reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Oby było wszystko ok. Musisz pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniem balkonu, bo teraz stres jest ci najmniej potrzebny.
Podobno kot zawsze spada na cztery łapy. Mojej sąsiadki kot kiedyś skoczył z 4 piętra i nic mu nie było.
musze poprosić partnera zeby uszczelnił to jedno miejsce. No on tez caly tam w stresie siedzi i pyta jak się czuje kot takze myślę że się szybko tym zajmie.

reklama
A ja z kolei czytałam że mięta jest ok, miałam wątpliwości co do melisy. Położna powiedział, że jedna filiżanka dziennie na pewno nie zaszkodzi.
Wiem, chciałam jeszcze odpisać odnośnie kota - moja kiedyś spędziła noc na dworze i jeszcze zaczęło padać (dzieci wieczorem ja wypuściły, nie zauważyłam kiedy i nie zauważyłam, że jej nie ma). Wróciła zmarznieta, zmoczona, bylam pewna, że teraz w ogóle przestanie wychodzić. Jeden dzień faktycznie większość dnia przespała w domu, ale na następny od rana drapała w drzwi, żeby ją wypuścić.... Chociaż może Twój kotek jest bardziej reformowalny...😉

pamiętaj, wszystko w granicach przyzwoitosci. Co do coli to dzięki! Tak myślałam że pewnie o skład chodzi, bo sama kofeina owszem, nie jest wskazana, ale z drugiej str są jakieś normy, a nie zakładam że któraś z nas wypija po 2 litry dziennie. Ja np na codzień staram się unikać napoi z kofeina (uwaga- w czekoladzie tez jej trochę jest 😜)ale jak czasem czuje ze MUSZĘ się napić kawy to po prostu robię sobie słabiutka i wypijam bez wyrzutów sumienia (choc stary mnie goni bo się naczytal o tym jaki kofeina ma wpływ na dziecko) 🙃 ostatnio jak nic nie byłam w stanie zjeść to zamówiłam pizze i jadłam ja w sumie przez cały dzień. Ale wiadomo, to traktuje jak "cheat day"- taki czasem też jest potrzebny. Mam nadzieję że otoczenie nie będzie Cie juz więcej stresować. Fakt wyczytałam że mięty należy unikać, ale jak jedna filiżankę wypiłaś (badz zjadłaś jej troszke) to myślę że wszystko będzie ok ❤️
a ja właśnie czytałam, ze miętę można pic 🤔nawet u mamyginekolog, muszę się dopytać lekarza

reklama
Do góry