reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

A ja mam bardzo liczne pasma śluzu i bakterie w moczu :/ i teraz myślę czy czekać na mojego lekarza do tego 7.08 czy wybrać się wcześniej? To chyba normalne u kobiet ciężarnych?
jak bardzo liczne to moze skonsultuj sie z kim wczesniej? Ja bakterie, pasma sluzu mam pojedyncze za to erytrocyty mam 3-5, ale czytalam ze to przez to ze organizm czerpie z tluszczy a nie weglowodanow 🙂

reklama
Dziewczyny a czy wy też tak macie...że człowiek się starał chciał kolejne dziecko, a teraz jak się potwierdziło to zaczynają się obawy co to będzie?...
Ja mam 2 synów, 2 lata temu poroniłam, i teraz znów po prawie dwóch latach się udało (nawet nie zdążyłam wziąć tabletek na owulację więc jakim cudem... Specyficzny przypadek) a teraz niekiedy nachodzi mnie stres jak to będzie. Synowie zachwyceni z rodzeństwa w drodze a ja się boje ... Dziś syn 6 lat powiedział: wiesz mamo...chciałbym siostrę no ale jak będzie braciszek to dołączy do naszej ekipy,....wiesz ale będziemy broić wszyscy 3 😈😈
Ja mam jedno dziecko, ale też mam już obawy jak poradzę sobie z dwójką, mimo że ciąża planowana :D

Pytanko jeszcze mam czy któraś z Was miała krwiaka w macicy na początku ciąży? Dostałyście jakieś leki? Mnie nic nie dala i tak Sie zastanawiam czy tak nprwde mam się tym martwic czy nie

A ja mam bardzo liczne pasma śluzu i bakterie w moczu :/ i teraz myślę czy czekać na mojego lekarza do tego 7.08 czy wybrać się wcześniej? To chyba normalne u kobiet ciężarnych?
albo druga opcja jaka mi przyszla do glowy to zrob posiew i tam zobaczysz co ci wyjdzie. A pobieralas probke ze srodkowego strumienia? I nie dotklas sie kubeczkiem nigdzie?

Z licznymi bakteriami w ciąży trzeba uważać, ale może próbka była źle pobrana? Ja miałam tak raz w pierwszej ciąży mimo że starałam się dobrze pobrać próbkę. Posiew wyszedł czysty, więc to prawdopodobnie były bakterie " z klamki".

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam arytmię i niedomykalność lewej zastawki mitralnej ale jak ba razie nie planuje iść na l4
Dziekuje za odpowiedz. Jutro ide po skierowowanie do kardiologa. W zabrzu panie mi powiedzialy ze na konsultacje w ciazy bedzie szybciitki termin. Podradze sie go. Bardzo sie boje ze zabieg "szlag trafi". Ciaza suoer nowina ale niestety 3 miesiace po zabiegu. Pewnie jakos za szybko dla serca. Teraz siedzac czuje sie jakbym biegła. Czestoskjrcz czesty i nierowno bije. Do tego czuje sie strasznie zmeczona. Wracalam z pracy i kladlam sie padnieta. Ciagle nudnosci. Autobusem ledwo dojezdzalam by nie zwymiotowac. W domu jedno dziecko na pokladzie wiec tez ciezko odpoczywac. No ale moze nie bedzie zle :) narazie daje na odpoczynek.

Do góry