marlusia
Fanka BB :)
O to chyba u mnie mają niezły sprzęt na NFZ bo w pierwszej ciąży byłam na wizycie jakoś 5+3 i potwierdził ciąże, a byłam tak szybko bo plamiłam. Dlatego teraz też idę tam chociaż nowy lekarz jest, ale polecany więc zobaczymy i oczywiście na każdej wizycie USG i badanie na fotelu, co prawda nie są to jakieś długie wizyty jak prywatnie, ale też zawsze Jest położna, która pomoże i odpowie na pytania o każdej porze.Macica jest jeszcze nie do końca "wypełniona" tymi naszymi człowiekami, więc może jakaś jej część nie ogarnęła jeszcze, że jest w ciąży. To właśnie powoduje czasami, że kobiety nie wiedzą przez jakiś czas, że są w ciąży, bo przecież miały okres.
Poczekaj na spokojnie, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i nie wróciło
No na sprzęcie mojego gina na NFZ to wcześniej naprawdę niewiele bym zobaczyła
Czemu nie powinien włączać serduszka?Dziewczyny jestem po wizycie! Dziękuję za Wasze kciuki bardzo się przydały!
Z ciążą wszystko w porządku, mamy serduszko a mój kropek mierzy 1.23cm termin wg usg przesunął się na 4 marca, więc 3 dni później niż z OM jestem więc teraz 7+3. Lekarz jak na nfz całkiem spoko (pierwszy raz ktoś mi badał piersi w ciąży- tak w poprzedniej ciąży lekarz prowadzcy olał temat.) Kazał mi zakończyć karmienie w trybie pilnym, nie wiem jak moja Anielka na to zareaguje, że był cyc i nie ma .
Jedyne co mnie zirytowało to, że włączył mi serduszko a nie powinno się, nie zapytał mnie o zdanie tylko se włączył i zapytał czy słyszę
Wysępiłam też skierowanie na prenatalne więc nie będę płacić. Przepisał mi również luteine dopochwowo - bierze któraś z Was?
A tu mój dzielny kropek
I czemu kazał odstawić starszą od piersi?
Mi sie podobają niezmiennie Michalina, Łucja, może by coś jeszcze się znalazło. Dla chłopca gorzej, ale Stanisław i Antoni mogło by być, chociaż kiedyś mówiliśmy, że syn będzie po ojcu, ale jakoś średnio mi sie ta opcja już podoba to może chociaż Stanisław bo to drugie imię tatusiaA macie już jakieś imiona na oku ? mojemu mężowi się podoba Maja i Marysia mi się podoba jeszcze Anielka i Mia ale kurde trochę mało polskie... Do chłopca nam się nie podoba kompletnie nic jak na razie poza Stasiem. Ale Stanisław to już nie