reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Melduję się po wizycie! 🙋‍♀️ wszystko jest w porządku, dzieciątko równo 8+3 czyli tak jak powinno być. Tym razem widziałam serduszko i aż się łezka zakręciła 😊 moja Pani doktor bardzo zadowolona, mówi, że od kiedy rano zobaczyła, że będę, trzymała kciuki żeby tym razem wszystko było ok ❤️ przepisała mi dupka na małego krwiaczka którego się dopatrzyła i kazała brać acard 75 mg.. nie wiem czy ją prostować, bo według okresu jestem 9+0, a ona na swoim ręcznym kalendarzyku wyliczyła 9+5 i tak też wpisała do karty ciąży. Coś tam mruknęłam, że mi wychodziło inaczej ale puściła to mimo uszu...
A mojej Pani na rejestracji (której się boję) przyniosłam moje pomidorki. I jak zapisywała mnie na usg piersi, to mówi "trochę Pani poczeka, ale zapiszę Panią do tego lepszego lekarza". Skradła tym moje serce 🤣
@Kotciara poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 21.08.
Niestety rejestracja na prenatalne była już nieczynna. Jutro spróbuję się dodzwonić.

reklama
@Kotciara wpisz mi prenatalne na 29.08
I pamiętajcie o mnie proszę na prywatnej grupie.
Nawet jeśli się nie udzielam ostatnio to Was czytam i gratuluje wszystkich serduszek.

Sama objawów ciążowych nie mam żadnych, ale co chwile coś się do mnie przyczepia. Albo problemy z brzuchem, albo przeziebienie… jak nie urok to sraczka
Wpisałam. A na kiedy masz przewidywany termin porodu? Widzę, że nie mam cię na liście, a będę wysyłać usery zgodnie z listą, bo inaczej się nie połapie 😐

Melduję się po wizycie! 🙋‍♀️ wszystko jest w porządku, dzieciątko równo 8+3 czyli tak jak powinno być. Tym razem widziałam serduszko i aż się łezka zakręciła 😊 moja Pani doktor bardzo zadowolona, mówi, że od kiedy rano zobaczyła, że będę, trzymała kciuki żeby tym razem wszystko było ok ❤️ przepisała mi dupka na małego krwiaczka którego się dopatrzyła i kazała brać acard 75 mg.. nie wiem czy ją prostować, bo według okresu jestem 9+0, a ona na swoim ręcznym kalendarzyku wyliczyła 9+5 i tak też wpisała do karty ciąży. Coś tam mruknęłam, że mi wychodziło inaczej ale puściła to mimo uszu...
A mojej Pani na rejestracji (której się boję) przyniosłam moje pomidorki. I jak zapisywała mnie na usg piersi, to mówi "trochę Pani poczeka, ale zapiszę Panią do tego lepszego lekarza". Skradła tym moje serce 🤣
@Kotciara poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 21.08.
Niestety rejestracja na prenatalne była już nieczynna. Jutro spróbuję się dodzwonić.
Gratulacje ❤️❤️

Mi ciśnienie wariuje, zawsze u lekarza mam za wysokie, chociaż w domu jest nawet ok. Dziś rano miałam 125/75, a później stało się coś dziwnego. Tzn. mierzyłam z godzinę temu i było... 135/115 👀 ale strasznie długo pompował, aż nie chciało mi się w to wierzyć i za chwile zmierzyłam znowu i już było 135/75...

Kurde, Dziewczyny, ja nie wiem czy się dobrze zarejestrowałam. Na 12+2 zarezerwowałam wizytę, ale nic nie mówiłam o prenatalnych, chciałam przed zrobić Pappe albo Harmony i z tym wynikiem iść z zamysłem prenatalnych w tym terminie, taka wizyta się jakoś różni od innych? Jakaś inna rejestracja?

Mi ciśnienie wariuje, zawsze u lekarza mam za wysokie, chociaż w domu jest nawet ok. Dziś rano miałam 125/75, a później stało się coś dziwnego. Tzn. mierzyłam z godzinę temu i było... 135/115 👀 ale strasznie długo pompował, aż nie chciało mi się w to wierzyć i za chwile zmierzyłam znowu i już było 135/75...
A u mnie na odwrót, cały czas ok 90/60 😅 Jak się stresuję w poradni to podskakuje wyżej i wychodzi 120/70 😅

kontroluj częściej to poważna sprawa ja dziś mialam117/79 i nawet przed ciaza takiego nie miałam jestem bardzo szczęśliwa 🥰

reklama
Kurde, Dziewczyny, ja nie wiem czy się dobrze zarejestrowałam. Na 12+2 zarezerwowałam wizytę, ale nic nie mówiłam o prenatalnych, chciałam przed zrobić Pappe albo Harmony i z tym wynikiem iść z zamysłem prenatalnych w tym terminie, taka wizyta się jakoś różni od innych? Jakaś inna rejestracja?
powinna byc chyba dłuższa ja tez się zapisałam jak na normalna tylko żeby termin zaklepać a za tydzień w rejestracji się zapytam jak to teraz wyglada bo mój prowadzący robi prenatalne również

Do góry