reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja na razie całkowicie odpuściłam. Mąż wyrozumiały ani nie nalega :) mówi, że będzie grzecznie czekał ile będzie trzeba. Nie po to tyle lat starałam się o dziecko aby teraz w jakikolwiek sposób ryzykować.. a duzo czytalam, ze macima sie obkurcza , czesto wystepuje krwawienie. Dość nerwow mam czekając na wizytę ;) Bez tego też można żyć ( oczywiście nie mówię że przez x czasu ale chociaż te 2 miesiace) :) przed ciaza tyle się nacieszylismy sobą, że teraz chwilowa przerwa nic nie zaszkodzi ;) a tak poza tym nawet nie mam ochoty 🫣 moje libido jest poniżej 0 😀
Mój też mnie rozumie. Ale wtedy samo nas tak jakoś poniosło.. A ja czytałam że tam wszystko jest przekrwione bardziej delikatne i narażone na jakiekolwiek nawet drobne urazy w tym otarcia szczególnie jak ma się suchość , może to bardzo krwawić.. Tak więc abstynencja czas start 😁😉

O to to właśnie.. Też mam straszna suchość... A w dodatku chyba większe mam ryzyko niepowodzenia ciazy skoro nie dawno poroniłam .. Boję się i chyba zrezygnuje choć na 2 miesiące.. 😕
Jak masz robić cos na siłę i ma ci to nie sprawiać przyjemnosci to pewnie jak tez powiedziałam mężowi, że wstrzymujemy się narazie i zrozumiał😊

Ja na razie całkowicie odpuściłam. Mąż wyrozumiały ani nie nalega :) mówi, że będzie grzecznie czekał ile będzie trzeba. Nie po to tyle lat starałam się o dziecko aby teraz w jakikolwiek sposób ryzykować.. a duzo czytalam, ze macima sie obkurcza , czesto wystepuje krwawienie. Dość nerwow mam czekając na wizytę ;) Bez tego też można żyć ( oczywiście nie mówię że przez x czasu ale chociaż te 2 miesiace) :) przed ciaza tyle się nacieszylismy sobą, że teraz chwilowa przerwa nic nie zaszkodzi ;) a tak poza tym nawet nie mam ochoty 🫣 moje libido jest poniżej 0 😀
Ja się czuje jak by mnie wykastrowano 😅🙈

A powiedzcie czy u was też jest taka obojętność teraz na zbliżenia intymne? Strasznie jestem negatywnie nastawiona brak ochoty i chęci. Ostatnio przez stosunek zaczęłam krwawić już bałam się że pewnie coś uszkodzilismy i po ciąży. Ale pokrwawilam troszkę i na drugi dzień był spokój, nie mam pojęcia co mogło być przyczyną..Do teraz jest wszystko ok. Ale od wtedy chęci są na poziomie 0 😕.
ja pytalam o to lekarza czy mozemy i powiedzial ze tak tylko bez szalenstw i jakis dziwnych wygibasow 😁

Hej dziewczyny poczytuje Was cały czas moja ostatnia ciąża skoczyła się w lutym zabiegiem łyżeczkowania:( ciąża obumarła miałam być wrześniową mama kolejny raz w domu dwójka dzieci córka 10 syn 9 lat .
Boje się na razie tutaj udzielać nie wiem co mnie teraz czeka ....wizyta 2 sierpnia biorę duphaston dwa razy dziennie .
Są tutaj kobietki które też miały ciążę obumarłą a są już po pierwszym USG i wszystko ok?
Proszę trzymajcie za Nas kciuki nie chce kolejny raz przez to przechodzić :(

Dołączam zdjęcia testów

Ps.
Powiedzcie czy ciągle macie takie same objawy czy piersi raz bolą mocniej raz mniej ?
Bo ja świruje .
Ostatnia ciąża zaczęła się od różowego śluzu a później brązowy śluz przez dwa dni i ciąża obumarła :(
Witamy😊 rozgość się I nudnych 9 miesięcy ❤️ przykro mi z powodu Twojej straty i trzymam mocno kciuki by tym razem wszystko było ok🫶
Co do objawów to piersi raz bola raz nie, podbrzusze często czuje, że się rozciaga, ciągle jestem zmęczona i senna, cześciej chodze na siusiu, a tak to objawów innych brak :)
Też zrobiłam pierwszy test 8.07 😊 Bardzo mi przykro z powodu straty, niestety chyba to już tak jest, że będziesz cały czas się martwić:( Ja straciłam dwie ciąże w 9 tc i 6tc, a w 3 ciąży z synkiem co chwilę przez to świrowałam i biegałam na izbę, ale uważam że lepiej być o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało. Jeśli chodzi o objawy ja mam tylko mocno wzdęty brzuch i tak naprawdę nic więcej. I czasami mam mdłości, ale też tak na lalajcie
Ja całkiem podobnie, po dwóch stratach kiedy byłam w ciąży w córeczką, byłam tak zeschizowana, że w pierwszych tygodniach latałam co tydzień albo na sor albo do ginekologa jak tylko sobie wbilam jakiegoś klina, że coś jest nie tak🙈 teraz się staram bardziej na luzie podchodzić, ale z tyłu głowy i tak ten strach pozostał😑

A powiedzcie czy u was też jest taka obojętność teraz na zbliżenia intymne? Strasznie jestem negatywnie nastawiona brak ochoty i chęci. Ostatnio przez stosunek zaczęłam krwawić już bałam się że pewnie coś uszkodzilismy i po ciąży. Ale pokrwawilam troszkę i na drugi dzień był spokój, nie mam pojęcia co mogło być przyczyną..Do teraz jest wszystko ok. Ale od wtedy chęci są na poziomie 0 😕.
U mnie chyba narazie normalnie, chociaż no ostatnie kilka dni ta głowa tak boli, że nic się nie chce 😟

reklama
Do góry