reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
O matko to kolorowo masz🫣 a mała to niezła kombinatorka, nie dostała cyca to przeskoczyła od razu po konkrety🤣 krzywdy sobie nie da zrobić 😀
To moja na odwrót, wg mnie za mało je i ciągle coś w nią wciskam🙈 zawsze chciałam, żeby sama się garnęła do jedzenia, ale póki co to taki Tadek niejadek 🙄 choć np jajecznice zje z całego jaja, a jak widzi słoiczek (o zgrozo) to aż się trzęsie, a człowiek gotuje i liczy, że będzie zjedzone taaaaa🙈
No jak prześpię noc to jest szok Haha
Współczuje z tym jedzeniem bo zawsze bzika się ma na tym punkcie u dzieci 😬 ja na szczęście nie mam problemu od początku jadła ładnie, ale No wiem, że dzieci są różne i to męczy jak nie wiadomo co i czy w ogóle zje.
Jakie dziewczyny macie plany na weekend? 🙈
Ja próbuje jako tako sprzątać dom, ponieważ dziś znajomi wpadają. Jutro pewnie gdzieś również wyjdziemy, ale w niedziele czeka nas błogi relaks... albo obiad u teściów, jeszcze nie wiem 😝
Ja próbuje sprzątać, ale już się zmęczyłam i głowa mnie boli 😅 jeszcze muszę podłogę umyć i siebie i jechać po młodą do przedszkola 🫣 jutro jak zawsze z dzieckiem na konie, a reszta dnia to może „lenistwo”, niedziela u teściów bo zawsze spędzamy niedziele na zmianę u rodziców :p
To akurat bardzo zabawne, ale mam termin na 5 marca, czyli w urodziny mojej mamy. 😄 Ale jeśli dziecko ma być takie jak mama, to podziękuje. 😂 Bardziej nieogarniętej osoby chyba nigdy nie poznałam 😅
Ja jestem waga i jestem mega nie ogarnięta, a moi tato jest nie wiem co 29.12? Ale też jest nieogarnięty więc bardziej podejrzewam u nas jakieś ADHD niż znak zodiaku 😅
Btw. Miałam z córka termin na swoje urodziny, na szczęście urodziła się 5 minut wcześniej 😅 ale widzę już w niej te pewne elementy nieogarnięcia 🙈
Podziwiam cię za to zamiłowanie 🙈 Ja niestety niezbyt lubię się z naturą, boje się każdego najmniejszego robaczka, wszystko mnie od razu chce tam zjeść i zabić 😝
Ja to mogę chwasty wyrywać i tyle z moich prac ogrodowych, ale też mnie zaraz wszystko swędzi, gryzie i wydaje mi się, że po mnie łazi 😵‍💫

Mam córkę wagę i popieram, jest trudna 😅 humor zależy w którą stronę przeważy xD ja za to jestm Panna i też do łatwych nie należę 🙈
Mój mąż Panna my z córka Wagi i wydaje mi się, że on ma jednak trudniejszy charakter 🤣
Strzelce to bardzo dynamiczne znaki, to ludzie którzy brylują w towarzystwie i optymistycznie płyną przez życie 🙂 Wagi natomiast dużo myślą i często za dużo analizują. Wybierają też często samotność od towarzystwa. Możecie się różnić w tych aspektach 🙂
O z tym o wagach to się zgodzę, mam dokładnie tak 🥲
Ja w tym roku też tyle wszystkiego zasiałam... mówię nie ma to jak na ogrodzie mieć wszystkie swoje warzywa. A teraz ani nie mam sił wstać z łóżka a mąż nienawidzi takich prac 🫣 codziennie mówię, że pójdę ogarnąć chwasty i tak przekładam i przekładam aż mi wszystko zarosnie 🫣
Ja to co roku sieje i potem nic z tym mi się nie chce robić Haha, a w tym roku jeszcze mi ślimaki zeżarły większość to w ogóle się odechciewa 🤢

Ja bylam w 5+6 i był pusty pecherzyk. Nerwów tyle mnie to kosztowało 🫣 ale po tygodniu już było serduszko i dzidzia ;)
Tak ale koleżanka będzie w poniedziałek w 6+1 tak więc może już być widoczny jeśli oczywiście ciąża nie jest młodsza niż jej się wydaje😊 ja przy 6+1 już miałam bijące serduszko😊

Ja w tym roku też tyle wszystkiego zasiałam... mówię nie ma to jak na ogrodzie mieć wszystkie swoje warzywa. A teraz ani nie mam sił wstać z łóżka a mąż nienawidzi takich prac 🫣 codziennie mówię, że pójdę ogarnąć chwasty i tak przekładam i przekładam aż mi wszystko zarosnie 🫣
Ja właśnie mam ten sam problem z odkładaniem w czasie, ale myślę sobie, że póki ładnie wszystko rośnie, to chyba tym moim warzywkom po prostu chwasty sprzyjają 🤣

Dziewczyny może któraś ogarnia badania i rozumie ten lekarski szyfr?😂Czy te badania są w miarę okej? Chodzi mi o te leukocyty. Z góry dzięki jak ktoś to ogarnia i się wypowie 💜

Załączniki

• F1C7970E-D251-4EE9-AACD-6F66B4EA217B.png
    F1C7970E-D251-4EE9-AACD-6F66B4EA217B.png
    96,8 KB · Wyświetleń: 62
Jstem po wizycie :) tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale :p ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 🤷 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
Czekam na dobre wiadomości 🙂

Załączniki

• 16899397016024809272079050152967.jpg
    16899397016024809272079050152967.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 51
reklama
Jstem po wizycie :) tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale :p ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 🤷 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
Bardzo ładnie ci rośnie maleństwo ja miałam w 6+ 1
Crl 0,40 cm 😊

Do góry