reklama
My mieliśmy imię dla synka Filip, a tu ma być dziewczynka ( w pon jadę do lekarza na wizytę bd 15+1tc moze on potwierdzi nam to), a dla panienki nie mamy. Mam starszą córkę Gabrysie, a teraz podoba mi się Patrycja , Paulina, Lena, ale tylko miwięc jest ciężko bo jeszcze młoda się udziela
Mythopoeia
Fanka BB :)
My kompletnie nie mamy. W ogóle żadnego pomysłu Nad imieniem dla pierwszego tak długo myśleliśmy, że chyba wszystkie mi zbrzydły w poniedziałek idę to może się ustawi dobrze i pokaże do tam ma, wtedy będę myśleć
Pettitbelle
Ja tak w poprzedniej ciąży miałam konflik o imię ze wybraliśmy tydzień przed dopiero i to w sumie tylko dlatego ze musieliśmy ale nie czuliśmy tego imienia wspólnie na 100%Jak na razie nie myślę o imieniu bo mamy konflikt z mężem jeśli o to chodzi a że płeć póki co jest nie znana to się wstrzymujemy. Jak powiemy dzieciaka to może one nam coś pomogą wybrać. Zobaczymy
Lake882
Jak nic nie wymyślimy to będę chciała dać na imię tak jak moja babcia albo dziadek mojego męża, wszystko zależy kto tam się chowa.Ja tak w poprzedniej ciąży miałam konflik o imię ze wybraliśmy tydzień przed dopiero i to w sumie tylko dlatego ze musieliśmy ale nie czuliśmy tego imienia wspólnie na 100%
Pettitbelle
Tez poszliśmy tym sposobem i pomimo, ze byłam sceptycznie nastawiona to uważam teraz ze to imię bardzo do synka pasujeJak nic nie wymyślimy to będę chciała dać na imię tak jak moja babcia albo dziadek mojego męża, wszystko zależy kto tam się chowa.
Lake882
Potrzeba czasu i spokoju bo nie masz na to wpływu. A co lekarz Ci jeszcze powiedział?Hej dziewczyny,
we wtorek miałam prenatalne i lekarz nieźle mnie nastraszył lokalizacja łożyska. Znajduje się blisko blizny po CC na przedniej ścianie. Czy jest tutaj jakaś duszyczka z podobnym problemem/ryzykiem wrośnięcia łożyska w Blizne? Moja iskierka nadziei,że się jeszcze podniesie.
King@
Ja jestem pod okiem dietetyka od 2020 i naprawdę postawiła mnie na nogi, nawet jak mamy czasem przerwę we współpracy to już mam nawyki takie, że sobie radę jeżeli chodzi o wartość odżywcza posiłków. Płatki owsiane mają sporo zelaza też, chleb żytni i generalnie sporo cytrusow, natki pietruszki bo wit C wspomaga wchłanianie zelazaCześć dziewczyny, trochę mnie nie było, wczoraj mieliśmy kolejna wizytę i Pani Doktor potwierdziła, ze teraz nie na 80% ale na 100% chłopak - jestem 17t bąbel ma 13cm i 175g, wszystko wyglada super. Oprócz mojej morfologii, a właściwie morfologia jest Ok ale ferrytyna tragedia 6.8 przy normie od 11. Będzie mi przepisywać Pani doktor jakieś żelazo, czekam na receptę, czy macie jakieś doświadczenia z niedoborem żelaza w ciąży? Co bralyscie i jak się czulyscie? Teraz już wiem skąd ten ból głowy i zmęczenie
reklama
King@
U nas krążył Bruno, albo Eliza. Generalnie lubimy twarde imiona i też mamy takie nazwisko więc grałoby, ale nie zamykamy tematu na tapecie pojawił się Norbert, Jeremiasz (choć tu mąż kręci nosem, ale przy Borysie tez kręcił, a teraz nie zamieniłby ), a dla dziewczynki Matylda, Rita i Kalina choć ona nie ma takiego twardego brzmienia. No powiem Wam, ze jak przy synu nie miałam dylematów tak teraz narastają