reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
A ja nie mogę pić glukozy po mojej operacji bo dostałam zakaz od lekarza ale to już wcześniej wiedziałam bo dużo czytałam o tym... Jestem ciekawa czy jest inny sposób aby w razie czego wykluczyć cukrzycę? O dziwo moja nowa pani Dr powiedziala, że ona właśnie słyszała, że nie mogę ale co dalej to w tym stresie zapomniałam pytać 🤨

Oj to doskonałe wiem co czujesz... Miałam ten sam problem. Ale wyszła mi wysoka awidność 🫡 wyniki jeszcze byłam skonsultować z lekarzem od chorób zakaźnych. Trzymam mocno ✊💚
ile Ci wyszlo % i co mowil ten lekarz? Mam nadzieje ze mi tez wyjdzie wysoko i zamkne ten temat. Staram sie nie czytac internetow ale wiadomo jak jest, juz przeczytalam i jestem przerazona.

mi mowili ze lyka mozna ale baardzo malutkiego, wrecz tylko zwilzyc usta, to jest najgorsze badanie w ciazy.
Mialam 3 tygodnie temu krzywa glukoza ininsulinowa w ramach diagnostyki i wcale źle nie wspominam. Tzn trochę ulepek ta glukoza, potem chciało mi się spać, ale nic szczególnego się nie działo.

Mialam 3 tygodnie temu krzywa glukoza ininsulinowa w ramach diagnostyki i wcale źle nie wspominam. Tzn trochę ulepek ta glukoza, potem chciało mi się spać, ale nic szczególnego się nie działo.
Ja miałam bez ciąży robiony test i mdliło mnie po tej glukozie.. Ale ja też nie przepadam za słodyczami ogólnie, od czekolady wolę śledzie 😅 Najgorsze było jednak to, że nie można pić wody w trakcie. Ja pijam 2,5 - 3 litry wody dziennie, więc niepicie przez ponad 3h (plus czas od pobudki do badania) było dla mnie jak wycieczka po pustyni 👀

reklama
A ja nie mogę pić glukozy po mojej operacji bo dostałam zakaz od lekarza ale to już wcześniej wiedziałam bo dużo czytałam o tym... Jestem ciekawa czy jest inny sposób aby w razie czego wykluczyć cukrzycę? O dziwo moja nowa pani Dr powiedziala, że ona właśnie słyszała, że nie mogę ale co dalej to w tym stresie zapomniałam pytać 🤨
Nie jestem pewna czy jest to miarodajne w ciąży, ale jest takie badanie które nazywa się hemoglobina glikowana. Ono pokazuje mniej więcej to jak pracował cukier w ostatnich kilku miesiącach. Może to byłoby wystarczające w takiej sytuacji? To proste badanie na czczo bez żadnych drinków 😅

Do góry