reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
No wlasnie kazdego jakiego znam to super gosc :) no i u nas w rodzinie sie nie powtorzy to tez plus. Ale najbardziej podobaja mi sie zdrobnienia :)

A propo imion miedzynarodowych, pracujac w korpo i poznajac ludzi z calego swiata to imiona sa tak rozne, ze wiekszosci nie jestem w stanie wymowic! I najczesciej zadawanym pytaniem przez obcokrajowcow jest: jakie znaczenie ma twoje imie i skad sie wywodzi :)

Mam nadzieje ze dalam wam taka ciekawostke
Milego popoludnia :)
Bardziej chciałabym uniknąć "trudnych" imion. Sama jako Katarzyna wiem jak ciężko jest za każdym razem tłumaczyć swoje imię i popracować jak na siłę próbują je wymówić.

Jest dużo ładnych międzynarodowych imion ale jednocześnie klasycznych - Adam, Hania, Nina, etc :)

Bardziej chciałabym uniknąć "trudnych" imion. Sama jako Katarzyna wiem jak ciężko jest za każdym razem tłumaczyć swoje imię i popracować jak na siłę próbują je wymówić.

Jest dużo ładnych międzynarodowych imion ale jednocześnie klasycznych - Adam, Hania, Nina, etc :)
Też właśnie dlatego myślimy o Hannie albo Adamie bo łatwiej wymówić gdyby się wyprowadziła niż właśnie Agnieszka czy Mateusz czy choćby prześliczna Michalina :)
Z moim Karolina nie ma problemu ale nazwisko już mam tak „polscie” z sz cz że jest problem w pracy 🙈 a wyjeżdżając to musiałabym chyba je zmienić

Ja po wizycie. Bobas machał rękami i podskakiwał :D crl 3,5 cm, fhr 163 🥰

@Jeenny krwiak się wchłonął - ostatnio miał 40 x 7 mm (to było 11 dni temu). Dzisiaj nie ma po nim praktycznie śladu. Tylko moja pani dr mówi, że to cystoceloma a nie krwiak.

Ogólnie jest super :) usg genetyczne dokładnie za 2 tygodnie.
super wiadomość! Ja mam wizytę za tydzień więc mam nadzieję, że po moim już też nie będzie śladu.

Przypomnij który tc?:)

reklama
Do góry