reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od dwóch tygodni, bo wtedy właśnie zobaczyłam 2 kreski ❤️ kilka słów o mnie - pierwsza ciąża, 30 na karku. Póki co jestem po pierwszym badaniu, widać pęcherzyk, przedwczoraj miałam lekkie krwawienie i wylądowałam na IP, na szczęście to nie było poronienie, właściwie to nie wiedzą co to było... No nic, mam nadzieję że będzie mi dane zostać marcową mamą i to w tak doborowym towarzystwie 😎 tp wstępnie na 25.03

Grupę krwi robi się raz mowil mi to niejeden lekarz mam wynik z 1 ciąży która była 8 lat temu i wynik ciągle aktualny bo grupa krwi raczej się niezmienia
Mi też lekarz powiedział że jak mam w papierach z poprzedniej ciazy określoną grupę krwi to nie muszę robić. Chyba że nie znajdę tego papierka to wtedy mam zrobić.

Kochane ,a powiedzcie jak u Was z objawami macie ciągle takie same ?
Czy bolą Was po bokach placy? Mnie szczególnie po dłuższym chodzeniu. czekam na tą wizytę w środę jak na skazane okropnie się boję ☹️
Piersi mnie już nie bolą, są jedynie takie ciut większe i brodawki ciemniejsze.
Czasem mnie zemdli ale już nie wymiotuje no i zadyszkę mam . Często chodzę siku i ciągle chce mi się pic . Poza tym jeszcze codziennie pobolewa mnie głowa.

Czy bolą Was po bokach placy? Mnie szczególnie po dłuższym chodzeniu. czekam na tą wizytę w środę jak na skazane okropnie się boję ☹️
mnie okropnie mdli ale już nie wymiotuje , bardzo mnie bola piersi po bokach szczególnie

U mnie ogromny ból piersi, mega nadwrażliwość na wsxystkie zapachy i mdłości..dziś wzielm urlop w pracy bo tak się wymęczyłam caly tydzień że mam dość. Ogólna nie moc i senność...

Piersi mnie już nie bolą, są jedynie takie ciut większe i brodawki ciemniejsze.
Czasem mnie zemdli ale już nie wymiotuje no i zadyszkę mam . Często chodzę siku i ciągle chce mi się pic . Poza tym jeszcze codziennie pobolewa mnie głowa.
W którym tygodniu lepiej ci się zrobiło?

reklama
U mnie z objawami jest w kratkę. Dzisiaj przykładowo jestem nie do życia. Spałam w ciagu dnia, a od popołudniowego spaceru z psem po prostu leżę i czytam książkę bo nie mam na nic siły.
No i mnie męczą mdłości - za bardzo nie wymiotuje, ale cały czas mnie mdli wiec nie mam za bardzo apetytu. Chociaż są dni jak chyba nawet wczoraj, że w ogóle nie czuje ze jestem w ciąży ;)
Piersi mam cały czas tkliwe przy dotyku i tez mam wrażenie ze nieco sie powiększyły ;) u mnie obecnie 8+2.

Do góry