reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Tylko palpalcyjnie, na usg nie. Nie wiem co o tym myśleć, muszę poczytać jakie są teraz standardy choć na grupie naturalnie po CC przewinęło mi się, że odchodzą od mierzenia blizny bo nie grubość ma znaczenie, a elastyczność.
Jedynie w styczniu jak robiłam coroczne usg jamy brzusznej to radiolog dokładnie po niej pojeździł, ale napisał tylko, że bez unytkow i cech endometriozy
no właśnie mi ginekolog sprawdzał w ciąży poronionej przez usg i mówił że mam mały ubytek ale to nie jest problemem dla ciąży jedynie trzeba obserwować . Teraz chodzę do innej pani doktor z luxmedu i muszę się w piątek zapytać jakie ona ma na ten temat zdanie . Pamiętam że jak byłam u takiego młodego ginekologa I mówiłam że się z mężem staramy a to było 1,5 roku po CC to mi mówił że to za wcześnie i próbował mnie przekonać że mam się wstrzymać ale sama zapewne wiesz ze co lekarz to inne podejście 🙂

reklama
Ja mam pakiet w Lux Medzie, ale tam lekarze nie spełniają choćby części moich oczekiwań więc chodzę i do Lux żeby mieć badania za darmo i prywatnie.
ja na szczęście znalazłam swojego lekarza w Lux ale wydaje mi się że to też zależy od miasta i szczęścia bo jak by mi się nie udało z moją Panią doktor to wtedy bym musiała jeździć 50 km do ginekologa który prowadził ciążę z synem. Nie próbowałaś może zobaczyć jak to wygląda jeśli chodzi o placówki współpracujące z Lux ?

no właśnie mi ginekolog sprawdzał w ciąży poronionej przez usg i mówił że mam mały ubytek ale to nie jest problemem dla ciąży jedynie trzeba obserwować . Teraz chodzę do innej pani doktor z luxmedu i muszę się w piątek zapytać jakie ona ma na ten temat zdanie . Pamiętam że jak byłam u takiego młodego ginekologa I mówiłam że się z mężem staramy a to było 1,5 roku po CC to mi mówił że to za wcześnie i próbował mnie przekonać że mam się wstrzymać ale sama zapewne wiesz ze co lekarz to inne podejście 🙂
Raczej podejście, że conajmniej 2 lata odstępu jest przestarzałe, CC jest zawsze ryzykowna i można mieć komplikacje w kolejnej ciąży nawet po kilku latach, nie ma reguly. Mój gin mówił, że ok roku poczekać, my poszaleliśmy z myślą, że do roku 2 miesiące i przecież nie uda się odrazu 😎
Generalnie żeby rodzic Naturalnie po CC w oficjalnych wytycznych wymagają 18 miesięcy, ja akurat się łapę idealnie :D

A co do ubytku to też na grupie cięcie cesarskie widziałam kilka wypowiedzi, że lekarze dziewczyn mówili, że to nie przeszkadza i z tym normalnie można w ciążę zajść :)

reklama
Do góry