40stkowaMama
Zaangażowana w BB
8tcA w którym tygodniu jesteś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
8tcA w którym tygodniu jesteś?
Ja jednak podjęłam decyzje ze jeśli po usg prenatalnym wyjdzie coś nie tak to zrobię nifty a jeśli z usg będzie wszystko ok to nie będę szukać złych wiadomości. Poczytałam trochę o wskazaniach i w sumie na tej podstawie stwierdziłam ze nie jest w grupie ryzyka wad genetycznych a jeśli dziecko będzie chore to i tak niczego nie zmienie, no jedynie poza opieka porodowa ale w szpitalu w którym będę rodzic ratują nawet skrajne wczesniaki wiec w sytuacji choroby pomoc będzie na miejscu. Przeznaczenia i tak nie zmienie a chciałabym tę ciążę przeżyć w spokoju a nie stresie i nerwachWidzę, że jednak wiele mamusiek wybiera usg+pappa a nawet i badania rozszerzone. To mnie bardzo uspokaja, bo miałam myśli galopujące.
I ogólnie mam poczucie, że nic nie wiem i wszystko jest nowością.
Przy obu ciążach miałam prenatalne i test pappa. Więc tym razem też zrobię. Ważne jest to żeby pamiętać że to statystyka.Widzę, że jednak wiele mamusiek wybiera usg+pappa a nawet i badania rozszerzone. To mnie bardzo uspokaja, bo miałam myśli galopujące.
I ogólnie mam poczucie, że nic nie wiem i wszystko jest nowością.
A o co chodzi z tą dwurożną macicą ?Hej, dziewczyny, na wczorajszym USG moja gin rzuciła od niechcenia że mam dwurożna macicę i skomentowała " ten typ tak ma, to nic". Nie przejął się tym, ale wczoraj wieczorem oczywiście zaczęłam czytać... Jestem przerażona... Czy któraś z was też to ma? Czy jestem sama
To jest anatomiczna wada macicy. Może być duży problem z donoszeniem ciąży...A o co chodzi z tą dwurożną macicą ?