reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny jak chyba zwariuje 😩 jak wiecie tydzień temu w środę byłam u swojej lekarki i dzidzia mierzyła wtedy 1.38 cm ( to z usg wyszlo niby 7+5 )no ale wedlug OM ( 28 maja) mialam 7+3 wiec z 3 marca przesunelo mi na 1 marca. I słuchajcie tego poszłam dziś do innego lekarza ten sam sprzęt bo moja lekarka chora ( czyli tydzień różnicy ) i dziecko mierzy 1,48 cm i znowu według usg 7+6 . Mowie mu ze tydzien temu mierzylo 1,38 i ten sam tydzien i dzis znouw i dziecko uroslo 1mm? Opieprzyl mnie powiedzial ze szukam dziury i ze serduszko bije i wszystko jest dobrze, że biorac pod uwage OM 28 maja to sie wszystko zgadza i wogole. Nie wiem co o tym myslec dziewczyny.
Czytałam na grupie jak dziewczyny często właśnie dodawały takie posty o różnicach w mm :) ale pisały, że to są tak maleńkie rozmiary, że bardzo często jest błąd bo nie jest w stanie lekarz idealnie wymierzyć. Tak jak wyżej jest napisane lekko ręka drgnie i już "kolosalna" różnica może wyjść 😁 Na moje lekarz musi mieć jakąś wiedzę skoro nim został, więc warto jemu zaufać a nie szukać dziury w całym :) skoro mówi, że jest dobrze to musi być dobrze ;) po co się zamartwiać niepotrzebnie 😘

reklama
Czy Wy też czujecie częstsze zdenerwowanie w ciąży? Dzisiaj trochę nie zapanowlam nad emocjami i skończyło się bólem brzucha od tego zdenerwowania:(

Myśle, że bardzo możliwe. Lekko ręka drgnie i już różnica będzie spora. Tak mi się wydaje, jeśli ktoś wie niech mnie poprawi ☺️
16 sierpnia mam prenatalne wiec wszystko się okaże ale do tego czasu no nie powiem będę się martwić😞 tydzień temu jak zobaczyłam 1,38 i 7+5 to wydawało mi się, ze trochę wysoka ale nie wnikałam wtedy a teraz zaskoczyło mnie

Czytałam na grupie jak dziewczyny często właśnie dodawały takie posty o różnicach w mm :) ale pisały, że to są tak maleńkie rozmiary, że bardzo często jest błąd bo nie jest w stanie lekarz idealnie wymierzyć. Tak jak wyżej jest napisane lekko ręka drgnie i już "kolosalna" różnica może wyjść 😁 Na moje lekarz musi mieć jakąś wiedzę skoro nim został, więc warto jemu zaufać a nie szukać dziury w całym :) skoro mówi, że jest dobrze to musi być dobrze ;) po co się zamartwiać niepotrzebnie 😘
Tak masz racje właśnie staram sobie to tak tłumaczyć 😅 wierzę, że będzie wszystko dobrze 😊

16 sierpnia mam prenatalne wiec wszystko się okaże ale do tego czasu no nie powiem będę się martwić😞 tydzień temu jak zobaczyłam 1,38 i 7+5 to wydawało mi się, ze trochę wysoka ale nie wnikałam wtedy a teraz zaskoczyło mnie
Wiadomo, każda z nas się martwi i szuka, analizuje. Czasem próbujemy być mądrzejsze od lekarzy, ale wiadomo... To z troski 😅 nie wiem jak to jest z tymi pomiarami. Dzisiaj moja fasolka w 7+5 miała 1.49cm, moja pierwsza myśl: "czy to dużo? A może za mało?" Ale skoro lekarz stwierdził, że jest ok to mu ufam 🙂 i błagam nie porównuj teraz mojej fasolki z Twoja 😅 serce bije, nie widział nic niepokojącego więc ciesz się tym ❤️

Ja mam na razie wyniki morfo. Póki co wszystko w normach + granicznie. Ale się wściekłam, bo okazało się, ze mimo mojej prośby, Pani w recepcji nie kliknela tej bhcg+prog… teraz zauważyłam 😭 a u mnie jaja z pobieraniem, bo ja nie mam w ogóle żył. Dziś 3 razy pielęgniarka się przekłuwała 🥺No nic. Jutro kolejna impreza z igłami

reklama
Dziewczyny a czy wy też tak macie...że człowiek się starał chciał kolejne dziecko, a teraz jak się potwierdziło to zaczynają się obawy co to będzie?...
Ja mam 2 synów, 2 lata temu poroniłam, i teraz znów po prawie dwóch latach się udało (nawet nie zdążyłam wziąć tabletek na owulację więc jakim cudem... Specyficzny przypadek) a teraz niekiedy nachodzi mnie stres jak to będzie. Synowie zachwyceni z rodzeństwa w drodze a ja się boje ... Dziś syn 6 lat powiedział: wiesz mamo...chciałbym siostrę no ale jak będzie braciszek to dołączy do naszej ekipy,....wiesz ale będziemy broić wszyscy 3 😈😈

Do góry