reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

A myślicie już dziewczyny nad imionami dla dzieci? Ja wczoraj wróciłam z badań i fakt, że będzie to dziewczynka jednak nas zaskoczył mimo, że czułam, że będzie druga córka to gdzieś w podświadomości od dawna chciałam małego Stasia :D a tu córka. Mąż już wymyśla jakieś dziwne imiona, totalnie nie możemy się dogadać :D pierwsza jest Julka i drugie też bym chciała jakieś łatwe, bo ma koleżankę w przedszkolu Walerie...i jak widzę jak te dzieci się męczą żeby wymówić to imię to porażka :D
My mamy wybrane dla dwóch dziewczynek, chociaż na moje ulubione - Sara, mąż zaczął ostatnio kręcić nosem. On chce Różę. Tyle, ze ja chce imiona, które będą możliwie międzynarodowe - gdyby dzieci chciały kiedys wyemigrować :). A dla chłopca nie możemy nic wymyślić 🤷‍♀️ Pewnie na poważnie będziemy decydować jak już poznamy płeć, chyba dopiero na połówkowych…

reklama
Mówicie o imionach, to my dla dziewczynki już dawno mieliśmy wybrane, bo mężowi się Wiktoria podoba. Co do chłopca w pierwszej ciąży był problem, ale mąż wybrał 3 i miałam wybierać więc jest Leon. Teraz wstępnie okazuje się że chłopak ma być i najpierw chciałam Jana mąż w miarę był na tak, później jakoś w tv leciała siatkówka i Polska reprezentacja grała, na dodatek rozgrywający ma na imię Fabian i w żartach śmieje się do męża że to może Fabian no i Fabian został jeżeli miałby być chłopiec.

Ja zupełnie na odwrót , uwielbiam inne imiona bo są wyjątkowe 😊 był taki moment ze wszyscy nasi znajomi którzy mieli córki dali na imię Julia , mieszkaliśmy jeszcze wtedy w De, było ich 5 a mieliśmy ograniczone grono polskich znajomych. moja córka nigdy nie umiała wytłumaczyć o którą chodzi.
u nas juz przy 1 ciazy wybralismy imie dla chlopca Bartosz i dziewczynki Oliwia. A ze wpadl chlopak to jest Bartosz. Wiec jakby byla teraz dziewczynka to Oliwia zostaje a dla chlopaka - poki co na 90% chlopak - to bedzie Tymon 🤪

Mnie się zawsze imię Zuzanna podobalo, ale teraz to jedno z popularniejszych i nie wiem czy nie poszukać czegoś innego. W ogóle stwierdziłam że chciałabym chyba wybrać takie imię którego nie używa się ciągle w zdrobnieniu tylko w formie tej oficjalnej. Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi. Np. ciągle Ania zamiast Anna albo Jadzia na Jadwiga

Mnie się zawsze imię Zuzanna podobalo, ale teraz to jedno z popularniejszych i nie wiem czy nie poszukać czegoś innego. W ogóle stwierdziłam że chciałabym chyba wybrać takie imię którego nie używa się ciągle w zdrobnieniu tylko w formie tej oficjalnej. Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi. Np. ciągle Ania zamiast Anna albo Jadzia na Jadwiga
Dokładnie! To mój główny wymóg dotyczący imienia - jako Katarzyna mam problemy jak ludzie mają się zwracać do mnie w pracy - P. Kasiu jest infantylne, P. Katarzyno super poważne. Dlatego wpadają tylko imiona bez odmiany, jak przytoczone Sara i Róża :). Zdrobnić zawsze się da!

Ja jestem bardzo popularna Katarzyna to powiem wam, że tyle wersji zdrobnienia i przekręcenia mojego imienia jak mnie wołali i wołają nadal to ciężko zliczyć...każdy po swojemu Kasiula Kasieńka...:D a jak już brat za każdym razem do mnie Katarzyna mówił, nie inaczej to mając kilka lat od razu się czułam doroślej :D

Dokładnie! To mój główny wymóg dotyczący imienia - jako Katarzyna mam problemy jak ludzie mają się zwracać do mnie w pracy - P. Kasiu jest infantylne, P. Katarzyno super poważne. Dlatego wpadają tylko imiona bez odmiany, jak przytoczone Sara i Róża :). Zdrobnić zawsze się da!
Ja też Kaśka to wiem o co chodzi ale swego czasu i chyba nadal jest moda na Antonine...ale mając przed sobą 50 letnią kobietę jak się zwrócić? Pani Tosiu? Pani Antonino za każdym razem mówić to już tak mega mega poważnie :D

reklama
Do góry