reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny jak chyba zwariuje 😩 jak wiecie tydzień temu w środę byłam u swojej lekarki i dzidzia mierzyła wtedy 1.38 cm ( to z usg wyszlo niby 7+5 )no ale wedlug OM ( 28 maja) mialam 7+3 wiec z 3 marca przesunelo mi na 1 marca. I słuchajcie tego poszłam dziś do innego lekarza ten sam sprzęt bo moja lekarka chora ( czyli tydzień różnicy ) i dziecko mierzy 1,48 cm i znowu według usg 7+6 . Mowie mu ze tydzien temu mierzylo 1,38 i ten sam tydzien i dzis znouw i dziecko uroslo 1mm? Opieprzyl mnie powiedzial ze szukam dziury i ze serduszko bije i wszystko jest dobrze, że biorac pod uwage OM 28 maja to sie wszystko zgadza i wogole. Nie wiem co o tym myslec dziewczyny.
Czytałam na grupie jak dziewczyny często właśnie dodawały takie posty o różnicach w mm :) ale pisały, że to są tak maleńkie rozmiary, że bardzo często jest błąd bo nie jest w stanie lekarz idealnie wymierzyć. Tak jak wyżej jest napisane lekko ręka drgnie i już "kolosalna" różnica może wyjść 😁 Na moje lekarz musi mieć jakąś wiedzę skoro nim został, więc warto jemu zaufać a nie szukać dziury w całym :) skoro mówi, że jest dobrze to musi być dobrze ;) po co się zamartwiać niepotrzebnie 😘

reklama
Czy Wy też czujecie częstsze zdenerwowanie w ciąży? Dzisiaj trochę nie zapanowlam nad emocjami i skończyło się bólem brzucha od tego zdenerwowania:(

Myśle, że bardzo możliwe. Lekko ręka drgnie i już różnica będzie spora. Tak mi się wydaje, jeśli ktoś wie niech mnie poprawi ☺️
16 sierpnia mam prenatalne wiec wszystko się okaże ale do tego czasu no nie powiem będę się martwić😞 tydzień temu jak zobaczyłam 1,38 i 7+5 to wydawało mi się, ze trochę wysoka ale nie wnikałam wtedy a teraz zaskoczyło mnie

Czytałam na grupie jak dziewczyny często właśnie dodawały takie posty o różnicach w mm :) ale pisały, że to są tak maleńkie rozmiary, że bardzo często jest błąd bo nie jest w stanie lekarz idealnie wymierzyć. Tak jak wyżej jest napisane lekko ręka drgnie i już "kolosalna" różnica może wyjść 😁 Na moje lekarz musi mieć jakąś wiedzę skoro nim został, więc warto jemu zaufać a nie szukać dziury w całym :) skoro mówi, że jest dobrze to musi być dobrze ;) po co się zamartwiać niepotrzebnie 😘
Tak masz racje właśnie staram sobie to tak tłumaczyć 😅 wierzę, że będzie wszystko dobrze 😊

16 sierpnia mam prenatalne wiec wszystko się okaże ale do tego czasu no nie powiem będę się martwić😞 tydzień temu jak zobaczyłam 1,38 i 7+5 to wydawało mi się, ze trochę wysoka ale nie wnikałam wtedy a teraz zaskoczyło mnie
Wiadomo, każda z nas się martwi i szuka, analizuje. Czasem próbujemy być mądrzejsze od lekarzy, ale wiadomo... To z troski 😅 nie wiem jak to jest z tymi pomiarami. Dzisiaj moja fasolka w 7+5 miała 1.49cm, moja pierwsza myśl: "czy to dużo? A może za mało?" Ale skoro lekarz stwierdził, że jest ok to mu ufam 🙂 i błagam nie porównuj teraz mojej fasolki z Twoja 😅 serce bije, nie widział nic niepokojącego więc ciesz się tym ❤️

Ja mam na razie wyniki morfo. Póki co wszystko w normach + granicznie. Ale się wściekłam, bo okazało się, ze mimo mojej prośby, Pani w recepcji nie kliknela tej bhcg+prog… teraz zauważyłam 😭 a u mnie jaja z pobieraniem, bo ja nie mam w ogóle żył. Dziś 3 razy pielęgniarka się przekłuwała 🥺No nic. Jutro kolejna impreza z igłami

reklama
Dziewczyny a czy wy też tak macie...że człowiek się starał chciał kolejne dziecko, a teraz jak się potwierdziło to zaczynają się obawy co to będzie?...
Ja mam 2 synów, 2 lata temu poroniłam, i teraz znów po prawie dwóch latach się udało (nawet nie zdążyłam wziąć tabletek na owulację więc jakim cudem... Specyficzny przypadek) a teraz niekiedy nachodzi mnie stres jak to będzie. Synowie zachwyceni z rodzeństwa w drodze a ja się boje ... Dziś syn 6 lat powiedział: wiesz mamo...chciałbym siostrę no ale jak będzie braciszek to dołączy do naszej ekipy,....wiesz ale będziemy broić wszyscy 3 😈😈

Do góry