reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

A czy wasi partnerzy już wiedzą? Mój dowie się dopiero w weekend, planujemy jakiś malutki wyjazd na trzy dni i myślę, że to będzie dobry moment.
Chcieliśmy już drugie, ale nie sądziłam, że pójdzie tak szybko. O synka staraliśmy się ponad rok. Ciekawa jestem jak zareaguje 😅
Mój wie, robiłam w górach przy nim praktycznie 🙈

reklama
U mnie wszystkie miejskie legendy głoszą córkę. 😂 Większe przyrosty bety, owulacja z lewego jajnika no i wiadomo - chiński kalendarz 😎
No i w sumie jak ostatnim razem przeczuwałam chłopca (nie wiem jednak czy miałam rację), tak teraz czuje dziewczynkę. 🙈
Mi przy poprzednich ciążach z chińskiego wychodziły dziewczyny a mam chłopaków🤣 teraz wychodzi mi chłopak więc liczę, że znowu okaże się „chiński” i wyjdzie dziewczynka 🤣🤣🤣

Ehhh... Ja już trzeci raz próbuje dodzwonić się do mojej gine ale dzisiaj jest dzień zabiegowy i jest cały czas zajęta... jakiś inny lekarz mnie co chwilę odsyła... widzicie? Nawet los nie chce, żebym się szybko umówiła 😅

Ja jak w tych poprzednich ciążach miałam preferencje co do płci...nawet imiona wybieraliśmy na samym początku 🙆 tak teraz nic. W ogóle nie czuje się jak w ciąży, jakoś o niej nie myślę ...w sensie,że się uda...boje się kolejnej straty ale jestem gdzieś na nią przygotowana... Nigdy tylu czarnych myśli nie miałam co teraz... Eh nawet hamuje się,żeby nie pisać wam tu non stop tych smentow bo wiem,że tego czytać się nie da 🙈 uspokoi mnie już jak będzie 15 tydzień... Ale czy będzie? Jakoś wątpię...
Widzę, że jutro masz wizytę - mam nadzieje, że po niej chociaż na chwile czarne myśli znikną 😣
A czy wasi partnerzy już wiedzą? Mój dowie się dopiero w weekend, planujemy jakiś malutki wyjazd na trzy dni i myślę, że to będzie dobry moment.
Chcieliśmy już drugie, ale nie sądziłam, że pójdzie tak szybko. O synka staraliśmy się ponad rok. Ciekawa jestem jak zareaguje 😅
Oczywiście, że wie. Nie wytrzymałabym nawet pół dnia z takimi nowinami 😂
Mi przy poprzednich ciążach z chińskiego wychodziły dziewczyny a mam chłopaków🤣 teraz wychodzi mi chłopak więc liczę, że znowu okaże się „chiński” i wyjdzie dziewczynka 🤣🤣🤣
Może właśnie u ciebie to działa na opak 😂
Ehhh... Ja już trzeci raz próbuje dodzwonić się do mojej gine ale dzisiaj jest dzień zabiegowy i jest cały czas zajęta... jakiś inny lekarz mnie co chwilę odsyła... widzicie? Nawet los nie chce, żebym się szybko umówiła 😅
Dziś chyba jest jakiś bardzo zły dzień do umawiania się na wizyty 😂

Ja z moim mężem robiliśmy razem test przez dwa lata to już widział cien cienia , kolejne testy też robiliśmy razem 😃

Mi pierwszy test wyszedł totalnie biały, myślałam że się nie udało i powiedziałam mojemu że nic z tego. Myślałam że owu miałam wcześniej.
Po dwóch dniach zrobiłam następny, innej firmy, była kreska duch, chyba po godzinie.
Następnego dnia zrobiłam dwa, tej samej firmy co poprzednio i PINK. Na tym pierwszym kreska duch po godzinie, a na pinku od razu wyskoczyła różowa.
Dlatego wczoraj robiłam betę bo już nie wiedziałam nic 🙈
Stąd to opóźnienie w przekazie informacji 😂

Ja już po wizycie ☺️
Wszystko dobrze słuchajcie, wyniki badań mam dobre ( przepisane mam kolejne ) a na USG było widać YS 💚 za tydzień już powinno być serduszko 🫣
Jak już wam kiedyś pisałam moja gin. Idzie na urlop ale jak jej powiedziałam do kogo udało mi się zapisać na 18.07 to bardzo się ucieszyła ( powiedziała że świetny lekarz ) i mówiła że gdybym miała problem z zapisaniem się do niej po jej urlopie ( nie wiadomo jakie humory będą miały panie w rejestracji 🤣) to żebym zapytała kiedy przyjmuje i o której zaczyna lub kończy i ona wtedy napewno mnie przyjmie ( nawet jeśli w rejestracji powiedzą że nie ma takiej możliwości) także uważam że ma super lekarza trafiłam 💚
Czeka mnie jeszcze w czwartek wizyta u lekarza od mojego pozytywnego testu na cytomegalia 😢 ale mam nadzieję wszystko będzie dobrze 💚 lekarz mnie uspokaja ale mówi że dla pewności warto skonsultować ze specjalistą.
Także proszę trzymajcie w czwartek mocno za mnie kciuki ✊

Załączniki

• 4c9ff50c-f40a-4c6d-86b4-662174054070.jpeg
    4c9ff50c-f40a-4c6d-86b4-662174054070.jpeg
    66,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Widzę, że jutro masz wizytę - mam nadzieje, że po niej chociaż na chwile czarne myśli znikną 😣

Oczywiście, że wie. Nie wytrzymałabym nawet pół dnia z takimi nowinami 😂

Może właśnie u ciebie to działa na opak 😂

Dziś chyba jest jakiś bardzo zły dzień do umawiania się na wizyty 😂
Jutro mam wizytę na NFZ ,więc nie sądzę,że mnie uspokoi... Idę do jakiejś nowej lekarki. Więc jak już bardziej to ta czwartkowa. Także muszę czekać cierpliwie. ..

Do góry