reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Hej :)
Obecnie biorę prenatal Uno, ale chyba bym zmieniła na femibion 1, bo tam jest zelazo którego w prenatal nie ma, a ja mam problemy z żelazem.
Myślicie ze moge sobie tak poprostu zmienić?
Sama sobie wybrałam prenatal Uno, bo lekarz mówił ze to obojętne:p
Bez problemu możesz brać to co Ci służy najlepiej :)

reklama
O to będziemy w podobnym czasie rodzić :D
Mam nadzieje ze pierwszy raz urodzę w terminie bo tak zawsze przenoszę 😂
nie przejmuj się, my już też mamy zakaz 🙈 ale jak to rozmawiałam z koleżanką są również inne robótki ręczne i nie tylko 🤣 mój mąż to teraz nawet powiedział, że bąbelek jest najważniejszy i spoko. Teraz to nawet by się bał.

Ale jak to mój lekarz się śmiał „Ty masz zakaz, on nie” 😂😂
Ja mam w tej kwestii mega spokoj 😂😂 po ostatnim plamieniu mezus się boi a ja kompletnie nie mam ochoty 😂
Ja dzisiaj tez mam zadziwiająco dobry poranek :)
Ale staram się nie stresować. Po prostu każdy dzień jest trochę inny 🤔
Dokładnie. 2 dni temu dla mnie to była porażka, a wczoraj i dzisiaj jest w miarę dobrze. Rano jak wstanę jakoś mi niedobrze ale jak rozchodze to może być ☺️

Hej dziewczyny, ja dzisiaj mam gorszy dzień. Chyba mam alergie, oczy mi łzawią. Jestem też strasznie zmęczona i bolą mnie plecy ehh. Rano byłam na pobraniu krwi, kobieta chyba z 5 fiolek przygotowała, aż mi się słabo zrobiło. Próbuje pracować z domu ale marnie mi to idzie :p W ogóle czy któraś miała może problem z tsh ale tylko w ciąży? Ja w pierwszej miałam niedoczynność, poza ciążą w normie i się zastanawiam czy to znaczy, że w tej też będę miała, czy to różnie bywa?
Tak ja normalnie miałam TSH 2.5 bez ciąży.
Ale nie oznaczałam ft3 ft4 nigdy.
Teraz ft4 wyszło mi w dolnej granicy normy.

Taki mam plan, bo chciałabym rodzic w szpitalu, ale mamy dwa duże szpitale. W jednym bym wolała a w drugim mam lepsze kontakty, a lekarze bardziej odpowiadają mi w tym pierwszym… ciężko jest mi pytać o polecenie lekarza, bo na razie nikomu ze znajomych nie mówiłam 🙊 ale serio, juz drugi tydzień szukam lekarzy 🤦🏼‍♀️ Szukałam tez tak, żeby chodzić do tego samego prywatnie i na NFZ, najlepiej żeby był kierownikiem oddziału, ale to już wogóle jest jak porzadna formuła w excelu 🤣
Trochę zagmatwane, ciężka decyzja 😂

Cześć dziewczyny :) Dziś z nudów w pracy udało mi się przebrnąć przez większość wątku :)

Dziś rozpoczynam 6 tydzień, mam 25 lat i jest to moja 1 i niespodziewana ciąża (nie wpadka, ale też jakoś się nie staraliśmy. To był tylko jeden "strzał" i jak widać trafiony 😅) . Termin porodu wskazany na 25 marca :)

Tydzień temu 22 marca (początek 5 tygodnia) byłam u lekarza, ponieważ tylko wtedy miał termin. Na USG widoczny był tylko pęcherzyk, ale również obok krwiak :( dostałam luteinę pod język 2x2.
Kolejne USG mam 9 sierpnia. Myślałam o tym żeby zrobić betę i sprawdzić przyrost, ale po waszych postach sama nie wiem czy jest to dobry pomysł :(

No to świetnie, odnośnie pracy jak i wymiotów. Te nasze dzieciaki, jak wszystko pojdzie dobrze, będą nam sie odwdzięczać pół życia za te nasze cierpienia 😜
Ja wczoraj o północy przypomnialam sobie ze mam śledzie w lodówce no i pospane. Musiałam wstac i opierdzielić troszeczke 😁
Ja też uwielbiam teraz bardzo śledzie 🤣🤣🤣🤣

reklama
Kurde dziewczyny pomocy, wyszło mi pH moczu 7 ... trochę się boję, bo byłam na wakacjach .. basen, morze itp. Starałam się nie wchodzić ale z małym dzieckiem trochę musiałam. Czy myślicie że powinnam lecieć z tym szybko do lekarza czy poczekać na wizytę za 2 tygodnie? :(

Do góry