Witam wszystkie marcowe mamusię z przyjemnością dołączę do was mój termin 20.03.2022 Na początek kilka słów o mnie. Pierwsza ciąża z mężem staraliśmy się o dzidzię ok 1,5 roku w momencie, gdy dostaliśmy skierowanie do kliniki leczenia niepłodności było załamanie i płacz wymuszony urlop w pracy i do Polski bo mieszkamy w Niemczech. Nadeszła pierwsza wizyta i badania na które wydaliśmy ok 3000 zł, aby dowiedzieć się przypadkowo że 9 dni po owulacji beta wyniosła 26,26 dwa dni później 72,02. Dziś 6 tydzień 4 dzień ciąży na USG usłyszeliśmy bicie serduszka naszego 6mm szczęścia.
reklama
Uff, to już mi trochę ulżyło dziękuję!O to w zasadzie różnica dnia jest między nami u mnie w zasadzie narazie dokładnie takie same objawy, więc chyba jest dobrze - a wizytę też mam w przyszłą środę
Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Spokojnie ja jestem w 9 tyg I nie Mam żadnych objawowCześć Dziewczyny już kilka dni tu jestem, zastanawiałam się czy do Was pisać. To moja pierwsza ciąża, ostatnia @23.06, owulacja prawdopodobnie 5.07. Z aplikacji wynika, że dzisiaj 5+2 (szczerze mówiąc mało czaję z tych wyliczeń, ale wyczytałam tu u Was, że to 5 tydzień ), a pierwsza wizyta u gin za tydzień w środę.. Niby wszystko dobrze- robiłam bhcg w zeszłym tygodniu (pierwszy wynik 500, a po 3 dniach 1300), ale jedyny objaw jaki do tej pory mam to lekko bolące piersi, czasami czułam lekko brzuch, ale nic niepokojącego. I niby wszystko pięknie, ale martwi mnie ten brak objawów, a do przyszłego tygodnia to ja chyba zwariuje mam nadzieję, że mnie uspokoicie i napiszecie, że to normalne..
Wszystkiego dobrego, pozdrawiam!
u mnie chyba nic z tego nie będzie... chce mi się płakać... czuję taką bezsilność... Dzisiaj po 48h przyrost beta hcg tylko 38,3%. Według OM apka pokazuje 5+4.
Jestem poza domem, nie wiem czy powinnam wracać. Boję się co się może dziać w najbliższym czasie...
Jestem poza domem, nie wiem czy powinnam wracać. Boję się co się może dziać w najbliższym czasie...
Wylogowana
Witaj!Cześć Dziewczyny już kilka dni tu jestem, zastanawiałam się czy do Was pisać. To moja pierwsza ciąża, ostatnia @23.06, owulacja prawdopodobnie 5.07. Z aplikacji wynika, że dzisiaj 5+2 (szczerze mówiąc mało czaję z tych wyliczeń, ale wyczytałam tu u Was, że to 5 tydzień ), a pierwsza wizyta u gin za tydzień w środę.. Niby wszystko dobrze- robiłam bhcg w zeszłym tygodniu (pierwszy wynik 500, a po 3 dniach 1300), ale jedyny objaw jaki do tej pory mam to lekko bolące piersi, czasami czułam lekko brzuch, ale nic niepokojącego. I niby wszystko pięknie, ale martwi mnie ten brak objawów, a do przyszłego tygodnia to ja chyba zwariuje mam nadzieję, że mnie uspokoicie i napiszecie, że to normalne..
Wszystkiego dobrego, pozdrawiam!
Spokojnie, ja na tym etapie w którym tu jesteś też się martwiłam bo nie miałam absolutnie żadnych objawów. Wszystko dopadło mnie na początku tego tygodnia czyli w 7+0. Korzystaj póki nie masz żadnych objawów, ja bym najchętniej przespała ten cały okres teraz
dzięki za uspokojenie od razu mi lepiej, bo naczytalam się różnych informacji i trochę mi już chyba bijeWitaj!
Spokojnie, ja na tym etapie w którym tu jesteś też się martwiłam bo nie miałam absolutnie żadnych objawów. Wszystko dopadło mnie na początku tego tygodnia czyli w 7+0. Korzystaj póki nie masz żadnych objawów, ja bym najchętniej przespała ten cały okres teraz
Teraz kilka pytań. Czy miałyście robioną witD? Moja wyszła poniżej 30 i już w klinice kazali mi przyjmować 4000-5000 jednostek trochę dużo? Mój ginekolog powiedział oki przyjmować dalej. W klinice przepisano mi również luteinę 100 dwa razy dziennie przyjmuję do dziś, ale zaczynają się problemy z infekcjami, miałam zapytać dziś ginekologa o te infekcję, ale bicie serduszka i USG zaćmiło wszystko zapomniałam zapytać. Można przyjąć coś bez recepty w ciąży na infekcję?
Wylogowana
Nie jesteś jedyna ja się strasznie stresowałam ze nie mam żadnych objawów, a teraz bym wszystko oddala żeby ktoś je zabrał ode mniedzięki za uspokojenie od razu mi lepiej, bo naczytalam się różnych informacji i trochę mi już chyba bije
Elencza
Pójdź do lekarza, jeśli możesz..u mnie chyba nic z tego nie będzie... chce mi się płakać... czuję taką bezsilność... Dzisiaj po 48h przyrost beta hcg tylko 38,3%. Według OM apka pokazuje 5+4.
reklama
Wylogowana
A jakie bierzesz witaminy dla ciężarnych? Bo np w moich witaminach jest 2000jd Wit d3 więc dodatkowo dawkuje jeszcze 2000jd ale co dwa dni. Mi tak lekarz zalecił. A co do infekcji to tutaj bym na twoim miejscu do lekarza się zgłosiła, bo w ciąży infekcji nie powinno się leczyć na własną rękę,bo może być niebezpieczna. Możesz ewentualnie jakieś probiotyk brać, ale to też bym skonsultowałaTeraz kilka pytań. Czy miałyście robioną witD? Moja wyszła poniżej 30 i już w klinice kazali mi przyjmować 4000-5000 jednostek trochę dużo? Mój ginekolog powiedział oki przyjmować dalej. W klinice przepisano mi również luteinę 100 dwa razy dziennie przyjmuję do dziś, ale zaczynają się problemy z infekcjami, miałam zapytać dziś ginekologa o te infekcję, ale bicie serduszka i USG zaćmiło wszystko zapomniałam zapytać. Można przyjąć coś bez recepty w ciąży na infekcję?