reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Hejo! Ja coś czuję, że końcówka ciąży będzie ciężka 🙆‍♀️ dwa dni temu obudziłam się z bólem nad prawym posladkiem i od tamtej pory nie odpuszcza, jak usiądę i próbuje wstać to jest dramat, czasem nawet nie mogę stanąć na tą nogę, czasem jak pochodzę to przechodzi, a jak się położę to od nowa. Dramat, generalnie ból taki jakby mi ktoś nóż tam wbijał 🤦‍♀️ nie promieniuje na nogę więc nie wiem czy to ta rwa czy po prostu. Odliczam do wizyty we wtorek - ciekawa jestem co tam u mojego maleństwa 🤩🤩🤩 sił mi dodaje fakt, że dziś 35+0 - jestem coraz bardziej spokojna, coraz bliżej bezpiecznego czasu 🙆‍♀️ zaczęłam dziś robić te wszystkie badania do szpitala, hbs, hcv i tak dalej. Tyle krwi dziś poszło, że hohoho 😂😂
Też przeżyłam przeziębienie - syrop z cebuli dalej popijam 💪
Pozdrawiam wszystkie mamuśki - trzymajcie się zdrowo i cieplutko ❤️

reklama
Hejo! Ja coś czuję, że końcówka ciąży będzie ciężka 🙆‍♀️ dwa dni temu obudziłam się z bólem nad prawym posladkiem i od tamtej pory nie odpuszcza, jak usiądę i próbuje wstać to jest dramat, czasem nawet nie mogę stanąć na tą nogę, czasem jak pochodzę to przechodzi, a jak się położę to od nowa. Dramat, generalnie ból taki jakby mi ktoś nóż tam wbijał 🤦‍♀️ nie promieniuje na nogę więc nie wiem czy to ta rwa czy po prostu. Odliczam do wizyty we wtorek - ciekawa jestem co tam u mojego maleństwa 🤩🤩🤩 sił mi dodaje fakt, że dziś 35+0 - jestem coraz bardziej spokojna, coraz bliżej bezpiecznego czasu 🙆‍♀️ zaczęłam dziś robić te wszystkie badania do szpitala, hbs, hcv i tak dalej. Tyle krwi dziś poszło, że hohoho 😂😂
Też przeżyłam przeziębienie - syrop z cebuli dalej popijam 💪
Pozdrawiam wszystkie mamuśki - trzymajcie się zdrowo i cieplutko ❤️
To u mnie 34+1 ale już czuję, że z dnia na dzień chyba mała nabiera masy. Jak niedawno jeszcze kopała po bokach dość ruchliwie tak teraz już ruchy zaczynają się takie jakby mi się przetaczało małe słoniątko w brzuchu. Skóra przy pępku mało nie pęknie 🙈 u mnie z lekarzem teraz przestój bo ferie zimowe i pobrali urlopy...i przełożyli mi z 3 na 10 więc trzeba czekać ale też już 8 idę na te obszerniejsze badania krwi i wymaz na paciorkowca.

To u mnie 34+1 ale już czuję, że z dnia na dzień chyba mała nabiera masy. Jak niedawno jeszcze kopała po bokach dość ruchliwie tak teraz już ruchy zaczynają się takie jakby mi się przetaczało małe słoniątko w brzuchu. Skóra przy pępku mało nie pęknie 🙈 u mnie z lekarzem teraz przestój bo ferie zimowe i pobrali urlopy...i przełożyli mi z 3 na 10 więc trzeba czekać ale też już 8 idę na te obszerniejsze badania krwi i wymaz na paciorkowca.
U mnie 35tc, w pon idę na wizyte, mam nadzieje ze ostatnią i ze już mój lekarz nic nie wymyśli i nie zmieni daty rozwiązania ☺️🙏

U mnie dziś 34+4 ☺️ od wczoraj boli mnie miednica w kroku, jakbym dostała w krocze butem z metalowym noskiem 😅 dodatkowo w dniu dzisiejszym nie posiadam w ogóle kostek 😎 moje stopy wyglądają jak jedna ulana masa 🤦 Końcówka robi się coraz ciekawsza 🙈
Wymaz gbs pobrany, wynik poznam na kontroli. Za tydzień przed wizyta też mam w planach zrobić ten wielki zestaw badań krwi🙈
Pochwalę sie - wczoraj pojawiło się u mnie złożone łóżeczko 😁 aktualnie przykryte kocem i nie ubrane, ale konstrukcja już jest 😎

U mnie dziś 34+4 ☺️ od wczoraj boli mnie miednica w kroku, jakbym dostała w krocze butem z metalowym noskiem 😅 dodatkowo w dniu dzisiejszym nie posiadam w ogóle kostek 😎 moje stopy wyglądają jak jedna ulana masa 🤦 Końcówka robi się coraz ciekawsza 🙈
Wymaz gbs pobrany, wynik poznam na kontroli. Za tydzień przed wizyta też mam w planach zrobić ten wielki zestaw badań krwi🙈
Pochwalę sie - wczoraj pojawiło się u mnie złożone łóżeczko 😁 aktualnie przykryte kocem i nie ubrane, ale konstrukcja już jest 😎
Nasze zniesione ze strychu po córce, okazało się, że śruby gdzieś tak schowaliśmy, że nie wiemy gdzie 😅 mąż musiał dokupować jakieś na dziale meblowym :D ale stoi :D jak na razie córka kładzie w nim do snu miśki 🤣 także dobrze, że jest wcześniej, córka zdąży się nacieszyć zanim zajmie je noworodek

A jak u was dziewczyny z sexem? Ostatnio słuchałam jakiś live z położną i niby najlepszy masaż krocza to ucisk penisa na ścianki pochwy i należy ćwiczyć i może nie trzeba będzie nacinać :D ale u mnie libido na poziomie podłogi a i odczucia dziwne jak się wszystko opina na dziecku 🙈

A jak u was dziewczyny z sexem? Ostatnio słuchałam jakiś live z położną i niby najlepszy masaż krocza to ucisk penisa na ścianki pochwy i należy ćwiczyć i może nie trzeba będzie nacinać :D ale u mnie libido na poziomie podłogi a i odczucia dziwne jak się wszystko opina na dziecku 🙈
U mnie od początku libido olbrzymie, ale ze względu na skracająca szyjkę trzeba było zaprzestać praktyk 🙈 ostatnio lekarka mówiła żeby już wracać do normalnych czynności, a że podobno właśnie regularne stosunki ładnie przygotowują szyjkę do porodu to trzeba wrócić do gry 😎

ja powiem, ze nawet bym miala ochote, ale czuje sie totajnie jak słonica 🙈 przekrecanie to problem haha, ald planuje itak cos podzialac jeszcze przed porodem.
Lozeczko tez wczorej wjechalo do sypialni. Odkupilismy łóżeczko 90x40 z obnizanym bokiem. Idealnie sie mieści jeszcze w naszej malutkiej sypialni.

ja powiem, ze nawet bym miala ochote, ale czuje sie totajnie jak słonica 🙈 przekrecanie to problem haha, ald planuje itak cos podzialac jeszcze przed porodem.
Lozeczko tez wczorej wjechalo do sypialni. Odkupilismy łóżeczko 90x40 z obnizanym bokiem. Idealnie sie mieści jeszcze w naszej malutkiej sypialni.
My mamy standardowe, 120/60 ale córka pierwsza pospala w nim pół dnia bo byłam padnięta i brałam ją do naszego łóżka i mąż wylądował na kanapie wtedy :D przy tym dziecku zapiera się, że będzie córka druga spała w łóżeczku ale przyjdzie zmęczenie i wszystko zweryfikuje :D już mówiłam mężowi, że składa dla siebie, on będzie w nim spał :D

reklama
Ja dziś 33+3. Od paru dni nie mogę spać, zgaga mnie strasznie męczy i ból w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Łóżeczko dawno zamówione, ale są ponoć okropne braki w magazynie i nie wiedzą kiedy przyjdzie dostawa - zaczynam się tym powoli stresować 🙄

Do góry