reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny a kiedy kupujecie jakieś pierwsze ciuszki dla bobasków? Takie neutralne ;) ja mówiłam, że żeby nie w jednym miesięcy wszystko to powoli bym co miesiąc cos kupowała ale siostra mówi, żeby lepiej nie zapeszać i poczekać :)
Ja chyba zacznę kupować rzeczy po prenatalnych. Nie wierze w żadne przesądy, po prostu liczę że lekarz zasugeruje już wtedy płeć 😅

reklama
Dziewczyny, nie wiem co myśleć...do wczoraj czyli przez 1,5 tyg byłam nie do życia z tymi mdloścismi..dziś wstałam i nic, zero, zjadlam juz 2 posilki ...czy to normalne?
Oczywiście naczytałam się na necie wiadomo o czym i teraz schizuje :(
tak miałam wczoraj a dzisiaj jestem bez posiłku bo wymiotuje jak kot

A co do zamkniętej grupy, to może ustalimy jakiś deadline kiedy się zamykamy? Np. 10 sierpnia? Później w następnym tygodniu niektóre dziewczyny mają już prenatalne, a więc fajnie aby do tego czasu grupa była utworzona, a to też może troszkę potrwać. Co wy na to? ☺️
Ustalmy może też jakieś zasady dotyczące aktywności tzn. do grupy zostaną dodane osoby, które były aktywne w ciągu ostatnich 2 tygodni i nie był to tylko pierwszy post powitalny 😅 Bo widzę, że pojawiło się kilka osób które się przedstawiły i zniknęły 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny a kiedy kupujecie jakieś pierwsze ciuszki dla bobasków? Takie neutralne ;) ja mówiłam, że żeby nie w jednym miesięcy wszystko to powoli bym co miesiąc cos kupowała ale siostra mówi, żeby lepiej nie zapeszać i poczekać :)
Ja jestem przed 1 wizyta wiec to dla mnie na razie abstrakcja ;) mam tylko 1 skarpeteczki, ale to dlatego że dalam mężowi razem z pozytywnym testem.
20230716_193320.jpg
Ale jak już będę po wizycie i będzie dobrze, ro myślę, że wpadnę w szał zakupowy.

Dziewczyny ja sobie tak myślę, że chyba czas zamknąć nasze forum co Wy o tym myślicie? 😊
Na koniec marca coś jeszcze mamy mało mam. Myślę że jeszcze będą szukać forów jak pierwsze stresy wizytowe dojdą. Z poprzedniego forum wiem że panie dość szybko się wykruszają, nie chcą pisać, jak zaczniemy mniejszą zamknięta grupką to skończymy mikrogrupką...
A co do zamkniętej grupy, to może ustalimy jakiś deadline kiedy się zamykamy? Np. 10 sierpnia? Później w następnym tygodniu niektóre dziewczyny mają już prenatalne, a więc fajnie aby do tego czasu grupa była utworzona, a to też może troszkę potrwać. Co wy na to? ☺️
Ustalmy może też jakieś zasady dotyczące aktywności tzn. do grupy zostaną dodane osoby, które były aktywne w ciągu ostatnich 2 tygodni i nie był to tylko pierwszy post powitalny 😅 Bo widzę, że pojawiło się kilka osób które się przedstawiły i zniknęły 🤷🏼‍♀️
Może termin 7 tygodni dla mam z końca marca? Jakoś zgrabnie trzebaby to obliczyć ;)
Nie wolicie się przenieść na zamknięta grupę na fb i tam codziennie dodawać post i podać co u nas ?
Mam niestety przykre doświadczenia z grupami fb. Jak już się panie zżyją to jest szansa że taka grupa się utrzyma. Zresztą- nie wszyscy mają fb

Ja chyba zacznę kupować rzeczy po prenatalnych. Nie wierze w żadne przesądy, po prostu liczę że lekarz zasugeruje już wtedy płeć 😅
Ja też zacznę kupować po prenatalnych. Po córce nie mam kompletnie nic bo wszystko wydałam w rodzinie. Teraz będę musiała kupić wszystko od podstaw także będzie to ogromny koszt. Powoli będę kupować rzeczy i wrzucać do kartona. Niech sobie leży. A takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko to już na koniec zamówię. 😀

Na koniec marca coś jeszcze mamy mało mam. Myślę że jeszcze będą szukać forów jak pierwsze stresy wizytowe dojdą. Z poprzedniego forum wiem że panie dość szybko się wykruszają, nie chcą pisać, jak zaczniemy mniejszą zamknięta grupką to skończymy mikrogrupką...

Może termin 7 tygodni dla mam z końca marca? Jakoś zgrabnie trzebaby to obliczyć ;)

Mam niestety przykre doświadczenia z grupami fb. Jak już się panie zżyją to jest szansa że taka grupa się utrzyma. Zresztą- nie wszyscy mają fb
Oki ja tylko zaproponowałam , mamy właśnie kameralna grupę z 2020r i każdego dnia piszemy co u nas wspieramy się itd ;)

reklama
Oki ja tylko zaproponowałam , mamy właśnie kameralna grupę z 2020r i każdego dnia piszemy co u nas wspieramy się itd ;)
O to fajnie wam wyszło. Nasza grupa z 2016 rozłamała się na pół i ta część z fb nie przetrwała a ta z forum xostala zdziwsiątkowana... Z 2020 była propozycja ale 4 panie nie miały fb I zostałyśmy znimi. Nadal piszemy 💛 Jedyne co to za szybko zamknęłyśmy, nawet adminka pytała czy na pewno wiemy że potem będzie nas mało. Miała rację...

Do góry