reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Macica jest jeszcze nie do końca "wypełniona" tymi naszymi człowiekami, więc może jakaś jej część nie ogarnęła jeszcze, że jest w ciąży. To właśnie powoduje czasami, że kobiety nie wiedzą przez jakiś czas, że są w ciąży, bo przecież miały okres.
Poczekaj na spokojnie, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i nie wróciło ☺️
No na sprzęcie mojego gina na NFZ to wcześniej naprawdę niewiele bym zobaczyła 😂
O to chyba u mnie mają niezły sprzęt na NFZ bo w pierwszej ciąży byłam na wizycie jakoś 5+3 i potwierdził ciąże, a byłam tak szybko bo plamiłam. Dlatego teraz też idę tam chociaż nowy lekarz jest, ale polecany więc zobaczymy :) i oczywiście na każdej wizycie USG i badanie na fotelu, co prawda nie są to jakieś długie wizyty jak prywatnie, ale też zawsze Jest położna, która pomoże i odpowie na pytania o każdej porze.
Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Czemu nie powinien włączać serduszka?
I czemu kazał odstawić starszą od piersi? :(
A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
Mi sie podobają niezmiennie Michalina, Łucja, może by coś jeszcze się znalazło. Dla chłopca gorzej, ale Stanisław i Antoni mogło by być, chociaż kiedyś mówiliśmy, że syn będzie po ojcu, ale jakoś średnio mi sie ta opcja już podoba 😅 to może chociaż Stanisław bo to drugie imię tatusia 😅

reklama
A macie już jakieś imiona na oku ? ;) mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia :) mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie 🫣 poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie 😁
A to ciekawa historia: pierwsza była Małgosia. Druga też miała być dziewczynka a okazało się że to Grześ. Mąż był niepocieszony, powiedział że on juz się nastawił i że w takim razie trzeba będzie jeszcze Madzię stworzyć ;)

Ogólnie pracuje w męskim towarzystwie i nie ma męskiego imienia które mu się dobrze kojarzy 😆 Dziewczynce imię wybrać łatwiej

Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki❤️ bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko❤️ a mój kropek mierzy 1.23cm🥰 termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM 🙂 jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma 🙄.
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę😒
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek 🥰❤️❤️
Gratulacje! Ja jutro wizyta i coraz większy stres .. i luteinę też biorę :)

I jeszcze jedna historia bo czekam na koniec pracy aż deszcz przestanie lać;) : moja mama nie miala w ciąży żadnego usg. Ba! Bez usg, nie wiedząc czy wszystko idzie w dobrym kierunku, wzięła w 3cim miesiącu ślub. Dla mnie to absurd. W tamtym czasie babcia(pielęgniarka) nalegała żeby nie robić usg bo może szkodzić a tata(lekarz) nie widział sensu, spoko, oświadczył się i wziął błyskawiczny ślub na słowo honoru 🤯🤯🤯 Do ostatniej chwili miałam być Karolem, wróżenie z brzucha tak twierdziło 🤦‍♀️

I jeszcze jedna historia bo czekam na koniec pracy aż deszcz przestanie lać;) : moja mama nie miala w ciąży żadnego usg. Ba! Bez usg, nie wiedząc czy wszystko idzie w dobrym kierunku, wzięła w 3cim miesiącu ślub. Dla mnie to absurd. W tamtym czasie babcia(pielęgniarka) nalegała żeby nie robić usg bo może szkodzić a tata(lekarz) nie widział sensu, spoko, oświadczył się i wziął błyskawiczny ślub na słowo honoru 🤯🤯🤯 Do ostatniej chwili miałam być Karolem, wróżenie z brzucha tak twierdziło 🤦‍♀️
O rany 😅 ile lat temu to było?

Laski, czasami myślę, że my to się powinnyśmy odwalić od naszych dzieciaków z tymi betami (tak, ja tez porównuje i histeryzuje 🙈) rośnie to rośnie, nie drążmy jak jesteśmy w normie 🙄😃
A imiona to Helena i Miłosz (czuje ze będzie chłopak) :)
No dlatego ja nie robiłam, co będzie to będzie.
Dziś mnie tak głowa bolała, na szczęście Apap pomógł, pogoda u nas nie ciekawa to pewnie przez to, teraz wróciłam z młodą z zakupów i zasnęła w aucie, więc śpi na dworze ja przy oknie i też się zdrzemnęłam chwilkę🥱 ale dalej bym spała…

No dlatego ja nie robiłam, co będzie to będzie.
Dziś mnie tak głowa bolała, na szczęście Apap pomógł, pogoda u nas nie ciekawa to pewnie przez to, teraz wróciłam z młodą z zakupów i zasnęła w aucie, więc śpi na dworze ja przy oknie i też się zdrzemnęłam chwilkę🥱 ale dalej bym spała…
Nie bądźmy znowu takie radykalne z tym „nie robię wcale” 😂😂😂
A tak serio, nie mogłabym odebrać sobie tego dreszczyku emocji i stresu przed wynikami 🤷🏻‍♀️😂

reklama
U mnie wczoraj też nie słuchała babka serduszka tylko pokazała, że bije. Mówiła, że na tym etapie za wcześnie i że przez to wytwarza się jakieś "ciepło" co może nie wpłynąć dobrze na bobasa. Nie znam się kompletnie na tym. Mówiła, że posłuchamy na następnej wizycie za 3 tygodnie ;) znowu tyle czekania 🫣

Do góry