reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Wlasnie podejrzalam wyniki cytologii. Wyszlo mi zapalenie i zaznaczone : flora bakteryjna i grzyby candida. Kurde pierwszy raz mam wynik w takiej formie. Mam.nadzieje, ze sa.w.ciazy bezpieczne leki na takie infekcje bo sie zestresowalam troche.
Ja właśnie jestem podczas leczenia infekcji. Brałam Macmirror on jest bezpieczny dla kobiet w ciąży ale ten lek nie pomógł mi niestety. Teraz biorę Pimafucin i mam nadzienadzieję że tym razem wyleczę. Ja mam ciągłe powracające infekcję candidią to bardzo uciążliwe. Odstawiłam od maja cukry, słodycze, owoce, produkty z białej mąki i cały nabiał z mleka krowiego. Choć gdy dowiedziałam się o ciąży powoli włączam nabiał przetworzony taki jak kefir, jogurt naturalny. Dla mnie to walka już od jakiś 3 lat. Do tego probiotyk ginekologiczne każdego dnia. 😫😫😫 Życzę szybkiego wyleczenia.

reklama
Mnie od wczoraj coś kłuje nie wiem czy pęcherz czy pochwa wiec jutro pójdę do medicover niech mnie przebada rano tez zrobię mocz i resztę badań do wizyty :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie chwilowo silne mdłości minęły. Ale nadal jem mało i wybrednie.
Zmęczenie wciąż mi towarzyszy. Teraz mam długą przerwę następna wizyta 25 prenatalna.
Czy wy też tak macie że jest wam zwyczajnie zimno ?

Tak, dzisiaj jest mi cały dzień zimno. A o wymysłach kulinarnych to nie wspomnę.. Zobaczyłam w sklepie musztardę i nagle naszła mnie ochoty na gotowaną kiełbasę z musztardą, taką tłustą i soczystą 🙈 Ostatni raz jadłam takie danie chyba jako dziecko, u babci.

Mi też zimno, aż chce się wskoczyć pod koc z gorącą herbatą, a muszę siedzieć w pracy.
U mnie ostatnio seria niepowodzeń - bakterie w moczu, podejrzenie cytomegalowirusa (czekam na wynik awidności), a do tego bardzo silne bóle brzucha jak na miesiączkę. Jedyny plus, że nie ma żadnego krwawienia... Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę, nie wiem czego się spodziewać.

A co do jedzenia, to ja ostatnio uwielbiam kanapki z szynką/serem i pomidorem, mogę jeść kilka razy dziennie 😍

To też się pochwałę moją zachcianką, od wczoraj kapuśniak chodził za mną 🥹 kwaśny i pyszny, ale idę wie zdrzemnąć i zjem potem 😁
mi maz tez kupil kapusniak, ale twoj wyglada o wiele pyszniej 😋 mniam, narazie zjadlam ziemniaki, kotleta z pieczarka i serem zoltym i surowke z marchewki.

Mnie tez brzuch boli, mam nadzieje ze to tylko rozciaganie macicy a nic innego, bo czasem do tego bolu dochodza tez plecy.

mi maz tez kupil kapusniak, ale twoj wyglada o wiele pyszniej 😋 mniam, narazie zjadlam ziemniaki, kotleta z pieczarka i serem zoltym i surowke z marchewki.

Mnie tez brzuch boli, mam nadzieje ze to tylko rozciaganie macicy a nic innego, bo czasem do tego bolu dochodza tez plecy.
Wpadaj podzielę się 😁
Jejku ja zjadłam i już odczuwam dyskomfort, muszę zrobić drugie, ale już nie będę mieć apetytu takiego 😂 kotlety to mi w ogóle nie wchodzą. Ale kanapki rano też tylko musi być sałata wędlina i pomidor 😛

Myśle, że tak rozciąga się to i plecki bolą 🤔

Oddzwonili z poradni. Normalnie jestem pacjentką specjalnej troski, co tydzień wizyta🤦‍♀️ najpierw krwawienie i wizyta awaryjna, druga wizyta( planowana!) Żeby zobaczyć czy duphaston pomógł, przez ten mój posiew jutro znowu wizyta awaryjna a za tydzień wizyta planowana. Dobrze że na nfz bo bym zbankrutowała... W mailu napisałam że zasadniczo nazwa leku mi wystarczy bo rodzinny może przepisać ale pani położna(boję się jej...) nieustępliwa. No nic, jutro znowu 2h w poczekalni, czas wybrać film. Może los się do mnie uśmiechnie i zrobi też usg?

reklama
@Kotciara wpisz mi prenatalne na 29.08
I pamiętajcie o mnie proszę na prywatnej grupie.
Nawet jeśli się nie udzielam ostatnio to Was czytam i gratuluje wszystkich serduszek.

Sama objawów ciążowych nie mam żadnych, ale co chwile coś się do mnie przyczepia. Albo problemy z brzuchem, albo przeziebienie… jak nie urok to sraczka

Do góry