reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
A macie może jakiś sposób na zaparcia oprócz jedzenia suszonych owoców, których szczerze nienawidzę? 🙃 Ostatnio próbowałam w siebie wcisnąć suszone śliwki, ale od razu mam odruch wymiotny kiedy czuje ten zapach.

A macie może jakiś sposób na zaparcia oprócz jedzenia suszonych owoców, których szczerze nienawidzę? 🙃 Ostatnio próbowałam w siebie wcisnąć suszone śliwki, ale od razu mam odruch wymiotny kiedy czuje ten zapach.
A jakiś kefir?
Mi zawsze pomaga picie dużej ilości ciepłej przygotowanej wody. No i może odpowiednia pozycja - czyli stopy wyzej, na jakimś stołeczku.

A jakiś kefir?
Mi zawsze pomaga picie dużej ilości ciepłej przygotowanej wody. No i może odpowiednia pozycja - czyli stopy wyzej, na jakimś stołeczku.
Nie, kefir też odpada 🤢
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej. 😐

I
Nie, kefir też odpada 🤢
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej. 😐
A jakie suplementy zażywasz? Jeżeli z żelazem to, to może być przyczyną zaparć.

Nie, kefir też odpada 🤢
Oj to współczuje.
Ja generalnie nie mam problemów z zaparciami i w ciązy póki co tez nie.
A kiszona kapusta?

Nie, kefir też odpada 🤢
Ja też zauważyłam, że dużo piję, a niewiele sikam :O wręcz mocz jest dość ciemny, jakbym w ogóle nie piła. Co do zaparć to może jabłka czy też sok z jabłek? I drugi sposób, który u mnie działa kiszonki :p a najwygodniej woda po ogórkach albo kapuście

A dostajesz jakieś leki w tej ciąży?
Tak, przyjmuje heparynę, od pozytywnego testu. Niestety test zrobiłam dość późno więc mogę tylko mieć nadzieje, że nie zaszkodziłam ciąży przez to. Ale póki co beta i progesteron ładnie rósł więc jestem dobrej myśli.
A poza heparyną to tylko witaminy ciążowe i letrox na tarczyce.
A Ty?

reklama
I

A jakie suplementy zażywasz? Jeżeli z żelazem to, to może być przyczyną zaparć.
Ja akurat zażywam Puerie Uno, ona chyba nie ma żelaza. Ale zaparcia to moja zmora od zawsze, tylko w ciąży jest gorzej. 😐
Oj to współczuje.
Ja generalnie nie mam problemów z zaparciami i w ciązy póki co tez nie.
A kiszona kapusta?
To mogłabym spróbować, akurat kiszonki lubię. 🙈 Myślałam ostatnio aby kupić sok z kiszonej kapusty, ale boje się, że reakcja byłaby podobna jak na śliwki 😅🤢
Ja też zauważyłam, że dużo piję, a niewiele sikam :O wręcz mocz jest dość ciemny, jakbym w ogóle nie piła. Co do zaparć to może jabłka czy też sok z jabłek? I drugi sposób, który u mnie działa kiszonki :p a najwygodniej woda po ogórkach albo kapuście
To u mnie na szczęście ten mocz nie jest ciemny, chociaż właśnie chodzę siku stosunkowo sporadycznie. 😐 Może właśnie te kiszonki mogłyby pomóc, chociaż nie uśmiecha mi się aby pić wodę po ogórkach czy kapuście 😂

Do góry