reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Melduję się po wizycie! 🙋‍♀️ wszystko jest w porządku, dzieciątko równo 8+3 czyli tak jak powinno być. Tym razem widziałam serduszko i aż się łezka zakręciła 😊 moja Pani doktor bardzo zadowolona, mówi, że od kiedy rano zobaczyła, że będę, trzymała kciuki żeby tym razem wszystko było ok ❤️ przepisała mi dupka na małego krwiaczka którego się dopatrzyła i kazała brać acard 75 mg.. nie wiem czy ją prostować, bo według okresu jestem 9+0, a ona na swoim ręcznym kalendarzyku wyliczyła 9+5 i tak też wpisała do karty ciąży. Coś tam mruknęłam, że mi wychodziło inaczej ale puściła to mimo uszu...
A mojej Pani na rejestracji (której się boję) przyniosłam moje pomidorki. I jak zapisywała mnie na usg piersi, to mówi "trochę Pani poczeka, ale zapiszę Panią do tego lepszego lekarza". Skradła tym moje serce 🤣
@Kotciara poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 21.08.
Niestety rejestracja na prenatalne była już nieczynna. Jutro spróbuję się dodzwonić.

reklama
@Kotciara wpisz mi prenatalne na 29.08
I pamiętajcie o mnie proszę na prywatnej grupie.
Nawet jeśli się nie udzielam ostatnio to Was czytam i gratuluje wszystkich serduszek.

Sama objawów ciążowych nie mam żadnych, ale co chwile coś się do mnie przyczepia. Albo problemy z brzuchem, albo przeziebienie… jak nie urok to sraczka
Wpisałam. A na kiedy masz przewidywany termin porodu? Widzę, że nie mam cię na liście, a będę wysyłać usery zgodnie z listą, bo inaczej się nie połapie 😐

Melduję się po wizycie! 🙋‍♀️ wszystko jest w porządku, dzieciątko równo 8+3 czyli tak jak powinno być. Tym razem widziałam serduszko i aż się łezka zakręciła 😊 moja Pani doktor bardzo zadowolona, mówi, że od kiedy rano zobaczyła, że będę, trzymała kciuki żeby tym razem wszystko było ok ❤️ przepisała mi dupka na małego krwiaczka którego się dopatrzyła i kazała brać acard 75 mg.. nie wiem czy ją prostować, bo według okresu jestem 9+0, a ona na swoim ręcznym kalendarzyku wyliczyła 9+5 i tak też wpisała do karty ciąży. Coś tam mruknęłam, że mi wychodziło inaczej ale puściła to mimo uszu...
A mojej Pani na rejestracji (której się boję) przyniosłam moje pomidorki. I jak zapisywała mnie na usg piersi, to mówi "trochę Pani poczeka, ale zapiszę Panią do tego lepszego lekarza". Skradła tym moje serce 🤣
@Kotciara poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 21.08.
Niestety rejestracja na prenatalne była już nieczynna. Jutro spróbuję się dodzwonić.
Gratulacje ❤️❤️

Mi ciśnienie wariuje, zawsze u lekarza mam za wysokie, chociaż w domu jest nawet ok. Dziś rano miałam 125/75, a później stało się coś dziwnego. Tzn. mierzyłam z godzinę temu i było... 135/115 👀 ale strasznie długo pompował, aż nie chciało mi się w to wierzyć i za chwile zmierzyłam znowu i już było 135/75...

Kurde, Dziewczyny, ja nie wiem czy się dobrze zarejestrowałam. Na 12+2 zarezerwowałam wizytę, ale nic nie mówiłam o prenatalnych, chciałam przed zrobić Pappe albo Harmony i z tym wynikiem iść z zamysłem prenatalnych w tym terminie, taka wizyta się jakoś różni od innych? Jakaś inna rejestracja?

Mi ciśnienie wariuje, zawsze u lekarza mam za wysokie, chociaż w domu jest nawet ok. Dziś rano miałam 125/75, a później stało się coś dziwnego. Tzn. mierzyłam z godzinę temu i było... 135/115 👀 ale strasznie długo pompował, aż nie chciało mi się w to wierzyć i za chwile zmierzyłam znowu i już było 135/75...
A u mnie na odwrót, cały czas ok 90/60 😅 Jak się stresuję w poradni to podskakuje wyżej i wychodzi 120/70 😅

kontroluj częściej to poważna sprawa ja dziś mialam117/79 i nawet przed ciaza takiego nie miałam jestem bardzo szczęśliwa 🥰

reklama
Kurde, Dziewczyny, ja nie wiem czy się dobrze zarejestrowałam. Na 12+2 zarezerwowałam wizytę, ale nic nie mówiłam o prenatalnych, chciałam przed zrobić Pappe albo Harmony i z tym wynikiem iść z zamysłem prenatalnych w tym terminie, taka wizyta się jakoś różni od innych? Jakaś inna rejestracja?
powinna byc chyba dłuższa ja tez się zapisałam jak na normalna tylko żeby termin zaklepać a za tydzień w rejestracji się zapytam jak to teraz wyglada bo mój prowadzący robi prenatalne również

Do góry