A myślicie już dziewczyny nad imionami dla dzieci? Ja wczoraj wróciłam z badań i fakt, że będzie to dziewczynka jednak nas zaskoczył mimo, że czułam, że będzie druga córka to gdzieś w podświadomości od dawna chciałam małego Stasia a tu córka. Mąż już wymyśla jakieś dziwne imiona, totalnie nie możemy się dogadać pierwsza jest Julka i drugie też bym chciała jakieś łatwe, bo ma koleżankę w przedszkolu Walerie...i jak widzę jak te dzieci się męczą żeby wymówić to imię to porażka
reklama
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Oni nie chce mówić ale niekiedy bardzo naciągają na kasę, tak samo jak było z tymi badaniami na covid to mi kazali co miesiąc robić przychodząc do jednej z klinik. Znalazłam inną „normalna” bo tak naciągać na 380zl które badanie jest warte jeden dzień… porażkaPodczas in vitro chciałam być mądrzejsza od lekarza i jak miałam igg dodatnie to tych badań nie powtórzylam z nadzieją że nie ma takiej potrzeby. Mimo wszystko kazali je zrobić, bez aktualnych wyników nie dopuszczają do in vitro. Totalna głupota
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Haha no niektórzy mają odpały z tymi imionami Ja jeszcze nic nie myślałam, bo nawet nie wiem kto tam się znajduje chyba będę myśleć jak na 100% będę wiedziałaA myślicie już dziewczyny nad imionami dla dzieci? Ja wczoraj wróciłam z badań i fakt, że będzie to dziewczynka jednak nas zaskoczył mimo, że czułam, że będzie druga córka to gdzieś w podświadomości od dawna chciałam małego Stasia a tu córka. Mąż już wymyśla jakieś dziwne imiona, totalnie nie możemy się dogadać pierwsza jest Julka i drugie też bym chciała jakieś łatwe, bo ma koleżankę w przedszkolu Walerie...i jak widzę jak te dzieci się męczą żeby wymówić to imię to porażka
Właśnie często to różni prywatną przychodnię a na NFZ. W państwowej to najczęściej z wielkim oporem dają skierowania na jakiekolwiek badania dodatkowo a prywatnie im więcej tym lepiejOni nie chce mówić ale niekiedy bardzo naciągają na kasę, tak samo jak było z tymi badaniami na covid to mi kazali co miesiąc robić przychodząc do jednej z klinik. Znalazłam inną „normalna” bo tak naciągać na 380zl które badanie jest warte jeden dzień… porażka
mamaNikodema2012
Zaangażowana w BB
zazdroszczę, ja się wczoraj tak nabiegałam, z młodym do szkoły, ze szkoły, na ogrodzie, auchan że wieczorem o 20.00 byłam padnięta, a brzuch to mnie tak ciągnął że już tylko leżałam ...Hej Ja od wczoraj tak dobrze się czuje że zapomniałam w ogóle ze jestem w ciazy nic nie kuło, nic nie ciągło aż dziwne ale no podobno 2 trymest łaskawszy i wczoraj cały dzień na działce przesiedziany
mamaNikodema2012
Zaangażowana w BB
jak dziewczynka to Natalia (zdrobniale będzie Natka), a chłopak to nie wiem Oskar, Wiktor, Aleksander mi się podoba na młodego od przedszkola wołają albo Nikoś albo NikoA myślicie już dziewczyny nad imionami dla dzieci? Ja wczoraj wróciłam z badań i fakt, że będzie to dziewczynka jednak nas zaskoczył mimo, że czułam, że będzie druga córka to gdzieś w podświadomości od dawna chciałam małego Stasia a tu córka. Mąż już wymyśla jakieś dziwne imiona, totalnie nie możemy się dogadać pierwsza jest Julka i drugie też bym chciała jakieś łatwe, bo ma koleżankę w przedszkolu Walerie...i jak widzę jak te dzieci się męczą żeby wymówić to imię to porażka
Właśnie często to różni prywatną przychodnię a na NFZ. W państwowej to najczęściej z wielkim oporem dają skierowania na jakiekolwiek badania dodatkowo a prywatnie im więcej tym lepiej ustawa dotyczącą in vitro
Ustawa dotyczącą in vitro reguluje częstość tych badań i niestety nie miałam nic do gadania i musialam powtarzać. Klinika czy lekarz nie miał w tym żadnego interesu bo u nich tego nie robiłam. Ale przy ciąży myślałam że racjonalne myślenie wracaWłaśnie często to różni prywatną przychodnię a na NFZ. W państwowej to najczęściej z wielkim oporem dają skierowania na jakiekolwiek badania dodatkowo a prywatnie im więcej tym lepiej
Ładne imię i bardzo popularne akurat mi się też Marcjanna podoba, inna forma ale też ładnie wołają Marcysia.Jestem jeszcze przed prenatalnymi ale coś czuję że będzie Marcelinka
reklama
Czy popularne to kompletnie się nie orientuje. Imię dla córci wybrane juz 4 lata temu jak rozpoczęliśmy przygodę z in vitroŁadne imię i bardzo popularne akurat mi się też Marcjanna podoba, inna forma ale też ładnie wołają Marcysia.