reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja będę robić Sanco, bo wynik jest do 5 dni roboczych. Nie wysyłają próbek za granicę, tylko testują w Warszawie.
Mam pytanie bo czegoś chyba nie rozumiem. Po co robić ten test nifty/sanco skoro to samo mogą wykryć prenatalne? Czy się mylę? I to bardziej szczegółowe badanie?

Na Śląsku mamy program unijny. Od ginekolog dostałam listę placówek, wybrałam tą która mi odpowiadała, zadzwoniłam i tyle ;) Jakby nie ten program, to w tym samym miejscu zrobiłabym płatne. Ja akurat będę robić w Gyncentrum bo póki co przyjmują z partnerem, a w razie czego można nagrać badanie na płytkę za dodatkową opłatą.
@Paula55 jesteś że Śląska ? 😁

Mam pytanie bo czegoś chyba nie rozumiem. Po co robić ten test nifty/sanco skoro to samo mogą wykryć prenatalne? Czy się mylę? I to bardziej szczegółowe badanie?
Usg nie wykryje tego pokaze tylko czy markery chorob genetycznych sa ok np kość nosowa czy szerokosc faldu karkowego a pappa to tylko statystyka
Do tego niestety zdaza sie choc rzadko ze na usg wszystko jest ok pappa tez w miare wychodzi a dzidzia niestety jest chora :(
Testy dna to niestety nie sa testy diagnostyczne ale maja czulosc 99.5 % w tych najważniejszych trisomiach troche mniej w tych innych wadach. Kariotyp czy prawidłowy tylko potwierdzi amnio ktora jest inwazyjna.

reklama
Odebrałam właśnie wyniki badań krwi i tak się teraz zastanawiam nad tym moim TSH bo przed ciąża (07.06) było w granicy 2.2.
Potem badalam 08.07 i było 1.99 i byam już w ciąży a dziś 26.07 mam wynik 2.75 🤦
Nie wiem czemu to tak skacze 🤔 nie brałam nigdy leków na tarczycę, czy powinnam poruszyć ten temat z lekarzem jeśli on nic nie wspomni?

Do góry