reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
U nas bardziej sprawdzały się czopki bo przy syropie od razu była cofka ...
A co do Wit D to o wiele lepiej jest podawać ja rano niż wieczorem bo mogą pojawić się bóle brzuszka i wiem że przy córci zmienialiśmy ze względu na olej w którym kropelki były rozpuszczone. ( Nie pamiętam jaka firma )
A wit D podaje się od początku po powrocie ze szpitala? Czy lepiej odczekać do wizyty u pediatry?
Jaki preparat podawalas konkretnie? Myslalam o vigantolu, ale on ma w jednej kropli 500 jednostek a powinno podawać się 400 🤔
Przy 1 dziecku bardzo byłam nastawiona na tak. Po pewnym czasie zmieniłam zdanie odpuściłam ten temat.
ja podobnie, najpierw byłam pewna ze tak, a teraz odpuściłam
Czy Wasze maluszki w brzuszkach też tak osttanio bardzo dużo Was kąpią ? 😊
moja bryka, co mnie cieszy, ale ma tez gorsze dni, raz panikowałam bo przez cały dzień nic nie czułam…

A wit D podaje się od początku po powrocie ze szpitala? Czy lepiej odczekać do wizyty u pediatry?
Jaki preparat podawalas konkretnie? Myslalam o vigantolu, ale on ma w jednej kropli 500 jednostek a powinno podawać się 400 🤔

moja bryka, co mnie cieszy, ale ma tez gorsze dni, raz panikowałam bo przez cały dzień nic nie czuł

Dziewczyny czy Wy ciągle śpicie na lewym boku ?? Mi faktycznie najwygodniej do tej pory było tak leżeć czy spać ale ostatnio czuje że zaczynanie łapać rwa..ta lewa strona jest chyba przeciążona...dla dziecka to jest najlepsza pozycja ..ale może wiecie coś nowego ze szkół rodzenia ? Bo klęka mi kręgosłup coraz bardziej i czuję że jest to właśnie związane z przeciążeniem tej strony ciała.

moja bryka, co mnie cieszy, ale ma tez gorsze dni, raz panikowałam bo przez cały dzień nic nie czułam…
Jeśli mnie pamięć nie myli to wtedy w aptece polecili nam te kapsułki twist-off i wiem że po nich wystąpił ból brzucha i później pediatra poleciła Juvid D3. 400 czy 500 to naprawdę nie jest duża różnica ... Ile razy było tak że zamiast 1 kropli poleciały 2 😉 moja siostra urodziła dziecko z niską wagą urodzeniową i pomimo że był poród w terminie to zostało zakwalifikowane jako wcześniak i ona chyba na wstępie brała podwójną dawkę ale nie pamiętam dokładnie.

Dziewczyny czy Wy ciągle śpicie na lewym boku ?? Mi faktycznie najwygodniej do tej pory było tak leżeć czy spać ale ostatnio czuje że zaczynanie łapać rwa..ta lewa strona jest chyba przeciążona...dla dziecka to jest najlepsza pozycja ..ale może wiecie coś nowego ze szkół rodzenia ? Bo klęka mi kręgosłup coraz bardziej i czuję że jest to właśnie związane z przeciążeniem tej strony ciała.
Jak pytałam ginekologa to było żeby spać jak jest nam wygodnie bo ciało i tak się będzie upominać o wygodę. Ja śpię na lewym i prawym i na plecach.

reklama
Jeśli chodzi o krew pępowinowa to my sie nie decydujemy.jesli dzieciaczek chory to i tak jest nie do użycia a dla rodzeństwa poniżej 30 kg.nasz starszy syn waży juz duzo wiecej.czytalam tez ze pobranie wiąże się z wczesnym zabraniem krwi i nie trafia ona do malucha a to ważne żeby dzieciaczek ją dostał...
Moja lekarz kazała zaszczepić się na krztusiec...czy wy się szczepicie?dostałam receptę ale nigdzie nie mogę wykupić tej szczepionki...

Do góry