherzyk żółciowy to taka spiżarnia dla zarodka więc jak jest to już bardzo dobrze😊

A jest ktoś z Was , co miał ostatni @ 2.06? Jak Wam lekarz obliczył, który to dokładnie dzień? I jaka macie bete na chwilę obecną? Ja rano będę robić więc pewnie gdzieś popołudniu będę miała wyniki ale jestem już taka ciekawa wszystkiego;)

Cześć dziewczyny :) siedzę od godziny i czytam wasze wpisy więc postanowiłam i ja się odezwać :) w tym roku kończę 30 lat. Od 5 lat się z mężem staramy o bobasa. W zeszłym roku miałam operacje bariatryczna, schudłam ponad 30 kg i myślę, że to mi dużo pomogło. 2 dni temu na teście ujrzałam 2 grube krechy 😍 ostatnia miesiaczka 2.06 ;) rano dopiero pierwszy raz będę robić bete. A wieczorem lekarz ;) kurde wy wszystkie jak czytałam już macie wyniki 🫣 a ja dopiero co dwie kreski ujrzałam;) Dodam, że mam dość ciężka prace ( jestem opiekunem medycznym w dps ). Bardzo dużo dźwigania szczegolnie tych babć troszkę większych;) mówicie, że od razu brać l4? Jeśli pójdę na l4 a nie daj Boże cos pójdzie nie tak to od razu mnie wywala z pracy bo moja dyrektorka każdemu kto był na l4 daje wypowiedzenie 🤨 się rozgadałam. Powodzenia dla was wszystkich 💞💓💓
Cześć, rozgość się 🥰 Nudnej ciąży!

A jest ktoś z Was , co miał ostatni @ 2.06? Jak Wam lekarz obliczył, który to dokładnie dzień? I jaka macie bete na chwilę obecną? Ja rano będę robić więc pewnie gdzieś popołudniu będę miała wyniki ale jestem już taka ciekawa wszystkiego;)
A iludniowe masz cykle? Bo ciąża może być starsza/młodsza w zależności od dnia owulacji, sam termin OM tak naprawdę jeszcze nic nie mówi 😔

Ratunku nie wiem co zrobić.
Rumień w przedszkolu atakuje coraz więcej dzieci. Ja żartowałam że nie chce się zarazić ... A teraz koleżanka specjalnie wola mnie do dziecka które wysypało. :/ Taki żarcik.

reklama
Ja miałam termin ostatniej miesiączki 01.06 i wczoraj na wizycie z OM wychodziło 5+5. Z usg wyszło 5+6. Bete w zeszły czwartek miałam ponad 10 tys. I już nie badałam bo to bez sensu.

Ale tak jak piszą dziewczyny nie ma co się porównywać , bo rożny jest moment owulacji i potem zagnieżdżenia.

Do góry