reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Jak się przyjmie to fajnie wspominać patrząc na ten kwiatek🙂mąż mi kupił na 1 rocznicę ślubu kwiatek w doniczce wiecie jako symbol że będzie rósł z naszymi rocznicami ,nie dotrzymał kwiatek kolejnej rocznicy 😂🥳
Ja urodziłam córkę to zasadzilam pestki z daktyla i teraz mają już po 4 lata i są dosyć duże liście już. Jak się urodził syn zasadzilam pestke cytryny i już jest na 30cm , gruba łodyga i dużo liści więc coś z tego będzie. Czekam na pierwsza cytrynke 🥰 Bo daktyli to raczej ciężko będzie się doczekać 🤣

Kurczę, ale dzis piszecie nie mogę Was nadrobić, a na urlopie jestem, co będzie jak do pracy wrócę 🤣 Ja mam 38 lat i w te ciążę zaszlam po pierwszej miesięczce po poronieniu. Ponoć po poronieniu szybciej się zachodzi. Lekarza mam z Luxmedu, akurat trafił się b. fajny i mam nadzieję, że poprowadzi mi ciążę do końca 🙂
Ja zaszłam w trzecim cyklu po martwym porodzie i lyzeczkowaniu. Obaj ginekolodzy kazali odczekać trzy cykle bo to już 13tydzien byl i wszystko rozrośniete. Więc szybko poszło 🥰

Obłędną pizze zrobiłam 😍 Ostatnio się zraziłam pizzeriami bo co zamawialismy to albo przypalone albo niedopieczone. A moja idealna 🥰 Teraz leżę i zdycham bo za dużo zjadłam 🤣

reklama
Ja mojego już pokazywałam, ale nie wszystkie może przeglądały stare wiadomości. Nasz jest naprawdę jak pies. Wita Cię w progu, potrafi pójść na spacer przy nodze i jak go wołam po powrocie do domu, to przybiega jak pies. Tu z kotem sąsiadów.

Załączniki

• IMG_1245.jpeg
    IMG_1245.jpeg
    110,2 KB · Wyświetleń: 47
Ja mojego już pokazywałam, ale nie wszystkie może przeglądały stare wiadomości. Nasz jest naprawdę jak pies. Wita Cię w progu, potrafi pójść na spacer przy nodze i jak go wołam po powrocie do domu, to przybiega jak pies. Tu z kotem sąsiadów.
Ja jestem bardzo nie zwierzęca tzn. obchodzi mnie ich los i nie mogę patrzeć, jak ludzie się nad zwierzętami znęcają, ale np psa tylko pogłaszczę, ale nie znoszę, jak na mnie wskakują itd. Tak samo nie wyobrażam sobie, że miałby mnie lizać. Fuuuj 😅 ale Twój kociak jest piękny!

Trzymam kciuki za wasze wizyty ;)
Trochę poczytałam waszych wypowiedzi, ale i tak nie nadrobię wszystkiego. Zazdro z tymi wiekami, ja to nie mogę w kuchni przebywać a co dopiero robić jedzenie :) niestety przez te młdłosci nie mam siły, mimo że wkurzam w siebie jedzenie bo przecież trzeba się odżywiać:)
Co do brzuszka to zawsze miałam taki wydęty, jak balonik, więc u Mnie na razie po staremu😂

Ja urodziłam córkę to zasadzilam pestki z daktyla i teraz mają już po 4 lata i są dosyć duże liście już. Jak się urodził syn zasadzilam pestke cytryny i już jest na 30cm , gruba łodyga i dużo liści więc coś z tego będzie. Czekam na pierwsza cytrynke 🥰 Bo daktyli to raczej ciężko będzie się doczekać 🤣

Ja zaszłam w trzecim cyklu po martwym porodzie i lyzeczkowaniu. Obaj ginekolodzy kazali odczekać trzy cykle bo to już 13tydzien byl i wszystko rozrośniete. Więc szybko poszło 🥰

Obłędną pizze zrobiłam 😍 Ostatnio się zraziłam pizzeriami bo co zamawialismy to albo przypalone albo niedopieczone. A moja idealna 🥰 Teraz leżę i zdycham bo za dużo zjadłam 🤣
Można prosić przepis na ciasto?;) przyda się na przyszłość;)

Ja jestem bardzo nie zwierzęca tzn. obchodzi mnie ich los i nie mogę patrzeć, jak ludzie się nad zwierzętami znęcają, ale np psa tylko pogłaszczę, ale nie znoszę, jak na mnie wskakują itd. Tak samo nie wyobrażam sobie, że miałby mnie lizać. Fuuuj 😅 ale Twój kociak jest piękny!
Ja to samo! Na koty patrzę jak intruzy bo mnóstwo dzikich mi goni po podwórku i dziwne to dla mnie że ktoś ma kota w domu i go tak kocha jak dziecko 🤣 Niestety moje dzieci coraz częściej wymuszają by im kupic jakieś zwierzątko. Kota ani psa absolutnie nie chce bo to jak kolejne dziecko z potrzebami, chomików się boję bo gryzą więc może skuszę się na żółwia (wydaje mi się mało wymagający, nie skrzeczy jak papuga i nie gryzie) 😉

reklama
Można prosić przepis na ciasto?;) przyda się na przyszłość;)
250g mąki, 150ml ciepłej wody, opakowanie 7g suchych drożdży - wszystko zagniesc (ja w thermomixie robię) i odstawić do natluszczonej miski na 20 min żeby wyrosło. Później formuje okrągła lub prostokątna pizze i daje do zapieczenia w 220°C na kilka minut aż się zrumieni. Później układam ulubione składniki i zapiekam jeszcze z 10 minut z nimi aż się ser roztopi. Jak ktoś ma thermomix to na cookido przepis nazywa się Pizza Neapolitana 🥰

Do góry