reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

No niestety taka mamy rzeczywistość 😐 na nfz się ciężko dostać a teraz nawet prywatnie jest problem. I co będziesz próbować gdzieś indziej?
no to wlasnie bylo prywatnie, na nfz nawet nie probuje bo nie ma u mnie w miescie zadnego dobrego lekarza, do innej doktorki patrzylam na termin tez prywatnie to dopiero koniec wrzesnia. Zapisalam sie do tego lekarza co wczoraj bylam, fakt jest najdrozszy w miescie no ale kontakt telefoniczny z nim jest 24h na dobe, wizyta nie trwa 5 min ale nawet i godz jesli trzeba, mozna go o wszystko pytac i stwierdzilismy z mezem ze u niego bede prowadzic cala ciaze, troche wydam na badania ale bede spokojna 🙂

reklama
no to wlasnie bylo prywatnie, na nfz nawet nie probuje bo nie ma u mnie w miescie zadnego dobrego lekarza, do innej doktorki patrzylam na termin tez prywatnie to dopiero koniec wrzesnia. Zapisalam sie do tego lekarza co wczoraj bylam, fakt jest najdrozszy w miescie no ale kontakt telefoniczny z nim jest 24h na dobe, wizyta nie trwa 5 min ale nawet i godz jesli trzeba, mozna go o wszystko pytac i stwierdzilismy z mezem ze u niego bede prowadzic cala ciaze, troche wydam na badania ale bede spokojna 🙂
No spokój najważniejszy i zaufanie do lekarza. Dobrze, że na takiego trafiłaś 🙂 ja w sumie mam dobrego lekarza u którego prowadzę ciążę, ale chciałam dla spokoju dostać się do jakiegoś przed urlopem. Ale tutaj to niestety wygląda na to że prywatnie też będzie problem 🤷

Dziewczyny.. a odstawiacie kawę?? Czy zostajecie przy jednej dziennie? Jak to u was jest?
Ja póki co pije co drugi dzień taką mega mleczną w ekspresu bardzo łagodną :)
Ja miałam na 8:05, jestem po☺️ Uspokojona w końcu😂 mam piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym, następna wizyta za tydzień żeby zobaczyć serduszko i zlecić badania 😭😍 a za 2 tyg założymy kartę ciąży, Boże tak bardzo się cieszę ze wszystko jest w porządku🥰 Oczywiscie nadal mam mała zmianę w postaci torbieli na jajniku ale mam ją już od 3 miesięcy, lekarz stwierdził ze jeśli sama się nie wchłonie to wytną mi ja przy cc, ponieważ ze względu na wrodzona wadę serca już mi zapowiedział cesarkę oraz badanie serduszka dziecka jeszcze jak będę w ciąży. Przedstawiam Wam mojego kropka🥹😂🥰 czy któraś może mi powiedzieć który pomiar to wielkość pęcherzyka ?😂
Śliczny kropek❤️ gratulacje cudownych wieści😍
Coś mnie ostatnio tutaj mało, ale potrzebowałam się trochę wyciszyć 🙂 ale cały czas czytałam co u Was dziewczyny słychać i gratuluję pierwszych serduszek i wszystkich wizyt 🥰 mnie jakoś dopadło czarne myślenie, stąd moją nieobecność tutaj. W sobotę miałam iść na kolejną betę, ale nie poszłam, bo już myśli "a co jak" teraz siedze z telefonem i próbuje się odważyć, żeby umówić się na wizytę jeszcze przed naszym wyjazdem na urlop (nienawidzę rozmawiać z obcymi przez telefon i zastanawiam się czy to ma wogole sens).
Przeczytałem resztę wiadomości i jak widać to dzwonienie jest mega stresujące zwłaszcza jak się trafi na takie tępe masy 🤬 współczuję tej rozmowy i oby jak najmniej takich osób w przyszłości. Nie wiem jak takie mogą pracować z ludźmi, jeszcze w służbie zdrowia🙈 dobrze jej powiedziałaś xD
Hej dziewczyny ☺️ Nieśmiało się witam. Jestem po pierwszej becie (96 mIU/ml). Termin według kalendarza wypada na 17.03.

Niestety nie jestem w stanie nadrobić wątku, bo mam w domu synka z kwietnia 2022, a przy nim nie ma czasu na nic 😅
Witamy na grupie 🙂 mam córeczke z września 2022 i wiem dobrze o czym mówisz🤣 szczęśliwych 9 miesięcy❤️
A no racja 😂 przepraszam, ostatnio dosłownie wszystko zapominam i nawet nie żartuje
Potrafię się mojego faceta o coś zapytać a po 2 minutach pytam dokładnie o to samo, bo zapomniałam że już o to pytałam 👀
Haha a myślałam, że tylko ja mam taki baby brain 🤣
Ja piłam 3 dziennie, a teraz nie mam ochoty, tak samo na herbatę i co ciekawe odrzuca mnie od słodyczy 🙈 gdzie w poprzedniej ciąży ja ŻARŁAM słodycze 😂 Może tym razem dziewczynka 🤔 Kupiłam rano drożdżówkę z jagodami i no nie zjem jej,a zawsze czekam z niecierpliwością na nią (jest tylko przez miesiąc w ciagu roku w piekarni obok)
O to w moim przypadku było na odwrót z płcią i smakami xD całą poprzednią ciążę żarłam słodkie na potęgę i wyszła córka 🤣 a teraz słodkie co prawda nie minęło bo zostało od poprzedniej ciąży ze mną😅 ale dodatkowo mam ochotę na kiszone i mięcho więc sama nie wiem co z tego wyjdzie 🙈
Swoją drogą wiem, że jest jeszcze wcześnie i tak naprawdę każda z nas póki co marzy jedynie aby przetrwać I trymestr, ale macie może jakieś przeczucie co do płci? 😅
No właśnie dla mnie mega zagadka, w poprzedniej ciąży czułam, że będzie dzieeczynka a teraz nic zero null🙈 choć gdzieś tam w głowie chłopiec, ale noooo zobaczymy😅 a Ty?

Padnę. Pani z rejestracji po prostu pierwsza klasa 🤣 powiedziałam jej że chciałabym się zarejestrować na wizytę prywatną na co ona, że oczywiście i prosi o podanie imienia i nazwiska. Jak prosiła tak zrobiłam i pyta jaka to wizyta, no to mówię, że ciążowa i zależy mi na konsultacji z Panem doktorem. Na co pani z recepcji: proszę pani to jest sezon urlopowy. Nie zapisze pani z wyprzedzeniem. I mówię, że chce tylko wiedzieć na kiedy by mnie mogła po prostu zarejestrować, jaki mają najbliższy termin, nie proszę o przyjęcie między ludźmi. A ona dalej, że to sezon urlopowy. Więc pytam kiedy mogę dzwonić, aby się umówić na wizytę. Pani już całkiem wkurzona odpowiada, że "no nie wiem" więc odpowiadam,że pracuje na recepcji więc ma jakiś kalendarz wizyt i ona znowu: To jest sezon urlopowy. To powiedziałam że przepraszam w takim razie,ale ludzie w różnym czasie zachodzą w ciążę. W sezonie urlopowym też 🤣 kurde już musiałam bo baba serio była bardzo nie miła. No jestem w szoku. A jeszcze mi powiedziała że mogę sobie przyjechać jak mnie interesuje wizyta, więc zapytałam czy chodzi o to że muszę pytać lekarza osobiście a ona że NIE.
Hahaha nieźle, może byłaś już któraś z kolei w ciąży i się wkurzyła. Jak można zajść w ciążę w sezonie urlopowym 😂 ja nie wiem, jak tak można:D

reklama
Ja już po. Pęcherzyk jest, YS jest, Pana zarodka jeszcze brak. Ale Pani powiedziała, że ciąża młodsza niż wychodzi z ostatniej @.
Trzeba czekać 🤷‍♀️
Dostałam dupka i ponoć jakieś cudowne leki na mdłości.

Także tylko spokój może mnie uratować :)
Jak jest YS to już jest raczej dobrze, wszystko jest na dobrej drodze. 🙈 A mówiła o ile wydaje się być ciąża młodsza?

Do góry