U nas że spaniem to od początku był problem - mała przesypia noce (śpi tak od 20 do 2 rano, potem do 5 i do 7), ale w dzień w zasadzie jedyna drzemka to spacer 2h (i to jeśli wózek jest w ruchu). Staram się teraz ją usypiać w ciągu dnia, ale zazwyczaj wybudza się po kilku minutach...Dziewczyny, nawet nie mam kiedy posax6bo tyle się dzieje.
U nas trądzik niemowlęcy, który miał na twarzy właśnie zniknął na dobre :-)) W końcu widać tę śliczną buziuchnę bez krosteczek. Ogólnie młody ok, choć też skończyły się dni z dlugimi drzemkami. Jedna dziennie około 2h a tak to po pół h i tyle... Tyle żebym sniadanie zjadła i toaletę ogarnęła Z drzemek go wybudzają bolesne bączki mam wrażenie.... Takze co usnie to zaraz się obudzi i znów zmeczony biedaczek. W czwartek chyba miał napad kolki bo był przerywany placz/krzyk od 19 do 00:30. Coś dla strasznego. Ogólnie tego dnia nie zrobił w ogóle kupki, mimo lezenia na brzuszku i ćwiczeń.
Mykam spać bo jestem sama z chłopcami teraz
reklama
U mnie jest podobnie. Mała je mało a często. W dzień kiedy wydaje mi się, ze zjadła więcej za godzinę krzyczy bo głodna. W nocy to tez budzi się jakoś co dwie godziny. Ostatniej nocy nie mogła długo zasnąć i odsypia przez dzień. Możesz napisać jak u was było z tym trądzikiem tzn. gdzie mial najwiecej, czy go swędziało i jak sobie z tym poradziliście? My nadal walczymy, jest już lepiej, ale nie znikło całkiem. Z góry dziekujeDziewczyny, jak często Wasze dzieci jedzą w dzień i w nocy? Chodzi mi głównie o kp.
Ja mam wrażenie że karmię w dzień co godzinę W nocy co dwie około. Jak u Was?
Ann_
Fanka BB :)
Ja to z tym kp nie do końca ogatniam. Chce to je i jakos tak nie analizowałam tego. Jak spi w dzień to i 3-4h ma przerwy w jedzeniu (raz dziennie tak spi dłużej, czasami kolo poludnia, ale czesciej poznym popoludniem zapda w taka drzemke). Ale zazwyczaj to tak co 1,5h je. W nocy hmm różnie liczac od mojego pojscia spać to budzi sie czasami co godzine, a czasami spi nawet 4h wiec to samo co za dnia. Jak sie trafi tak spi chyba to za syzbko na jakas regulacje dzień-noc, bynajmniej u nas.
Jestem 6 dzień bez nabiału krowiego i tak myślę, myślę i sama nie wiem czy jest lepiej, czy inaczej. Wydaje mi sie, ze po tych 2 tygodniach bede musiała znowu cos zjesc i zribic test bo sama nie umiem ocebic efektu
Jestem 6 dzień bez nabiału krowiego i tak myślę, myślę i sama nie wiem czy jest lepiej, czy inaczej. Wydaje mi sie, ze po tych 2 tygodniach bede musiała znowu cos zjesc i zribic test bo sama nie umiem ocebic efektu
Kokosek86
Zaangażowana w BB
@Dodik2022
U nas trądzik pojawił się okolo 1 t.zycia. Nie siedział bo młody nie próbował się drapać.. Pokazywałam trądzik dwóm lekarzom przy okazji kontroli w ośrodku zdrowia i oboje poeiedzieli, że to trądzik niemowlęcy. Niczym nie smarowałam. Samo zeszło po miesiącu. Mój starszy syn miał taki sam problem jak się urodził.
Franek miał sporo na twarzy i na klatce piersiowej, nawet na rączkach i uszach.
Wyglądał jak taka kaszka podskórna ale byly też wypryski.
U nas trądzik pojawił się okolo 1 t.zycia. Nie siedział bo młody nie próbował się drapać.. Pokazywałam trądzik dwóm lekarzom przy okazji kontroli w ośrodku zdrowia i oboje poeiedzieli, że to trądzik niemowlęcy. Niczym nie smarowałam. Samo zeszło po miesiącu. Mój starszy syn miał taki sam problem jak się urodził.
Franek miał sporo na twarzy i na klatce piersiowej, nawet na rączkach i uszach.
Wyglądał jak taka kaszka podskórna ale byly też wypryski.
Załączniki
Ja w ciągu dnia karmię tak mniej więcej co 2h, a w nocy najpierw koło 19, potem koło 2 nad ranem i 5. Ale wiadomo, bywają różne dni i jak ostatnio zrobiło się u nas ciepło, to Marysia chciała pić dużo częściejDziewczyny, jak często Wasze dzieci jedzą w dzień i w nocy? Chodzi mi głównie o kp.
Z tym nabiałem jest tak ze dopiero po dwóch tygodniach twój organizm oczyszcza się kompletnie z tych protein białka krowiego. Niestety trochę to trwa.Ja to z tym kp nie do końca ogatniam. Chce to je i jakos tak nie analizowałam tego. Jak spi w dzień to i 3-4h ma przerwy w jedzeniu (raz dziennie tak spi dłużej, czasami kolo poludnia, ale czesciej poznym popoludniem zapda w taka drzemke). Ale zazwyczaj to tak co 1,5h je. W nocy hmm różnie liczac od mojego pojscia spać to budzi sie czasami co godzine, a czasami spi nawet 4h wiec to samo co za dnia. Jak sie trafi tak spi chyba to za syzbko na jakas regulacje dzień-noc, bynajmniej u nas.
W ciągu dnia różnie - od godziny do 4 zależnie co robimy. Jak gdzieś jedziemy np zakupy lub idziemy na spacer to potrafi nie krzyczeć o jedzenie 4, raz nawet 5 godzin przerwy było. W nocy średnio je co dwie godzinyDziewczyny, jak często Wasze dzieci jedzą w dzień i w nocy? Chodzi mi głównie o kp.
Ja od 28 kwietnia nie pije mleka i nie jem przetworów mlecznych, buzia małego się wyczyściła, lepiej radzi sobie też z gazami. W niedzielę zjadłam galaretkę że śmietaną i lody - w efekcie po kilku godzinach buzia wysypana i cała czerwona plus kolka wieczorem do dokarmiania kupiłam już mleko HA ale póki co nie miałam okazji spróbować bo pierś wystarczaJa to z tym kp nie do końca ogatniam. Chce to je i jakos tak nie analizowałam tego. Jak spi w dzień to i 3-4h ma przerwy w jedzeniu (raz dziennie tak spi dłużej, czasami kolo poludnia, ale czesciej poznym popoludniem zapda w taka drzemke). Ale zazwyczaj to tak co 1,5h je. W nocy hmm różnie liczac od mojego pojscia spać to budzi sie czasami co godzine, a czasami spi nawet 4h wiec to samo co za dnia. Jak sie trafi tak spi chyba to za syzbko na jakas regulacje dzień-noc, bynajmniej u nas.
Ann_
Fanka BB :)
ale czytalam, ze ze strony ukladu trawiennego juz po 3 dniach widac poprawę.Z tym nabiałem jest tak ze dopiero po dwóch tygodniach twój organizm oczyszcza się kompletnie z tych protein białka krowiego. Niestety trochę to trwa.
a pokazesz te krostki jak wyglądają na buzi? Czy nie masz zdjecia? U mojego ta buzia wyglada jak trądzik tak mysle, ale jakos dlugo sie utrzymuje. Ciekawe czy mozna jakis test zrobić by sprawdzic czy jest alergia na bmkW ciągu dnia różnie - od godziny do 4 zależnie co robimy. Jak gdzieś jedziemy np zakupy lub idziemy na spacer to potrafi nie krzyczeć o jedzenie 4, raz nawet 5 godzin przerwy było. W nocy średnio je co dwie godziny
Ja od 28 kwietnia nie pije mleka i nie jem przetworów mlecznych, buzia małego się wyczyściła, lepiej radzi sobie też z gazami. W niedzielę zjadłam galaretkę że śmietaną i lody - w efekcie po kilku godzinach buzia wysypana i cała czerwona plus kolka wieczorem do dokarmiania kupiłam już mleko HA ale póki co nie miałam okazji spróbować bo pierś wystarcza
reklama
Nie zrobiłam zdjęcia a aktualnie buzia jest względnie czysta. Smaruje kremem linocholesterol z apteki i bardzo pomaga. Do tego dieta bez bmk. Z tego co wiem można zrobić przeciwciała z krwi, chce się dowiedzieć czy robi się to z piętki czy z żyły bo jeśli z piętki to myślę żeby zrobić to badanie.ale czytalam, ze ze strony ukladu trawiennego juz po 3 dniach widac poprawę.
a pokazesz te krostki jak wyglądają na buzi? Czy nie masz zdjecia? U mojego ta buzia wyglada jak trądzik tak mysle, ale jakos dlugo sie utrzymuje. Ciekawe czy mozna jakis test zrobić by sprawdzic czy jest alergia na bmk
U nas chyba trzeci w kolejności skok rozwojowy, do głowy idzie dostać. Mały zrobił się bardzo płaczliwy, praktycznie nie schodzi z rąk. Je bardzo mało przez co często na mnie wisi ale zaczął puszczać wczoraj bańki ze śliny a do tego nauczył się piszczeć więc by pasowało na skok w 10-12 tygodniu