Najlepiej mieć syropek a w razie jakby dziecko nie chciało wypić to można wtedy dokupić czopki. Wcale może nie być potrzebny..obyA wiesz jaki paracetamol wybrać? Syrop czopki?
I jaka witaminę D3?
reklama
Tak, patyczkiem czyścisz czy gazikami, jak zamoczy się w czasie kąpieli to tez nie ma dramatu- po prostu dobrze go wysuszyćPielęgnacja pępka na sucho ? Czyli żeby wogole go nie moczyć tak ?
A ten olejek ze słodkich migdałów gdzie kupujecie ?
Co do olejku chyba nie ma znaczenia skoro 100% ze słodkich migdałów, ale ja planuje kupić z Hagi baby
Lake882
Fanka BB :)
Ja mam lovele. A co do wypłukania proszku z ubranek to polecam dodatkowe płukanie puścić. Ogólnie spotkałam się że u koleżanki wszystkie ciuszki po porodzie musiała prac na nowo bo niestety pojawiła się alergia.Ja czytałam plus na szkole rodzenia mówili ze pielęgnacja pępka tylko na sucho, octanisept włączyć tylko jak ropieje albo dzieje się coś niepokojącego (czerwienieje, śmierdzi ect), spirytus został kategorycznie wykluczony
Jak nie ma AZS to ja stawiam na olejek z migdałów słodkich
Proszek odpuszczam na rzecz płynu, proszek może się nie wypłukać z ubranek, zastanawiałam się nad lovella właśnie ale ostatecznie kupiłam Anthyllis baby
PS. Dajcie znać co Wy wybrałyście
Lake882
U nas bardziej sprawdzały się czopki bo przy syropie od razu była cofka ...A wiesz jaki paracetamol wybrać? Syrop czopki?
I jaka witaminę D3?
A co do Wit D to o wiele lepiej jest podawać ja rano niż wieczorem bo mogą pojawić się bóle brzuszka i wiem że przy córci zmienialiśmy ze względu na olej w którym kropelki były rozpuszczone. ( Nie pamiętam jaka firma )
Lake882
Przy 1 dziecku bardzo byłam nastawiona na tak. Po pewnym czasie zmieniłam zdanie odpuściłam ten temat.Dziewczyny a czy decydujecie się na bank komórek macierzystych?
Ale coś się dowiedziałaś że odpuściłam ? Czy po prostu tak zdecydowałaś?Przy 1 dziecku bardzo byłam nastawiona na tak. Po pewnym czasie zmieniłam zdanie odpuściłam ten temat.
Ja właśnie przy mojej pierwszej dwójce nie zdecydowałam się na to ale teraz myślę że może powinnam...dzwonili do nas z pakietem...że najpierw ok 250 zł pakiet do pobrania później 250 przez 10 miesięcy a później już 50 zł co miesiąc...
Lake882
Po prostu pytałam znajomych, rodziny o to czy mają jakieś informacje. Koleżanka która pracuje w szpitalu powiedziała że zdążały się przypadki że gdy zachodziła potrzeba skorzystania z kom. Macierzystych okazywało się że krew pępowinowa nie nadawała się do niczego. Błąd przy pobraniu, zanieczyszczony sprzęt, źle przechowywanie ... Wszystko może się zdarzyć. Gwarancji nikt nie daje ... I wiadomo jeśli kogoś stać na opłacanie (teraz i tak już jest taniej niż jak rodziłam ) to wydaje mi się że warto.Ale coś się dowiedziałaś że odpuściłam ? Czy po prostu tak zdecydowałaś?
Ja właśnie przy mojej pierwszej dwójce nie zdecydowałam się na to ale teraz myślę że może powinnam...dzwonili do nas z pakietem...że najpierw ok 250 zł pakiet do pobrania później 250 przez 10 miesięcy a później już 50 zł co miesiąc...
Ja to samo powiedziałam dziś do męża...że boje się że ona może być źle pobrana...źle przechowywana...Po prostu pytałam znajomych, rodziny o to czy mają jakieś informacje. Koleżanka która pracuje w szpitalu powiedziała że zdążały się przypadki że gdy zachodziła potrzeba skorzystania z kom. Macierzystych okazywało się że krew pępowinowa nie nadawała się do niczego. Błąd przy pobraniu, zanieczyszczony sprzęt, źle przechowywanie ... Wszystko może się zdarzyć. Gwarancji nikt nie daje ... I wiadomo jeśli kogoś stać na opłacanie (teraz i tak już jest taniej niż jak rodziłam ) to wydaje mi się że warto.
reklama