reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Może mi doradzicie... co mam zrobić z psem sąsiada, który szczeka całymi dniami i nocami?? Bo dziś już mam apogeum wkurwu i zaraz oszaleje ! To jest mały pies wiec on tak aż przeraźliwie piszczy. Ogólnie sasiedzi to jedna wielka patologia. Każdy siedział w więzieniu, policja jednego szuka po całej Polsce. Jeden drugiego chciał zabić CEGŁA ! Przywalił mu w łeb i zostawił w szopie 🫣 jak wyjdę na dwój to tylko same epitety lecą. Kłócą się od rana do wieczora. Słychać jak się biją. Teraz jedna babka tam jest w ciąży to wczoraj jak siedziałam z siostrzeńcami na tarasie to słyszałam jak jeden z nich krzyczał do niej , że on ja utrzymuje , płaci za leki a ta dzi*ka chleje wódę po szopach żeby nikt nie widział 🫣 znani są na całą wioskę, policja też doskonale ich zna. W OPS mam rodzinę i przyjechali za moją prośbą do nich z kontrola to nam się odgrażali już. A co najlepsze porwali auto gdzieś w mieście na rynku i zostawili je u nas przed domem bo mysleli idioci, ze nas wkopią... co mnie tknęło żeby się przeprowadzić na wieś 😪😪😪 tutaj nie mam życia. Wyobraźcie sobie, że całe lato muszę mieć zamknięte okna bo inaczej nie da się wytrzymać. A jak idę na ogród to zawsze słuchawki w uszach 🫣 chociaż i tak co chwilę się rozglądam żeby z czegoś nie dostac ( jak się leją to od szklanek po krzesła latają). Nie dość że mają pełno psów, które nie mają co jeść ( dwa owczarki z głodu zagryzły swoje małe, nie mowiac juz o kurach! ) to codziennie widzę jak jeszcze inne znoszą! To jest dramat co tu się dzieje... najgorsze, że nie mogę zareagować bo mi dom wysadzą.
Masakra jaka patologia🤦‍♂️ciężko w takiej sytuacji cokolwiek doradzić bo aż strach się bać ruszyć taka patologie 🤦‍♂️

reklama
Ja się stresuje wizytą , czy będzie już serce. A jak nie będzie i będę musiała iść na łyżeczkowanie…

Ja się stresuje wizytą , czy będzie już serce. A jak nie będzie i będę musiała iść na łyżeczkowanie…
Rozumiem Twoje nerwy, bo sama mam jutro badanie i też świruję :) Ale powtarzam sobie: będzie ok, tak jak miało być... Głowa do góry! Liczmy na najlepsze i starajmy się nie stresować, bo to na pewno ciąży szkodzi. 3mam mocno kciuki za Twoją wizytę!

jak policja go szuka to czemu nie przekażesz, że tu jest 😬 ogólnie to ja bym stamtąd spierdzielała tym bardziej, że dziecko w drodze, a potem bym i tak donosiła ciagle co tam się dzieje 😪
Ja ich nie rozróżniam bo ich jest 5 w tym trojaczki... 🤮 najgorsza jest matka. Ona od rana do nocy chleje i później się zaczyna się w każdego. Ich nakręci a oni później by pol wioski wybili.

Rozumiem Twoje nerwy, bo sama mam jutro badanie i też świruję :) Ale powtarzam sobie: będzie ok, tak jak miało być... Głowa do góry! Liczmy na najlepsze i starajmy się nie stresować, bo to na pewno ciąży szkodzi. 3mam mocno kciuki za Twoją wizytę!
jestem już po biochem dlatego się martwię o 16:00 mam wizytę co ma być to będzie

Może mi doradzicie... co mam zrobić z psem sąsiada, który szczeka całymi dniami i nocami?? Bo dziś już mam apogeum wkurwu i zaraz oszaleje ! To jest mały pies wiec on tak aż przeraźliwie piszczy. Ogólnie sasiedzi to jedna wielka patologia. Każdy siedział w więzieniu, policja jednego szuka po całej Polsce. Jeden drugiego chciał zabić CEGŁA ! Przywalił mu w łeb i zostawił w szopie 🫣 jak wyjdę na dwój to tylko same epitety lecą. Kłócą się od rana do wieczora. Słychać jak się biją. Teraz jedna babka tam jest w ciąży to wczoraj jak siedziałam z siostrzeńcami na tarasie to słyszałam jak jeden z nich krzyczał do niej , że on ja utrzymuje , płaci za leki a ta dzi*ka chleje wódę po szopach żeby nikt nie widział 🫣 znani są na całą wioskę, policja też doskonale ich zna. W OPS mam rodzinę i przyjechali za moją prośbą do nich z kontrola to nam się odgrażali już. A co najlepsze porwali auto gdzieś w mieście na rynku i zostawili je u nas przed domem bo mysleli idioci, ze nas wkopią... co mnie tknęło żeby się przeprowadzić na wieś 😪😪😪 tutaj nie mam życia. Wyobraźcie sobie, że całe lato muszę mieć zamknięte okna bo inaczej nie da się wytrzymać. A jak idę na ogród to zawsze słuchawki w uszach 🫣 chociaż i tak co chwilę się rozglądam żeby z czegoś nie dostac ( jak się leją to od szklanek po krzesła latają). Nie dość że mają pełno psów, które nie mają co jeść ( dwa owczarki z głodu zagryzły swoje małe, nie mowiac juz o kurach! ) to codziennie widzę jak jeszcze inne znoszą! To jest dramat co tu się dzieje... najgorsze, że nie mogę zareagować bo mi dom wysadzą.
o matko!
Jedyne co mi przychodzi do głowy - ja bym się wyprowadziła. Nie byłabym w stanie tak funkcjonować w swoim domu.

reklama
Zapisałam się dzisiaj na prenatalne, wolałam nie czekac skoro mam skierowanie na nfz ;)
Na pobranie krwi pójdę tydzień wcześniej, żeby wyniki były już na usg. Tego dnia zrobie też nifty pro, żeby się dwa razy nie kłuć ;)
także @Kotciara możesz mi wpisać prenatalne na 24.08
a jak już rozmawiamy o prenatalnych czy ktoś mógłby wypisać jakie muszę zrobić kiedy i jak cenowo to wychodzi

Do góry