reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ale mnie naszła zabójcza ochota na pomidorową. Przynajmniej zachcianki mnie nie opuszczają 😂
zazdroszcze, ja mam taki brak apetytu ze wmuszam w siebie cokolwiek a waga juz mi poleciala w dol, w kazdej ciazy na poczatku tak mialam ale ta jakos tak wyjatkowo szybko, chyba ze dlatego ze startowalam z wyzszej wagi

reklama
Dziewczyny byłam na badaniach które przepisała mi gin. dziś przed pracą, oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sobie przy okazji betę z progesteronem 🥴 beta 10067,8 ( może jutro na USG zobaczę więcej niż tylko pęcherzyk ☺️) ale progesteron mam nadal niski 11,59 🥺
przy takiej becie mysle ze juz zarodek z serduszkiem zobaczysz 🙂

Dziewczyny a która to Wasza ciąża? Moja 5 😩 z czego tylko jedna (dzięki Bogu! Udało się donosić...)
Moja już 4, mialam dwa poronienia 6 i 9 tc, okazało się że mam mutacje PAI 1 i obniżone białko s, także ciąża na acardzie i heparynie od testu.
Dzisiaj zrobiłam drugi raz betę, mam ładny przyrost i mnie to troszkę uspokoiło:)
Nie, kefir też odpada 🤢
Pije dużo wody w ciągu dnia, mam wprost wrażenie, że więcej pije niż wysikuje (i widzę, że woda strasznie mi się zatrzymuje w organizmie). Innych pozycji również próbowałam, ale niestety. Nie chce przeć na siłę, aby nie dostać przez to jakiejś "nagrody"...
Ja ogólnie mam problem z zaparciami na codzień, ale w ciąży mam wrażenie że jest dwa razy gorzej. 😐
Jeju biedna :( mi zjedzenie Jabłka zawsze pomaga, kawy nie proponuję;) ale może ten sok z kapusty ? I lepszy jest taki z osiedlowego sklepiku z beczki, bo ten kupny jest strasznie słony.

Wy zaparcia, a mnie tak katar meczy 😪

Widziałam że prowadzicie zapisy na wizyty
Umówiłam się 26.06 prywatnie, a z NFZ na 2.08 :) robię tak żeby mieć badania za darmo, a lubie tego mojego lekarza, on pracuje też w szpitalu w którym chce rodzić

zazdroszcze, ja mam taki brak apetytu ze wmuszam w siebie cokolwiek a waga juz mi poleciala w dol, w kazdej ciazy na poczatku tak mialam ale ta jakos tak wyjatkowo szybko, chyba ze dlatego ze startowalam z wyzszej wagi
To u mnie wręcz przeciwnie, wilczy apetyt 😖 a ja znowu jestem z tych, co chętnie zleciałyby z wagi...
Jeju biedna :( mi zjedzenie Jabłka zawsze pomaga, kawy nie proponuję;) ale może ten sok z kapusty ? I lepszy jest taki z osiedlowego sklepiku z beczki, bo ten kupny jest strasznie słony.
Kawę pije dalej, ale nawet ona nie pomaga 😂 Po jabłku też nie przypominam sobie aby mnie ruszało, chyba pójdę właśnie w kierunku kiszonek. Dawno nie jadłam 🤤

Wy zaparcia, a mnie tak katar meczy 😪

Widziałam że prowadzicie zapisy na wizyty
Umówiłam się 26.06 prywatnie, a z NFZ na 2.08 :) robię tak żeby mieć badania za darmo, a lubie tego mojego lekarza, on pracuje też w szpitalu w którym chce rodzić
Wpisane! 🙈 A jaki ci wychodzi termin porodu? To jeszcze może tu cię przy okazji wpisze ☺️
Ja również planuje chodzić równolegle prywatnie i na NFZ dla badań 😁

reklama
Do góry