reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Witam koleżanki. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :) ja prawdopodobnie jutro się wybiorę z wynikami krzywej. Zobaczymy co powie .

Nareszcie jesteśmy w domu w swoim łóżku i wyspani. A moje psy oszalały z radości.

Piszecie o poduszce do spania ja muszę swoją poszukać bo jest gdzieś schowana. A czy któraś z was spi na brzuchu ? Moja pozycja do spania to na boku lub właśnie na brzuchu. I nadal tak spie i nie wiem kiedy powinnam przestać :p
Ja długo spałam na brzuchu ale już mi jest tak niewygodnie i zazwyczaj śpię albo na boku albo plackiem na plecach 🙄

reklama
Kciuki ✊ za wszystkie wizyty ♥️♥️♥️

Laski jak się dziś czujecie ? Powiedzcie objawy Wam trochę puszczają już ? Jak wasze piersi ?

Jutro decydujący dzień 🥺
Hej ja 9+1 wczoraj jak się czułam że mogę góry przenosić nawet woda mi wchodziła i piłam ,jadłam bez żadnych akcji z 🤢🤢🤢🤮🤮dzisiaj znowu odwrotnie , ale przynajmniej piersi przestały boleć 🥰

Ja długo spałam na brzuchu ale już mi jest tak niewygodnie i zazwyczaj śpię albo na boku albo plackiem na plecach 🙄
Ja kilka miesięcy przed zajściem w ciążę nauczyłam się układać do snu w pozycję 0-g. Generalnie to pozycja ciała opracowana przez NASA, która idealnie odciąża ciało, reguluje napięcia mięśniowe i wyrównuje ciśnienie krwi. Pokochałam tak zasypiać. Niestety teraz pozycja totalnie mi nie leży, bo mnie zaraz coś ciągnie na dole😅 Niestety fatalnie poleciały też w dół moje parametry snu. Jeśli zaliczę 40 min głębokiego snu to cud.. Także coś za coś 😅😅

Mnie lekarz w 1 ciąży już po poronieniu powiedział, że dziwi się że lekarz który prowadził ciążę nie diagnozował mnie w kierunku cukrzycy ciążowej. Miałam wtedy zrobione badanie i cukier na czczo 93. Co lekarz to inna opinia, ale moim zdaniem warto cisnąć lekarza ✊🏻
Zgadzam się, co lekarz to opinia ale trzeba sobie tego pilnować. Ja w poprzedniej ciazy na krzywej Miałam wyniki 92.6 / 137 / 128. Mój prowadzący powiedział, że te wyniki są okej i nie ma cukrzycy, kilka miesięcy później inny lekarz ordynator szpitala mnie wręcz opierniczyl, że to jest cukrzyca jak byk i kto mnie prowadzi. A ja sobie pozwalałam to na ciasteczko, to na lody, cukiereczki bo przecież myślałam, że nie mam cukrzycy, skoro prowadzący powiedział, że jest w porządku.
Lekarz do którego teraz chodzę powiedział tak samo jak tamten ordynator, że to była cukrzyca.... ehhh i komu wierzyć.

Hej ja 9+1 wczoraj jak się czułam że mogę góry przenosić nawet woda mi wchodziła i piłam ,jadłam bez żadnych akcji z 🤢🤢🤢🤮🤮dzisiaj znowu odwrotnie , ale przynajmniej piersi przestały boleć 🥰
To ja wczoraj się męczyłam i rano zwymiotowałam, ale wieczorem chciało mi się fasolki po bretońsku, ugotowałam i zjadłam. Dziś spokój, chyba będę miała tak co drugi, trzeci dzień mdłości. Dobrze, że jeszcze mam urlop, ciekawe jak będzie od poniedziałku 🤦

ja raz pytalam o to spanie na brzuchu lekarza to mowil ze przy moim tylozgieciu jest to nawet wskazane 🙂
To nawet fajna teoria też mam tyłozgięcie.
O jaaaaa ile dzisiaj wizyt❣️ kciuki za Was dziewczyny😊

Super sprawa🫶 miałam i używałam cała ciążę, w sumie jest z nami do dziś ale aktualnie zakosił ją mąż i śpi w nią wtulony😅 więc muszę kupić nową. Zamawiałam na allegro w kształcie litery C :)

U nas lekarz by powiedział, że wynik 93 to już cukrzyca ciążowa :/
No mam nadzieję że nie będzie mnie aż tak dręczyć . Ale wszystko jest możliwe. Tylko to taki wynik na granicy a później wszystko ok

Kciuki ✊ za wszystkie wizyty ♥️♥️♥️

Laski jak się dziś czujecie ? Powiedzcie objawy Wam trochę puszczają już ? Jak wasze piersi ?

Jutro decydujący dzień 🥺
Ja dziś pierwszy raz miałam 🤮 po zjedzeniu rano banana bo byłam tają glodn że mnie mdliło. Obecnie mnie mdli i piersi niemiłosiernie bolą...senność mi przeszła co bardzo mnie pocieszyło. Nie wiem czy te objawy to skutek duphastonu czy mam nadzieję oznaczaja ze z bombelkiem moim w brzuszku wszystko ok...A usg dopiero jutro :(

reklama
Ja kilka miesięcy przed zajściem w ciążę nauczyłam się układać do snu w pozycję 0-g. Generalnie to pozycja ciała opracowana przez NASA, która idealnie odciąża ciało, reguluje napięcia mięśniowe i wyrównuje ciśnienie krwi. Pokochałam tak zasypiać. Niestety teraz pozycja totalnie mi nie leży, bo mnie zaraz coś ciągnie na dole😅 Niestety fatalnie poleciały też w dół moje parametry snu. Jeśli zaliczę 40 min głębokiego snu to cud.. Także coś za coś 😅😅
Musiałam wygooglować co to za pozycja 🤣 i niezbyt ogarniam jak miałabym mieć te nogi powyżej, tzn. potrzebowałabym chyba specjalnej poduszki pod kolana, tak? 😅

Do góry