reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2024

Ale mnie naszła zabójcza ochota na pomidorową. Przynajmniej zachcianki mnie nie opuszczają 😂
zazdroszcze, ja mam taki brak apetytu ze wmuszam w siebie cokolwiek a waga juz mi poleciala w dol, w kazdej ciazy na poczatku tak mialam ale ta jakos tak wyjatkowo szybko, chyba ze dlatego ze startowalam z wyzszej wagi

reklama
Dziewczyny byłam na badaniach które przepisała mi gin. dziś przed pracą, oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sobie przy okazji betę z progesteronem 🥴 beta 10067,8 ( może jutro na USG zobaczę więcej niż tylko pęcherzyk ☺️) ale progesteron mam nadal niski 11,59 🥺
przy takiej becie mysle ze juz zarodek z serduszkiem zobaczysz 🙂

Dziewczyny a która to Wasza ciąża? Moja 5 😩 z czego tylko jedna (dzięki Bogu! Udało się donosić...)
Moja już 4, mialam dwa poronienia 6 i 9 tc, okazało się że mam mutacje PAI 1 i obniżone białko s, także ciąża na acardzie i heparynie od testu.
Dzisiaj zrobiłam drugi raz betę, mam ładny przyrost i mnie to troszkę uspokoiło:)
Nie, kefir też odpada 🤢
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej. 😐
Jeju biedna :( mi zjedzenie Jabłka zawsze pomaga, kawy nie proponuję;) ale może ten sok z kapusty ? I lepszy jest taki z osiedlowego sklepiku z beczki, bo ten kupny jest strasznie słony.

Wy zaparcia, a mnie tak katar meczy 😪

Widziałam że prowadzicie zapisy na wizyty
Umówiłam się 26.06 prywatnie, a z NFZ na 2.08 :) robię tak żeby mieć badania za darmo, a lubie tego mojego lekarza, on pracuje też w szpitalu w którym chce rodzić

zazdroszcze, ja mam taki brak apetytu ze wmuszam w siebie cokolwiek a waga juz mi poleciala w dol, w kazdej ciazy na poczatku tak mialam ale ta jakos tak wyjatkowo szybko, chyba ze dlatego ze startowalam z wyzszej wagi
To u mnie wręcz przeciwnie, wilczy apetyt 😖 a ja znowu jestem z tych, co chętnie zleciałyby z wagi...
Jeju biedna :( mi zjedzenie Jabłka zawsze pomaga, kawy nie proponuję;) ale może ten sok z kapusty ? I lepszy jest taki z osiedlowego sklepiku z beczki, bo ten kupny jest strasznie słony.
Kawę pije dalej, ale nawet ona nie pomaga 😂 Po jabłku też nie przypominam sobie aby mnie ruszało, chyba pójdę właśnie w kierunku kiszonek. Dawno nie jadłam 🤤

Wy zaparcia, a mnie tak katar meczy 😪

Widziałam że prowadzicie zapisy na wizyty
Umówiłam się 26.06 prywatnie, a z NFZ na 2.08 :) robię tak żeby mieć badania za darmo, a lubie tego mojego lekarza, on pracuje też w szpitalu w którym chce rodzić
Wpisane! 🙈 A jaki ci wychodzi termin porodu? To jeszcze może tu cię przy okazji wpisze ☺️
Ja również planuje chodzić równolegle prywatnie i na NFZ dla badań 😁

reklama
Do góry