reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hej, dziewczyny ja ledwo żyje 😥 urodziłam po 12 h traumatycznego porodu, zakończonego pęknięciem szyjki, nacięciem wszystkiego co możliwe i ugniataniem brzucha przy partych, które nie szły mi za dobrze powitałam moją Marcelinke - 23.02.2022, godzina 11:25, 3190 gram, 55 cm. Ogólnie 10 punktów, mały krwiak się zrobił na główce, ale już schodzi. Wycieńczona matka ma kłopotu z wstaniem z łóżka, żeby się wysikac. Straszą cewnikiem 😥 odczuwam to trochę jako porażkę, że nie umiałam przeć, że teraz nie mam jak się nią zająć 😭

Ps. Nie dostałam znieczulenia, bo albo było za wcześnie, a potem za późno 😥

Kochana, wspaniała robota! Zrobiłaś co mogłaś i urodziłaś zdrowe dzieciątko 💖
Gratulcje!!!!!

reklama
Poród za porodem tutaj 🤩 Gratuluję wszystkim mamuniom ❤️
Ja wczoraj byłam pół dnia w szpitalu. Zabieg obrotu zewnętrznego był wyznaczony na 9:00, oczywiście wcześniej było ktg pół godziny, usg, pobór krwii i innne. I jak już wszystko sprawdzili to się okazało, że lekarz pilnie zajęty i czekaliśmy 3 godziny... Później drugie, ktg i zabieg, który trwał 3-5 minut. Wykonywały go 2 lekarki. Bolało mnie barrrdzooo, prawie jak poród 😭 Wytrzymałam. Udało się ☺️ Teraz młodzieniaszek już jest skierowany główką w dół. Oby się nie odkręcił 🙏
Jestem teraz w 38 tc. Planuję kupić ananasy, jedzonko indyjskie i powoli wszystko rozkręcać. Boję się że młody wróci do swojej ulubionej pozycji.... O losie

Poród za porodem tutaj 🤩 Gratuluję wszystkim mamuniom ❤️
Ja wczoraj byłam pół dnia w szpitalu. Zabieg obrotu zewnętrznego był wyznaczony na 9:00, oczywiście wcześniej było ktg pół godziny, usg, pobór krwii i innne. I jak już wszystko sprawdzili to się okazało, że lekarz pilnie zajęty i czekaliśmy 3 godziny... Później drugie, ktg i zabieg, który trwał 3-5 minut. Wykonywały go 2 lekarki. Bolało mnie barrrdzooo, prawie jak poród 😭 Wytrzymałam. Udało się ☺️ Teraz młodzieniaszek już jest skierowany główką w dół. Oby się nie odkręcił 🙏
Jestem teraz w 38 tc. Planuję kupić ananasy, jedzonko indyjskie i powoli wszystko rozkręcać. Boję się że młody wróci do swojej ulubionej pozycji.... O losie
o to świetnie, ze sie udalo. Trzymam kciuki by bie wrocil. Dzielna bylas, ze sie zdecydowalas na ten bol. Teraz tylko urodzic 😁 polecam sex na ostatnia chwile. U nas dw razy zadziałało w pierwszej i obecnej ciąży. Sex po dluzszej przerwie.

Aha. Czyli to standard 😅 W sumie to wszyscy mi od początku gadali o tych sterydach, że nie zastanawiałam się czy na pewno je wziąć. Mam nadzieję że bobasom pomogą i chociaż tyle dobrego będzie
Nic się nie martw napewno nie zaszkodzą 🥰 a mogą zabezpieczyć więc lepiej wziąć 😍

Gratuluje wszystkim mamusią, które już urodziły ❤️
U mnie dziś 37tc, a od 3 dni przyplątało się do mnie jakieś choróbsko. Na szczęście nie jest to COVID, ale kaszel z tym wielkim brzuchem jest wyzwaniem.
Dziś też miałam mieć wizytę u ginekologa, miał być pobrany wymaz na GBS i czekam na informacje, czy przełożyć wizytę czy jednak mnie przyjmie skoro to nie COVID…
Tak więc poziom stresu od paru dni jest spory, nadchodzący poród i teraz jeszcze to 🥺
Wolałabym mieć to już pobrane, żeby być spokojniejszą, tym bardziej, że każda infekcja może przyspieszyć poród 🥺

Ja zostaję na weekend w szpitalu. Jak dobrze pójdzie to we wtorek cc. Więc już się załapiemy na marzec 😊 Już się po kolei będziemy wszystkie rozpakowywać 😁

U mnie niestety wszystko muszę zabrać. Wizytę mam 8.03. Dziś też zaczynam 36 tydzień i też odstawiam luteine. Zastanawiam się jak to będzie czy to odstawienie wpłynie tak że poród będzie szybciej czy dotrwam do terminu. A Ty kiedy masz wizytę?
Ja mam wizyte w poniedziałek 28.02. Lekarka ma mi pobrać GBS i dać skierowanie do szpitala jak juz będą wyniki. Zdejmie mi szew i się zobaczy bo to ok 37tc będzie ale wcale mi to nie przeszkadza ;)

Moja siostra miała w ten sposób wywoływany poród, trochę się rozkręcało, ale urodziła SN bez traumatycznych przeżyć, dopiero na sam koniec podali jeszcze dodatkowo oxy. Będzie dobrze:)
Ale w jednym dniu się to zakończyło? Ja miałam podany żel o 8 rano ale do teraz cisza... Nic nie zadziałał.

reklama
o to świetnie, ze sie udalo. Trzymam kciuki by bie wrocil. Dzielna bylas, ze sie zdecydowalas na ten bol. Teraz tylko urodzic 😁 polecam sex na ostatnia chwile. U nas dw razy zadziałało w pierwszej i obecnej ciąży. Sex po dluzszej przerwie.

Dzięki 😊
Oj tak tego na pewno spróbujemy ☺️ U nas nie było bardzo długo więc kilka razy może wystarczyć 😆

Do góry