reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Ja po wizycie, wcale mnie nie uspokoiła 🙈 ale wiedziałam,że nic nie zobaczę... Pęcherzyk wielkości GS 1.37 pęcherzyk żółtkowy YS 0.33. ciąża wychodzi 5+2... Ja sobie liczyłam 5+3, więc teoretycznie dzień obsuwy. Mam teraz kolejną wizytę do niej na 21 lipca.
Jutro idę prywatnie, może coś więcej się dowiem. Zarodka póki co brak... :<
Tak na prawdę to jest jeszcze bardzo wcześnie i brak zarodka jeszcze o niczym złym nie świadczy, głowa do góry!

reklama
cześć, rozgość się na nudnych 8 miesięcy 🩷
A masz możliwość zdradzić się z ciąża jakiemuś bliskiemu współpracownikowi który w najbliższym czasie mógłby Ci pomóc w pracy?
Na stu podopiecznych jest nas 2 opiekunki przy dobrych wiatrach 3 :/ więc nikt na pewno mi nie pomoże bo praktycznie sam na swoją pracę ma za mało czasu :/

cześć, rozgość się na nudnych 8 miesięcy 🩷
A masz możliwość zdradzić się z ciąża jakiemuś bliskiemu współpracownikowi który w najbliższym czasie mógłby Ci pomóc w pracy?
Ja po wizycie, wcale mnie nie uspokoiła 🙈 ale wiedziałam,że nic nie zobaczę... Pęcherzyk wielkości GS 1.37 pęcherzyk żółtkowy YS 0.33. ciąża wychodzi 5+2... Ja sobie liczyłam 5+3, więc teoretycznie dzień obsuwy. Mam teraz kolejną wizytę do niej na 21 lipca.
Jutro idę prywatnie, może coś więcej się dowiem. Zarodka póki co brak... :<
Jak już jest pęcherzyk żółciowy to naprawdę kwestia dwóch dni i pojawia się zarodek 😊 pęcherzyk żółciowy to taka spiżarnia dla zarodka więc jak jest to już bardzo dobrze😊

A jest ktoś z Was , co miał ostatni @ 2.06? Jak Wam lekarz obliczył, który to dokładnie dzień? I jaka macie bete na chwilę obecną? Ja rano będę robić więc pewnie gdzieś popołudniu będę miała wyniki ale jestem już taka ciekawa wszystkiego;)

Cześć dziewczyny :) siedzę od godziny i czytam wasze wpisy więc postanowiłam i ja się odezwać :) w tym roku kończę 30 lat. Od 5 lat się z mężem staramy o bobasa. W zeszłym roku miałam operacje bariatryczna, schudłam ponad 30 kg i myślę, że to mi dużo pomogło. 2 dni temu na teście ujrzałam 2 grube krechy 😍 ostatnia miesiaczka 2.06 ;) rano dopiero pierwszy raz będę robić bete. A wieczorem lekarz ;) kurde wy wszystkie jak czytałam już macie wyniki 🫣 a ja dopiero co dwie kreski ujrzałam;) Dodam, że mam dość ciężka prace ( jestem opiekunem medycznym w dps ). Bardzo dużo dźwigania szczegolnie tych babć troszkę większych;) mówicie, że od razu brać l4? Jeśli pójdę na l4 a nie daj Boże cos pójdzie nie tak to od razu mnie wywala z pracy bo moja dyrektorka każdemu kto był na l4 daje wypowiedzenie 🤨 się rozgadałam. Powodzenia dla was wszystkich 💞💓💓
Cześć, rozgość się 🥰 Nudnej ciąży!

A jest ktoś z Was , co miał ostatni @ 2.06? Jak Wam lekarz obliczył, który to dokładnie dzień? I jaka macie bete na chwilę obecną? Ja rano będę robić więc pewnie gdzieś popołudniu będę miała wyniki ale jestem już taka ciekawa wszystkiego;)
A iludniowe masz cykle? Bo ciąża może być starsza/młodsza w zależności od dnia owulacji, sam termin OM tak naprawdę jeszcze nic nie mówi 😔

Ratunku nie wiem co zrobić.
Rumień w przedszkolu atakuje coraz więcej dzieci. Ja żartowałam że nie chce się zarazić ... A teraz koleżanka specjalnie wola mnie do dziecka które wysypało. :/ Taki żarcik.

reklama
Ja miałam termin ostatniej miesiączki 01.06 i wczoraj na wizycie z OM wychodziło 5+5. Z usg wyszło 5+6. Bete w zeszły czwartek miałam ponad 10 tys. I już nie badałam bo to bez sensu.

Ale tak jak piszą dziewczyny nie ma co się porównywać , bo rożny jest moment owulacji i potem zagnieżdżenia.

Do góry