reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Pielęgnacja pępka na sucho ? Czyli żeby wogole go nie moczyć tak ?
A ten olejek ze słodkich migdałów gdzie kupujecie ?
Tak, patyczkiem czyścisz czy gazikami, jak zamoczy się w czasie kąpieli to tez nie ma dramatu- po prostu dobrze go wysuszyć

Co do olejku chyba nie ma znaczenia skoro 100% ze słodkich migdałów, ale ja planuje kupić z Hagi baby

Ja czytałam plus na szkole rodzenia mówili ze pielęgnacja pępka tylko na sucho, octanisept włączyć tylko jak ropieje albo dzieje się coś niepokojącego (czerwienieje, śmierdzi ect), spirytus został kategorycznie wykluczony

Jak nie ma AZS to ja stawiam na olejek z migdałów słodkich

Proszek odpuszczam na rzecz płynu, proszek może się nie wypłukać z ubranek, zastanawiałam się nad lovella właśnie ale ostatecznie kupiłam Anthyllis baby

PS. Dajcie znać co Wy wybrałyście 😊
Ja mam lovele. A co do wypłukania proszku z ubranek to polecam dodatkowe płukanie puścić. Ogólnie spotkałam się że u koleżanki wszystkie ciuszki po porodzie musiała prac na nowo bo niestety pojawiła się alergia.

A wiesz jaki paracetamol wybrać? Syrop czopki?

I jaka witaminę D3?
U nas bardziej sprawdzały się czopki bo przy syropie od razu była cofka ...
A co do Wit D to o wiele lepiej jest podawać ja rano niż wieczorem bo mogą pojawić się bóle brzuszka i wiem że przy córci zmienialiśmy ze względu na olej w którym kropelki były rozpuszczone. ( Nie pamiętam jaka firma )

Przy 1 dziecku bardzo byłam nastawiona na tak. Po pewnym czasie zmieniłam zdanie odpuściłam ten temat.
Ale coś się dowiedziałaś że odpuściłam ? Czy po prostu tak zdecydowałaś?
Ja właśnie przy mojej pierwszej dwójce nie zdecydowałam się na to ale teraz myślę że może powinnam...dzwonili do nas z pakietem...że najpierw ok 250 zł pakiet do pobrania później 250 przez 10 miesięcy a później już 50 zł co miesiąc...

Ale coś się dowiedziałaś że odpuściłam ? Czy po prostu tak zdecydowałaś?
Ja właśnie przy mojej pierwszej dwójce nie zdecydowałam się na to ale teraz myślę że może powinnam...dzwonili do nas z pakietem...że najpierw ok 250 zł pakiet do pobrania później 250 przez 10 miesięcy a później już 50 zł co miesiąc...
Po prostu pytałam znajomych, rodziny o to czy mają jakieś informacje. Koleżanka która pracuje w szpitalu powiedziała że zdążały się przypadki że gdy zachodziła potrzeba skorzystania z kom. Macierzystych okazywało się że krew pępowinowa nie nadawała się do niczego. Błąd przy pobraniu, zanieczyszczony sprzęt, źle przechowywanie ... Wszystko może się zdarzyć. Gwarancji nikt nie daje ... I wiadomo jeśli kogoś stać na opłacanie (teraz i tak już jest taniej niż jak rodziłam ) to wydaje mi się że warto.

Po prostu pytałam znajomych, rodziny o to czy mają jakieś informacje. Koleżanka która pracuje w szpitalu powiedziała że zdążały się przypadki że gdy zachodziła potrzeba skorzystania z kom. Macierzystych okazywało się że krew pępowinowa nie nadawała się do niczego. Błąd przy pobraniu, zanieczyszczony sprzęt, źle przechowywanie ... Wszystko może się zdarzyć. Gwarancji nikt nie daje ... I wiadomo jeśli kogoś stać na opłacanie (teraz i tak już jest taniej niż jak rodziłam ) to wydaje mi się że warto.
Ja to samo powiedziałam dziś do męża...że boje się że ona może być źle pobrana...źle przechowywana...

reklama
Do góry