reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja na razie całkowicie odpuściłam. Mąż wyrozumiały ani nie nalega :) mówi, że będzie grzecznie czekał ile będzie trzeba. Nie po to tyle lat starałam się o dziecko aby teraz w jakikolwiek sposób ryzykować.. a duzo czytalam, ze macima sie obkurcza , czesto wystepuje krwawienie. Dość nerwow mam czekając na wizytę ;) Bez tego też można żyć ( oczywiście nie mówię że przez x czasu ale chociaż te 2 miesiace) :) przed ciaza tyle się nacieszylismy sobą, że teraz chwilowa przerwa nic nie zaszkodzi ;) a tak poza tym nawet nie mam ochoty 🫣 moje libido jest poniżej 0 😀
Mój też mnie rozumie. Ale wtedy samo nas tak jakoś poniosło.. A ja czytałam że tam wszystko jest przekrwione bardziej delikatne i narażone na jakiekolwiek nawet drobne urazy w tym otarcia szczególnie jak ma się suchość , może to bardzo krwawić.. Tak więc abstynencja czas start 😁😉

O to to właśnie.. Też mam straszna suchość... A w dodatku chyba większe mam ryzyko niepowodzenia ciazy skoro nie dawno poroniłam .. Boję się i chyba zrezygnuje choć na 2 miesiące.. 😕
Jak masz robić cos na siłę i ma ci to nie sprawiać przyjemnosci to pewnie jak tez powiedziałam mężowi, że wstrzymujemy się narazie i zrozumiał😊

Ja na razie całkowicie odpuściłam. Mąż wyrozumiały ani nie nalega :) mówi, że będzie grzecznie czekał ile będzie trzeba. Nie po to tyle lat starałam się o dziecko aby teraz w jakikolwiek sposób ryzykować.. a duzo czytalam, ze macima sie obkurcza , czesto wystepuje krwawienie. Dość nerwow mam czekając na wizytę ;) Bez tego też można żyć ( oczywiście nie mówię że przez x czasu ale chociaż te 2 miesiace) :) przed ciaza tyle się nacieszylismy sobą, że teraz chwilowa przerwa nic nie zaszkodzi ;) a tak poza tym nawet nie mam ochoty 🫣 moje libido jest poniżej 0 😀
Ja się czuje jak by mnie wykastrowano 😅🙈

A powiedzcie czy u was też jest taka obojętność teraz na zbliżenia intymne? Strasznie jestem negatywnie nastawiona brak ochoty i chęci. Ostatnio przez stosunek zaczęłam krwawić już bałam się że pewnie coś uszkodzilismy i po ciąży. Ale pokrwawilam troszkę i na drugi dzień był spokój, nie mam pojęcia co mogło być przyczyną..Do teraz jest wszystko ok. Ale od wtedy chęci są na poziomie 0 😕.
ja pytalam o to lekarza czy mozemy i powiedzial ze tak tylko bez szalenstw i jakis dziwnych wygibasow 😁

Hej dziewczyny poczytuje Was cały czas moja ostatnia ciąża skoczyła się w lutym zabiegiem łyżeczkowania:( ciąża obumarła miałam być wrześniową mama kolejny raz w domu dwójka dzieci córka 10 syn 9 lat .
Boje się na razie tutaj udzielać nie wiem co mnie teraz czeka ....wizyta 2 sierpnia biorę duphaston dwa razy dziennie .
Są tutaj kobietki które też miały ciążę obumarłą a są już po pierwszym USG i wszystko ok?
Proszę trzymajcie za Nas kciuki nie chce kolejny raz przez to przechodzić :(

Dołączam zdjęcia testów

Ps.
Powiedzcie czy ciągle macie takie same objawy czy piersi raz bolą mocniej raz mniej ?
Bo ja świruje .
Ostatnia ciąża zaczęła się od różowego śluzu a później brązowy śluz przez dwa dni i ciąża obumarła :(
Witamy😊 rozgość się I nudnych 9 miesięcy ❤️ przykro mi z powodu Twojej straty i trzymam mocno kciuki by tym razem wszystko było ok🫶
Co do objawów to piersi raz bola raz nie, podbrzusze często czuje, że się rozciaga, ciągle jestem zmęczona i senna, cześciej chodze na siusiu, a tak to objawów innych brak :)
Też zrobiłam pierwszy test 8.07 😊 Bardzo mi przykro z powodu straty, niestety chyba to już tak jest, że będziesz cały czas się martwić:( Ja straciłam dwie ciąże w 9 tc i 6tc, a w 3 ciąży z synkiem co chwilę przez to świrowałam i biegałam na izbę, ale uważam że lepiej być o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało. Jeśli chodzi o objawy ja mam tylko mocno wzdęty brzuch i tak naprawdę nic więcej. I czasami mam mdłości, ale też tak na lalajcie
Ja całkiem podobnie, po dwóch stratach kiedy byłam w ciąży w córeczką, byłam tak zeschizowana, że w pierwszych tygodniach latałam co tydzień albo na sor albo do ginekologa jak tylko sobie wbilam jakiegoś klina, że coś jest nie tak🙈 teraz się staram bardziej na luzie podchodzić, ale z tyłu głowy i tak ten strach pozostał😑

A powiedzcie czy u was też jest taka obojętność teraz na zbliżenia intymne? Strasznie jestem negatywnie nastawiona brak ochoty i chęci. Ostatnio przez stosunek zaczęłam krwawić już bałam się że pewnie coś uszkodzilismy i po ciąży. Ale pokrwawilam troszkę i na drugi dzień był spokój, nie mam pojęcia co mogło być przyczyną..Do teraz jest wszystko ok. Ale od wtedy chęci są na poziomie 0 😕.
U mnie chyba narazie normalnie, chociaż no ostatnie kilka dni ta głowa tak boli, że nic się nie chce 😟

reklama
Do góry