reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja mam serduszkowa 1.08....no co ka być to będzie, ale człowiek jednak sie martwi. S objawy źle nie m też źle 🤣
Wiem wiem mam to samo tak źle tak niedobrze tez świruje ale już se wmawiam ciągle że nic zrobić nie mogę tylko się niedenerwowac powoli zaczynam w to wierzyć 😃

Dziewczyny, nie wiem co myśleć...do wczoraj czyli przez 1,5 tyg byłam nie do życia z tymi mdloścismi..dziś wstałam i nic, zero, zjadlam juz 2 posilki ...czy to normalne?
Oczywiście naczytałam się na necie wiadomo o czym i teraz schizuje :(
Ja dzisiaj stwierdziłam, że nie mam żadnych konkretnych objawów poza drobnostkami typu drażliwość, ból piersi czy częste oddawanie moczu, a tu po śniadaniu odrazu wymioty i cały dzień mnie mdli... Choć to już 7 tydzień.

reklama
Nawet nie wiedziałam, że to tak działa, ja po prostu zapisałam się do wybranego lekarza i dopiero planuje tam dzwonić aby dowiedzieć się szczegółów, np. kiedy będziemy pobierać krew na Pappe 🤔
To znaczy, chyba chodzi o to skierowanie na darmowe badania prenatalne powyżej jakiegoś wieku albo po przebytych poronieniach. Wtedy przysługują na NFZ i potrzebne jest skierowanie. W innym wypadku normalnie sama się zapisujesz.
U mnie krew na pappe i wolną podjednostkę bhcg pobiera się w 10 tygodniu ciąży (10+0 do 10+6) bo wtedy ponoć są najbardziej wiarygodne te wyniki. I z tym przychodzi się już na USG.

Do góry